Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ο Μπέκαμ επιστρέφει στην Τότεναμ ύστερα από 20 χρόνια!

Οταν ο Ντέβιντ Μπέκαμ ήταν 12 ετών (συγκεκριμένα το 1987), ο πατέρας του τον πήρε από το χεράκι και τον οδήγησε στο προπονητικό κέντρο της Τότεναμ. Ο κ. Τεντ Μπέκαμ, φανατικός οπαδός των Σπιρουνιών, ζούσε πάντοτε με το όνειρο ότι ο γιος του θα φορούσε κάποτε τη φανέλα της πρώτης ομάδας διαγράφοντας αξιοπρόσεχτη καριέρα. Η επιθυμία του άρχισε να αποκτά σοβαρές ελπίδες όταν διαπίστωσε ότι ο μικρός Ντέιβιντ «χάιδευε» με διαφορετικό τρόπο από τα άλλα παιδιά την μπάλα στις αλάνες του Λεϊτονστόουν στο βόρειο Λονδίνο.
Ωστόσο στην πορεία κάτι δεν πήγε καλά. Αν και μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Τότεναμ μαθαίνοντας τα μυστικά του ποδοσφαίρου από το 1987 ως το 1991, ο Μπέκαμ δεν αξιώθηκε να φορέσει ποτέ τη φανέλα της πρώτης ομάδας! Δεν πήρε ευκαιρίες να δείξει τι μπορεί να κάνει σε υψηλότερο επίπεδο, δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής, αλλά για καλή του τύχη δεν πέρασε και απαρατήρητος από τα λαγωνικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα οποία διέκριναν ότι είναι ξεχωριστός και τον «άρπαξαν» κάτω από τη μύτη της Τότεναμ.
Είκοσι χρόνια μετά ο Μπέκαμ επιστρέφει στο Λέιν με την πρόθεση να κάνει το πέρασμα που πάντοτε έλειπε από την πλούσια καριέρα του. Η Τότεναμ που τότε δεν τον αξιολόγησε σωστά, άνοιξε τις αγκάλες της για να υποδεχθεί τον «άσωτο υιό» της ελπίζοντας ότι θα πείσει και τους Λος Αντζελες Γκάλαξι να αποδειχθούν περισσότερο διαλλακτικοί ώστε να φορέσει τη φανέλα της ως το τέλος των εφετινών υποχρεώσεών της αγγλικής ομάδας. Υφίσταται κάποια διαφορά στο οικονομικό και στο διάστημα παραμονής του Μπέκαμ στο Λονδίνο, ωστόσο τα εμπόδια αναμένεται να ξεπεραστούν ώστε ο 36χρονος μέσος να είναι άμεσα διαθέσιμος. Φαίνεται τελικά ότι αυτή η παλιά αγάπη θα βρει τον δρόμο προς τον Πάραδεισο...
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τότεναμ στον κυριακάτικο (εντός έδρας) αγώνα για την Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην άλλοτε ομάδα του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού ο τεχνικός των Σπιρουνιών κ. Χάρι Ρέντναπ κρίνει ότι χρειάζεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες εντατικής προπόνησης για να βρει τον εαυτό του.
Το σίγουρο είναι όμως ότι _ αν τελικά ενταχθεί στην Τότεναμ _ ο Μπέκαμ θα αγωνιστεί απέναντι στην ιταλική Μίλαν (από την οποία έκανε δύο περάσματα ως δανεικός από τους Γκάλαξι) για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στις 15 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο και στις 9 Μαρτίου στο Λονδίνο. Αλλωστε ο βασικός λόγος που η λονδρέζικη ομάδα θέλει τον Μπέκαμ αφορά στην εμπειρία και γνώση που θα προσφέρει ο διεθνής άγγλος μέσος στα κρίσιμα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά και της Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: