Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Και τώρα... Γουέμπλεϊ!!

Με νίκη στην Ανδαλουσία επί της Μάλαγα (1-3) έβαλε τέλος στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της η Μπαρτσελόνα, που πλέον κάνει focus στον τελικό του Champions League.
Με μόλις έναν βασικό παρέταξε τους Μπλαουγκράνα στο «Λα Ροσαλέδα» ο Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς όλοι οι αριστεροί μπακ, Αμπιντάλ, Αντριάνο και Μάξουελ ήταν στο βασικό σχήμα. Ο Καταλανός τεχνικός επέλεξε, φυσιολογικά, να ξεκουράσει όλη την ομάδα ενόψει του τελικού του Champions League κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ και η Μάλαγα, που είχε εξασφαλίσει την παραμονή της προηγήθηκε. Αυτό έγινε στο 32' με δεξί σουτ του Σέμπα Φερνάντες από το ύψος του πέναλτι, όμως το 1-0 δεν ήταν το σκορ του ημιχρόνου, καθώς ο Μπόγιαν έφερε με χτύπημα πέναλτι το ματς στα ίσα στο 44' (1-1).
Στο δεύτερο μέρος από τους βασικούς πέρασαν στο γήπεδο Ντάνι Αλβες, Χαβιέρ Μασεράνο και Πέδρο και η Μπάρτσα γύρισε το ματς ολοκληρώντας με νίκη τις υποχρεώσεις της στην Primera Division και τις εντός συνόρων υποχρεώσεις. Στο 76' ο Αφελάι με τεχνικό σουτ νίκησε το Καμπαγιέρο για το 1-2, ενώ το τελικό 1-3 διαμόρφωσε με κεφαλιά ο Μπαρτρά με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλβες στο 85. Τιμητικά πέρασε στο ματς για τη Μάλαγα στο 87' ο (πρώην άσος της Μπαρτσελόνα) 36χρονος τερματοφύλακας, Φρανσέσκ Αρνάου, ο οποίος έκλεισε δέκα χρόνια στους Ανδαλουσιάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: