Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ντέρμπι με τα όλα τους!!

Ντέρμπι με τα όλα τους!
Δώδεκα «στροφές» πριν το τέλος και το κέφι στην Πρέμιερ Λιγκ έχει… ανάψει για τα καλά! Η 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος ανοίγει με ντέρμπι, συνεχίζει με ντέρμπι και φυσικά… ολοκληρώνεται με ντέρμπι σε μια ποδοσφαιρική πανδαισία!

Η πρώτη σέντρα του αγωνιστικού διημέρου γίνεται στο «Άνφιλντ» με τη μάχη της Λίβερπουλ κόντρα στην Άρσεναλ. Οι μεν «κόκκινοι» κυνηγούν την είσοδό τους στην πρώτη τετράδα, εκεί που βρίσκονται ήδη οι «κανονιέρηδες»! Τους τελευταίους θα παρακολουθεί… στενά η Τσέλσι που αντιμετωπίζει τη Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς»!

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στη Μπόλτον, ευελπιστώντας πως στο Λονδίνο και το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα χάσει βαθμούς απέναντι στην Τότεναμ. Μόνο που οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν το χατίρι της μισητής συμπολίτισσας! Ιστορικό ντέρμπι και αυτό ανάμεσα στη Νιούκαστλ και τη Σάντερλαντ, μάχες σε «Ίγουντ Παρκ», «Λόφτους Ρόουντ» και «Craven Cottage»!

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Λίβερπουλ - Άρσεναλ

Οι «κόκκινοι» σε έναν τελικό-«θρίλερ» έσβησαν τη… δίψα έξι ετών χωρίς τίτλο, καθώς επικράτησαν στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι (κ.α. 1-1, παρ, 2-2) της αξιόμαχης Κάρντιφ και ο Στίβεν Τζέραρντ ήταν τελικά αυτός που σήκωσε στον ουρανό του Λονδίνου το τρόπαιο Λιγκ Καπ το περασμένη Κυριακή.

Την ίδια ημέρα, η Άρσεναλ κατάφερε να επιστρέψει με εκπληκτικό τρόπο στο δρόμο των επιτυχιών μετά την «τεσσάρα» από τη Μίλαν και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Σάντερλαντ. Οι «κανονιέρηδες» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα στο ντέρμπι του Λονδίνου κόντρα στην Τότεναμ, κατάφεραν να φέρουν το ματς… τούμπα και να πάρουν το «τρίποντο» με το εντυπωσιακό 5-2 που τους διατήρησε στης 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Κένι Νταλγκίς από πλευράς Λίβερπουλ αναμένεται να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να μάθει αν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του αρχηγού, Στίβεν Τζέραρντ, ενώ δεδομένα εκτός αποστολής έμεινε ο Ντάνιελ Άγκερ, με το κάταγμα στα πλευρά να τον αφήνει εκτός για αρκετές εβδομάδες.

Από την άλλη ο Αρσέν Βενγκέρ ετοιμάζει τα πλάνα του χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ράμσεϊ, Τζουρού, Αντρέ Σάντος και Μερτασάκερ. Φαν Πέρσι, Ροσίτσκι και Βερμάελεν θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αν θα βρίσκονται στη διάθεση του Αλσατού τεχνικού.

Με οδηγό την πρόσφατη παράδοση που την θέλει να μην γνωρίζει την ήττα στο «Άνφιλντ» θα πορευθεί η Άρσεναλ σήμερα. Οι Λονδρέζοι παραμένουν αήττητοι από τον Απρίλιο του 2008, με απολογισμό μία νίκη και δύο ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα, ενώ στα εννέα τελευταία ματς πρωταθλήματος ανεξαρτήτου έδρας έχουν υποστεί μόλις μία ήττα.

Μπλάκμπερν - Άστον Βίλα

Η ομάδα του Στιβ Κιν δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση στις ορέξεις της πρωτοπόρου Σίτι την περασμένη αγωνιστική. Οι «ρόβερς» γνώρισαν την εκτός έδρας ήττα με 3-0 στο Μάντσεστερ, ένα αποτέλεσμα που τους άφησε στους 21 βαθμούς και κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού (στην ισοβαθμία με την ΚΠΡ).

Από την πλευρά της η Άστον Βίλα έμεινε στο εκτός έδρας 0-0 κόντρα στην ουραγό Γουίγκαν, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο πέντε ματς χωρίς νίκη. Σημαντικ΄πτερη απώλεια πάντως από τους δύο βαθμούς είναι αυτή του Ντάρεν Μπεντ που έπαθε ζημιά στον αστράγαλο και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Αντιδράσεις από τους φιλάθλους και «βαρύ» πλέον το κλίμα για τον Άλεξ ΜακΛίς, με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων ωστόσο να δηλώνει απόλυτα σίγουρος για τη θέση του στον πάγκο των «χωριατών».

Μάντσεστερ Σίτι - Μπόλτον

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στη Μπλάκμπερν την περασμένη αγωνιστική με το τελικό 3-0 να την διατηρεί αγκαλιά με την κορυφή και το +2 από τη δεύτερη θέση και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπαλοτέλι, Αγουέρο και Τζέκο οι σκόρερ των γηπεδούχων που συνέχισαν να έχουν το απόλυτο στο «Etihad» με 13 νίκες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα φέτος.

Το συγκρότημα του Όουεν Κόιλ από την άλλη άντεξε μόλις για ένα ημίχρονο στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι, με το γκολ του Νταβίντ Λουίζ στο 48’ να σημαίνει την αρχή της… κατάρρευσης και το τελικό 3-0 να την αφήνει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ισόβαθμή πλέον με τη Γουίγκαν στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Στόουκ - Νόριτς

Η ομάδα του Τόνι Πιούλις, με τέρματα των Άπσον και Κράουτς στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Σουόνσι (2-0) την περασμένη αγωνιστική και να δείχνει πως ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο τον αποκλεισμό από τη Βαλένθια στη φάση των «32» του Europa League.

Από την πλευρά τους τα «καναρίνια» προέρχονται από την εντός έδρας ήττα (1-2) με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια αναμέτρηση που κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Χολτ στο 84’, ωστόσο ο μεγάλος Ράιαν Γκιγκς ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στους «κόκκινους διαβόλους» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Δύο σερί ήττες στο «Κάροου Ρόουντ» συμπλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι καθώς είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από τη Λέστερ στο Κύπελλο και πλέον το συγκρότημα του Πολ Λάμπερτ θέλει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η «πεντάρα» από την Άρσεναλ μόλις πριν από μια εβδομάδα έχει κάνει… ευάλωτη την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, στην απογοήτευση της οποίας θέλουν να χτυπήσουν οι ποδοσφαιριστές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον! Από την άλλη, οι «κόκκινοι διάβολοι» ξέρουν ότι πρέπει να είναι δυο φορές προσεκτικοί, αφού αυτή η απογοήτευση των «σπιρουνιών» μπορεί να μετατραπεί σε… ξέσπασμα που θα ευνοήσει όσο ποτέ άλλοτε τη Σίτι!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προέρχεται από την αγχωτική, πλην όμως εξαιρετικά σημαντική νίκη επί της Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ», από όπου έφυγε με το υπέρ της 2-1 και τον Ράιαν Γκιγκς να πανηγυρίζει τις 900 συμμετοχές του πετυχαίνοντας το λυτρωτικό γκολ! Η Τότεναμ έχει αποδείξει ότι είναι πλέον «πολύ σκληρή για να πεθάνει», αλλά η συγκομιδή των 8 βαθμών από τους 18 που διεκδίκησε στα τελευταία δύσκολα παιχνίδια, την καλούν να δείξει χαρακτήρα στη συνέχεια.

Έξι ισοπαλίες στις τελευταίες 25 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο συλλόγων, το 2001 η τελευταία νίκη των Λονδρέζων επί των Πρωταθλητών Αγγλίας!

ΚΠΡ - Έβερτον

Η ΚΠΡ γνώριζε από την πρώτη μέρα της παρουσίας της στην Πρέμιερ Λιγκ, το περασμένο καλοκαίρι, ότι για να αποφύγει κινδύνους, σενάρια και… κομπιουτεράκια για υπολογισμούς, θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Στο «Λόφτους Ρόουντ», όχι μόνο δεν βρήκε το κάστρο της, αλλά το γήπεδο αποδείχθηκε… «καταραμένο»! Εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη και πέντε αποβολές ποδοσφαιριστών της, ενώ έχει χάσει 13 βαθμούς σε παιχνίδια στα οποία βρέθηκε σε ρόλο οδηγού! Αποστολή των νεοφώτιστων πλέον, η… παραμονή και των 11 παικτών στον αγωνιστικό χώρο και για τα 90 λεπτά του αγώνα και φυσικά, το «τρίποντο».

Σε αυτή την προσπάθεια για την 27η αγωνιστική, η ΚΠΡ θα έχει εξαιρετικά δύσκολο εμπόδιο, αφού η Έβερτον δείχνει να έχει βάλει το… νερό στο αυλάκι. Μετράει εφτά ματς χωρίς ήττα και παρά τους τραυματισμούς και τα οικονομικά προβλήματα, ο Ντέιβιντ Μόγιες μπορεί να υπερηφανεύεται για το ισχυρό και αφοσιωμένο στους στόχους της ομάδας, σύνολο.

Νιούκαστλ - Σάντερλαντ

Τα αποτελέσματα των δύο συλλόγων την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική δεν δικαιολογούν τον τίτλο περί φορμαρίσματος, αλλά κάλλιστα θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι πρόκειται για κακή παρένθεση! Η μεν Νιούκαστλ «πέταξε» στα σκουπίδια προβάδισμα δύο τερμάτων κόντρα στη Γουλβς, ενώ η δε Σάντερλαντ υπέστη την πιο βαριά ήττα στη φετινή σεζόν με το 4-0 από την εκπληκτική Γουέστ Μπρομ.

Η περσινή εντός έδρας επιτυχία της ομάδας του Άλαν Πάρντιου και το 5-1 επί των «μαυρόγατων» ήταν η μεγαλύτερη νίκη της Νιούκαστλ στο συγκεκριμένο ντέρμπι από το 1956, ωστόσο, η ομάδα του Στιβ Μπρους δεν έχει πλέον καμία σχέση με αυτή του Μάρτιν Ο’Νιλ που έχει φέρει άλλον αέρα στο «Στάδιο του Φωτός»!

Γουίγκαν - Σουόνσι

Στο «DW Stadium», το παιχνίδι δεν έχει αύριο για τους γηπεδούχους…

Μια νίκη σε 13 ματς. Αυτός είναι ο απογοητευτικός απολογισμός της ομάδας του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ μπροστά στο κοινό της στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ! Και αυτή η νίκη, τοποθετείται τον περασμένο Αύγουστο, στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου! Οι «λάτικς» θα πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα απ’ όσα έχουν κάνει μέχρι στιγμής, αν θέλουν και την επόμενη σεζόν να βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές που θα απολαμβάνουν τα προνόμια της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου! Το πρόγραμμα, φέρνει τις Γουέστ Μπρομ και Στόουκ στο «DW» μετά την επίσκεψη της Σουόνσι και αυτά τα τρία παιχνίδια για τη Γουίγκαν είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για το μέλλον του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι «κύκνοι» με τον Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο έχουν παρουσιάσει εξαιρετικό πρόσωπο, έχουν διαψεύσει όσους ήθελαν την ομάδα να παραμένει σε ρηχά νερά και παρά το γεγονός πως προέρχονται από δύο σερί ήττες – για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο – οι νεοφώτιστοι…γεμίζουν το μάτι και με το παραπάνω!

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι

Την περασμένη εβδομάδα, η Τσέλσι επικράτησε 3-0 των «γουόντερερς», κόντρα στους οποίους μετρούσαν 16 ματς χωρίς ήττα και μάλιστα στα 13 από αυτά είχαν πάρει και τους τρεις βαθμούς της νίκης! Αυτό το Σάββατο, κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, οι «μπλε» θέλουν να διατηρήσουν τη θετική παράδοση κόντρα σε ακόμη έναν… καλό αντίπαλο! Οι «baggies», έχουν ηττηθεί και τα 15 παιχνίδια με τους Λονδρέζους στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας!

Η ομάδα του Ρόι Χότζον πήρε εντυπωσιακές νίκες κόντρα στις Γουλβς και Σάντερλαντ και υποδέχεται την Τσέλσι με τις… άγριες διαθέσεις του Πίτερ Οντεμβίγκι. Ο Νιγηριανός άσος έχει σκοράρει πέντε φορές στα τελευταία δύο ματς, διανύει περίοδο φορμαρίσματος και κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Πρέμιερ Λιγκ για τον μήνα Φεβρουάριο. Μέχρι την ώρα του παιχνιδιού, οι «μπλε» θα παρακολουθούν το ντέρμπι της Άρσεναλ με τη Λίβερπουλ και θα γνωρίζουν αν θα κρίνεται από τα… δικά τους πόδια η επιστροφή στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας!

Φούλαμ - Γουλβς

Η ομάδα του Μάρτιν Γιόλ ενισχύθηκε με τον Μαμαντού Ντιαρά και η προσπάθεια που κάνει να ξεπεράσει την απώλεια του Μπόμπι Ζαμόρα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που θα περίμενα οι φίλοι των Λονδρέζων. Οι δύο σερί νίκες επί των Στόουκ και ΚΠΡ στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος έχουν ανεβάσει το ηθικό των «cottagers», όμως το ίδιο ανεβασμένο είναι και των παικτών της Γουλβς!

Με τον Τέρι Κόνορ να βλέπει τους παίκτες του να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας στο ματς με τη Νιούκαστλ, επιστρέφοντας στο σκορ από μειονέκτημα δύο τερμάτων για το τελικό 2-2, οι «λύκοι» εμφανίζονται πλέον πιο αποφασισμένοι από ποτέ! Η αλλαγή προπονητή στις περισσότερες των περιπτώσεων κάνει καλό και το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει για τους «λύκους» που θέλουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο, με φόντο το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Μπλάκμπερν!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3/2 (17:00)

Λίβερπουλ – Άρσεναλ (14:45)
Μπλάκμπερν – Άστον Βίλα
Μάντσεστερ Σίτι – Μπόλτον
ΚΠΡ – Έβερτον
Στόουκ – Νόριτς
Γουέστ Μπρομ – Τσέλσι
Γουίγκαν – Σουόνσι

Κυριακή 4/2

Νιούκαστλ – Σάντερλαντ (14:00)
Φούλαμ – Γουλβς (16:05)
Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:10)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: