Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Φατί: «Μεγάλος στόχος τα πλέι οφ»

Στο χέρι των παικτών του Άρη είναι η κατάληψη μίας εκ των θέσεων που οδηγεί στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, όπως δήλωσε ο Ρικάρντο Φατί. Ο Γάλλος μέσος τόνισε ότι αν ο Άρης είναι αυτός που πρέπει στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει του αγώνα με τον Πανιώνιο ο οποίος, όπως ανέφερε, έχει ενισχυθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φατί στον «ΑΡΗΣ FM»:

Για την απουσία του, λόγω τιμωρίας, από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Στενοχωρήθηκα πολύ που δεν μπόρεσα να παίξω, αλλά έπρεπε να εκτίσω την ποινή των καρτών. Τώρα, ωστόσο, πρέπει να σκεφτούμε τον Πανιώνιο και το παιχνίδι της Κυριακής».

Για την ήττα στο ΟΑΚΑ και το ακυρωθέν γκολ: «Απογοητεύτηκα πολύ, γιατί η ομάδα μου πάλεψε και έπρεπε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο, συμβαίνουν κι αυτά όταν παίζεις με κάποιες ομάδες. Τώρα, πλέον, κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής».

Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος γίνεται πιο επικίνδυνος τώρα, καθώς ενισχύθηκε με τον Μήτρογλου απ’ ό,τι έμαθα. Έχει μεγάλο κίνητρο για τη νίκη λόγω της βαθμολογικής του θέσης και θα την ψάξει με κάθε τρόπο. Εξάλλου, στην πορεία του πρωταθλήματος, έχει αποδειχθεί ότι ομάδες πιο αδύναμες, έχουν καταφέρει να πάρουν τη νίκη».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Αρης για να επικρατήσει του Πανιωνίου: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι με την Καβάλα, να πιέσουμε γρήγορα και ψηλά και να πετύχουμε το γρήγορο γκολ. Όλοι έχουν κίνητρο απέναντί μας και θέλουν να μας κερδίσουν, αλλά εμείς θέλουμε και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, προκειμένου να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».

Για τα δύο πρόσωπα του Αρη σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Η διαφορά στα δύο πρόσωπα που παρουσιάσαμε ίσως να σχετίζεται με το υψηλό κίνητρο, γιατί στην Ευρώπη παίζαμε με μεγάλες ομάδες, όπως η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Όπως αντιμετωπίζαμε εμείς αυτούς τους αντιπάλους, έτσι και οι αντίπαλοί μας στην Ελλάδα, όπως ο Εργοτέλης και ο Πανσερραϊκός, αντιμετώπιζαν εμάς. Μέχρι να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις μας στο Europa League, όμως, πρέπει να αφοσιωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να πάρουμε τους βαθμούς που μας είναι απαραίτητοι».

Για το αν ο Αρης θα μπει στα πλέι οφ: «Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, τότε νομίζω ότι θα είμαστε στα πλέι οφ. Είναι μεγάλος στόχος και πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτόν. Νομίζω, όμως, ότι θα καταφέρουμε στο τέλος να τον υλοποιήσουμε».

Για την προσαρμογή του στην ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι ήθελα λίγο χρόνο στην αρχή, αλλά τώρα αισθάνομαι πολύ καλά, τόσο με τον προπονητή μου, όσο και με τους συμπαίκτες μου. Τώρα πια, είμαι έτοιμος να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου».

Για τον έχει ξεδιπλώσει τις αγωνιστικές του ικανότητες και αν είναι ευχαριστημένος με την απόδοσή του: Δεν έχετε δει ακόμη τις πραγματικές μου δυνατότητες. Μπορώ να δώσω παραπάνω. Θέλω να βάλω περισσότερα γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: