Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Το καλύτερο Αντί-δοτο!!

Το καλύτερο Αντί-δοτο! (Photo: Action Images).(Photo: Action Images).(Photo: Action Images).(Photo: Action Images).
Καλύτερο αντίδοτο -για να επουλώσει τις πληγές του- δεν θα μπορούσε να βρει ο Παναιτωλικός.

Οι Αγρινιώτες έφυγαν με το «διπλό» (0-1) από την έδρα της Ξάνθης, με τέρμα του Αντι στο 40’ και «ξεκόλλησαν» από την επικίνδυνη ζώνη!

Η αποβολή του Μπέρτου στο 55’, έκανε πιο εύκολη τη δουλειά των παικτών του Λεμονή.

Πέμπτη διαδοχική ήττα για τους Ακρίτες, που βλέπουν την Ευρώπη να απομακρύνεται (εκτός απροόπτου) οριστικά.



Ποιος να φανταζόταν ότι Ξάνθη και Παναιτωλικός θα έφταναν σε σημείο να έχουν… ξεχάσει πως είναι να φεύγεις νικητής από το γήπεδο. Κι όμως έτσι όπως τα κατάφεραν (τέσσερις διαδοχικές ήττες) η ανάγκη για τρίποντο ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτική προκειμένου οι μεν (Ακρίτες) να ξανακάνουν ευρωπαϊκά σχέδια και οι δε (Αγρινιώτες) να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση της -δύσκολης- κατάστασης, ωστόσο οι επιλογές του στην επίθεση δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Ως γνωστών η διάθεση από μόνη της δεν αρκεί για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Ιδιαίτερα, δε, όταν απουσιάζει και η ρέντα. Αυτή που χρειαζόταν ο Καζάκης όταν βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι την είχαν και με το παραπάνω.

Στην μοναδική τους ευκαιρία, η συνεργασία Ακαλέ-Αντι ανταμείφθηκε με το προβάδισμα για τους παίκτες του Λεμονή. Από την άλλη ο Ουζουνίδης δεν μπορούσε να πιστέψει την (αρνητική) τροπή που πήρε ένα ακόμη παιχνίδι της ομάδας του. Περνώντας με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους τον Σουάνη και τον Βλαχοδήμο ανέμενε σε αντεπίθεση. Αμ δε. Η απερισκεψία του Μπέρτου του χάλασε τα σχέδια. Όχι ότι τα παράτησαν, όμως δεν είχαν κουράγιο και δυνάμεις να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Ο Ονουάτσι είχε τη δυνατότητα να καθαρίσει το ματς στο τελευταίο τέταρτο, αλλά όταν του δόθηκε η ευκαιρία την σπατάλησε.

Εύκολα ή δύσκολα, μικρή σημασία έχει, ο Παναιτωλικός πήρε μια νίκη βάλσαμο που τον «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις, ενώ η Ξάνθη από εκεί που έβλεπε ευρωπαϊκά αστεράκια, τώρα βλέπει αστεράκια από τις απανωτές γκέλες.




Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Ντάνι, Βασιλακάκης, Νταρμπιόν (74’ Πλατέλλας), Πόι (46’ Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Καζάκης (46’ Σουάνης).

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Στάσιακ.

Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Γκόλιας, Ντολεζάι, Κούσας, Σιόντης, Αντι (65’ Μουμίν), Μητρόπουλος, Ρότσα, Ακαλέ (46’ Ονουάτσι), Θεοδωρίδης (88’ Καραμαλίκης), Καμαρά.

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Φερνάντες.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Τσολάκης (Αθηνών)
Γήπεδο: «Πηγάδια»

 πηγή: sport-fm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: