Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Προδιαγεγραμμένη η μοίρα του Ηρακλή»

Για την απόφαση που έριξε τον Ηρακλή στη δεύτερη κατηγορία μίλησε ο συντάκτης του ελληνικού Αθλητικού Δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος και τόνισε ότι υπάρχουν πολλές παρατυπίες τόσο στη διαδικασία όσο και στο σκεπτικό της απόφασης.
Ο κ. Μαλάτος υποστήριξε ότι το μέλλον του «Γηραιού» ήταν προδιαγεγραμμένο και τονίζει ότι δεν θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα πλέι οφ από τη στιγμή που δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία. Με αυτό το σκεπτικό ο Αστέρας Τρίπολης δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε καταγγελία. Ακόμη, ο Ηρακλής τιμωρήθηκε για την ίδια παράβαση δύο φορές, κάτι που απαγορεύεται από το αθλητικό δίκαιο.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε για δυσφήμιση του αθλήματος, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. «Η πλαστογραφία είναι ποινικό αδίκημα. Ο ύποπτος οδηγείται στον εισαγγελέα. Είναι τόσο απλό», δήλωσε ο συντάκτης του ελληνικού Αθλητικού Δικαίου.
Τέλος, ο κ. Μαλάτος τόνισε ότι ο Ηρακλής δεν μπορεί να κινηθεί νομικά κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου, επειδή έβγαλε στην επιφάνεια το έγγραφο της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: