Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Αυτοπεποίθηση ζητά ο Νταλγκλίς

Ικανοποιημένος μόνο από την προσπάθεια των παικτών του έμεινε ο Κένι Νταλγκλίς μετά την εκτός έδρας ήττα της Λίβερπουλ στην έδρα της Μπλάκπουλ (2-1). Αυτό που ζήτησε ο Σκωτσέζος τεχνικός είναι περισσότερη αυτοπεποίθηση από όλους, ενώ έδειξε αισιόδοξος για άμεση βελτίωση.

Ο τεχνικός των «κόκκινων» στάθηκε αρχικά στο θέμα της εμπιστοσύνης που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής στις δυνάμεις του, αφού ο ψυχολογικός παράγοντας τονίζει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός:

«Η αφοσίωση, η προσπάθεια, η θέληση και η περηφάνια είναι στοιχεία που χαρακτήρισαν για έναν ακόμη αγώνα τους παίκτες μου. Κάποιες φορές δεν έχει σημασία πόσο καλός ποδοσφαιριστής είσαι, αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και θα τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Ο τρόπος που δουλεύουν είναι πάντως συγκινητικός. Πιστεύω ότι οι παίκτες μας είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, όμως πρέπει να πιστέψουν περισσότερο στους στόχους μας και κυρίως στον εαυτό τους».

Στη συνέχεια εντόπισε ένα πρόβλημα στην τελική πάσα και κάποιες στιγμές με έλλειψη συγκέντρωσης, τομείς του οποίους θέλει να δουλέψουν: «Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, όμως η τελική πάσα δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Μέχρι να ισοφαρίσουν, ήμασταν πολύ καλοί και το δεύτερο γκολ το δεχτήκαμε από ένα δεύτερο γέμισμα μετά από κόρνερ και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Υπάρχουν πολλά στα οποία πρέπει να δουλέψουμε».

Τέλος ρωτήθηκε και για το μεταγραφικό κομμάτι, το οποίο όμως παραμένει ακόμη γρίφος, μιας και όπως τονίζει δεν το έχει συζητήσει ακόμη με τη διοίκηση: «Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει βελτίωση, όμως δεν ξέρω ακόμη αν θα προχωρήσουμε σε απόκτηση παίκτη. Δεν έχω συζητήσει με τη διοίκηση για διαθέσιμο μπάτζετ. Προς το παρόν ούτε χρήματα για μεταγραφές έχω ζητήσει ούτε, κάποιον παίκτη. Όταν φτάσει η στιγμή να ενδιαφερθούμε για κάποιον θα το συζητήσουμε και θα δούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: