Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ζούρος: «Στόχος πάντα η τετράδα»!!

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Ηλίας Ζούρος, μίλησε σε ιστοσελίδα της Λιθουανίας για το ευρωμπάσκετ την Εθνική ομάδα, όσο και για τη ζωή στο Κάουνας.
- Σας εξέπλησσε η επιλογή σας για ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής;

«Δεν μπορώ να το πω αυτό, πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω. Δυστυχώς δεν θα έχουμε μαζί μας τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά έχουμε άλλους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και θα δουλέψουμε σκληρά. Στόχος μας πάντα είναι η τετράδα. Θα είναι δύσκολη διοργάνωση για όλες τις ομάδες. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να προχωρήσουμε».
Η Λιθουανία που είναι μπασκετική χώρα, τη θεωρείται κατάλληλη για να διοργανώσει μία τόσο μεγάλη διοργάνωση;
«Είναι το κατάλληλο μέρος, επειδή δουλεύω εδώ ξέρω τη Λιθουανία. Κάναμε πολύ καλή δουλειά με τη Ζαλγκίρις και φτάσαμε τους στόχους μας, ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και με την Εθνική ομάδα Ελλάδος. Η Λιθουανία είναι μπασκετοχώρα, πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα γεμίσουν τα γήπεδα στο Ευρωμπάσκετ, και ελπίζω να σας συναντήσουμε μόνο στον τελικό».

Έχετε καλές αναμνήσεις από την Λιθουανία;

«Περνάω πολύ καλά εδώ, δεν έχω να πω κάτι κακό για αυτή τη χώρα. Με αγαπούν και έχω συνηθίσει τη ζωή εδώ. Μου αρέσει η Λιθουανία, στο Κάουνας που ζω που αρέσει η επικοινωνία με τους Λιθουανούς, είναι φιλόξενοι και πάντα πρόθυμοι να μιλήσουμε για την ομάδα. Δείχνουν ότι με σέβονται και ότι αγαπούν την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: