Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ποιος θα πέσει;

Ο τίτλος έχει κριθεί. Για να είμαστε ακριβείς η Μπαρτσελόνα τον έχει πανηγυρίσει. Τα εισιτήρια για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και για το Europa League έχουν τακτοποιηθεί.

Έτσι, από την 30η και τελευταία αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν, το μόνο που περιμένουμε να μάθουμε είναι ποια θα συνοδεύσει τις Έρκουλες και Αλμερία στη Σεγούντα Ντιβισιόν.

Σαραγόσα με 42 βαθμούς, Λα Κορούνια και Χετάφε με 43β., Οσασούνα, Σοσιεδάδ, Μαγιόρκα με 44β, βάσει μαθηματικών μέχρι και η Λεβάντε δεν έχουν κατοχυρώσει την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία. Σε αυτές πέφτουν τα βλέμματα για την τελευταία αγωνιστική.

Δεν είναι τυχαίο που η Ισπανική Λίγκα αποφάσισε να τοποθετήσει χρονικά στην ίδια ώρα την έναρξη των αναμετρήσεων των ομάδων που κινδυνεύουν.

Έτσι στις 23.00 ώρας Ελλάδος, αρχίζουν οι μάχες από τις οποίες ένας θα βγει χαμένος.

Η ομάδα που καίγεται περισσότερο για βαθμούς είναι η Σαραγόσα. Αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λεβάντε, δηλαδή, με έναν αντίπαλο που και αυτή –μαθηματικά- κινδυνεύει και θέλει να πάρει τη νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή.

Η Λα Κορούνια υποδέχεται τη Βαλένθια. Ένα παιχνίδι… μυστήριο καθώς ναι μεν οι «νυχτερίδες» είναι ανώτερη ομάδα, αλλά βαθμολογικά δεν ενδιαφέρεται. Την ίδια στιγμή η «Ντεπόρ» έχει αποδείξει ότι μπορεί στην έδρα της να πάρει τη νίκη που θα την διατηρήσει στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό που διεξάγεται στο «Ανοέτα». Η Σοσιεδάδ αντιμετωπίζει την Χετάφε σε ένα ματς, στο οποίο και οι δύο ομάδες καίγονται για να πάρουν τη νίκη και οι φιλοξενούμενοι περισσότερο.

Μάλιστα, τα ισπανικά ΜΜΕ έχουν διεξαγάγει γκάλοπ τις τελευταίες ημέρες και αυτό που υποστηρίζουν οι περισσότεροι φίλοι του ισπανικού πρωταθλήματος είναι πως η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί θα προέρθει από το παιχνίδι αυτό. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν πιθανή τη νίκη της γηπεδούχου, Σοσιεδάδ, κάτι που ανάλογα με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων θα ρίχνει την Χετάφε.

Το πρόγραμμα της τελευταίας (30ης) αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν
Σάββατο, 21/05/2011

Μάλαγα – Μπαρτσελόνα (19.00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία (21.00)
Έρκουλες – Σπόρτινγκ Χιχόν (21.00)
Οσασούνα – Βιγιαρεάλ (23.00)
Σοσιεδάδ – Χετάφε (23.00)
Εσπανιόλ – Σεβίλλη (23.00)
Λεβάντε – Σαραγόσα (23.00)
Λα Κορούνια – Βαλένθια (23.00)
Σανταντέρ – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23.00)
Μαγιόρκα – Ατλέτικο Μαδρίτης (23.00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: