Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αυτός ήταν «σεφτές»

Αυτός ήταν «σεφτές»
«Έφτανε όλο στην πηγή», κάποια στιγμή «θα έπινε και νερό». Το Μαρούσι νίκησε με 58-52 το Περιστέρι μέσα στο «Ανδρέας Παπανδρέου», στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς όμως να φαίνεται να έχει ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία. Αντίθετα, οι «κυανοκίτρινοι» έκαναν βήμα προς τα πίσω στην προσπάθεια να μπουν στην οκτάδα της κανονικής περιόδου.

Οι παίκτες του Νίκου Λινάρδου πήραν το προβάδισμα από την αρχή της δεύτερης περιόδου και ύστερα, έφτασαν μέχρι το +15 και, παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια των γηπεδούχων, που έκαναν ένα μεγάλο σερί στην αρχή της τέταρτης περιόδου, άντεξαν και πήραν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ακεψιμαϊδης με 16 και Κανονίδης με 14 πόντους. Από τους ηττημένους, διακρίθηκε ο Εντουαρντς με 13 πόντους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκαν με 6-0, με πρωτεργάτη τον Εντουαρντς. Στη συνέχεια, η διάφορα κυμαινόταν μεταξύ +3 και +4, όμως ένα σερί 4-0 των «κίτρινων» έφερε την ισοφάριση, με πρωταγωνιστή τον Δεμερτζή. Τα περισσότερα ριμπάουντ και οι περισσότερες ασίστ μέσα στη ρακέτα βοήθησαν τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να αποκτήσουν ξανά ένα +6 με τον Καυκή. Ένα σερί 4-0 των παικτών του Νίκου Λινάρδου έφερε το -2 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην αρχή της δεύτερης περίοδοι, το σερί των φιλοξενούμενων έφτασε στο 6-0 και για κάποιο διάστημα οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Ένα επιμέρους σκορ 6-1 του Αμαρουσίου έφερε στο +6, χάρη στους Νικολαΐδη και Σακελλαρίου και την υπεροχή στα ριμπάουντ. Στο 23-26, ένα σερί 7-0 των «κίτρινων» έφερε το +10 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ή διαφορά έφτασε στο +15 για το Μαρούσι, όμως ένα σερί 4-0 των γηπεδούχων έφερε το -9. Στη συνέχεια, ή διαφορά κυμαινόταν κοντά στο +10 για τους παίκτες του Νίκου Λινάρδου, με τον Ακεψιμαϊδη να την ξαναφέρνει στο +13, αφού εκείνη τη στιγμή το Μαρούσι υπερείχε σε ριμπάουντ και μπλοκ. Ο νεαρός φόργουορντ έφερε το +15 και ο Κανονίδης έκανε το 35-49 στο 28’. Τελικά, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +12 για τους «κίτρινους».

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ένα απίθανο σερί των γηπεδούχων 9-0 έφερε το-3 για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, με τους Ψαρόπουλο και Εντουαρντς και έδωσε ελπίδες για τη μεγάλη «ανατροπή». Όμως, ο Κανονίδης έκανε το 46-51 και ο Δεμερτζής το 47-53, με τη διαφορά να κυμαίνεται σταθερά μεταξύ του +4 και ρου +6 για τους Μαρουσιώτες. Το τρίποντο του Γιαννοπουλου στα 45’’ έδωσε ξανά ελπίδες για την «ανατροπή», όμως οι τρεις εύστοχες βολές των Νικολαΐδη και Ακεψιμαϊδη έδωσαν τη νίκη στο Μαρούσι.


Τα δεκάλεπτα: 17-15, 23-33, 37-49, 52-58

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Παπαντωνίου 3, Καυκής 7, Ψαρόπουλος 5, Γιαννόπουλος 11, Μανωλόπουλος 4, Γιόβοβιτς 9, Εντουαρντς 13

ΜΑΡΟΥΣΙ: Σακελλαρίου 8, Δεμερτζής 9, Νικολαϊδης 16, Ακεψιμαϊδης 11, Κανονίδης 14

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: