Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Δύσκολη η ανακατασκευή του «Στάμφορντ Μπριτζ»

Δύσκολη η ανακατασκευή του «Στάμφορντ Μπριτζ»
Το πλάνο που παρουσίασε η διοίκηση της Τσέλσι στους ιδιοκτήτες των στρεμμάτων στα οποία είναι χτισμένο το «Στάμφορντ Μπριτζ» δόθηκε στη δημοσιότητα από τους ιθύνοντες του συλλόγου. Μέσω επίσημης τοποθέτησης, οι «μπλε» τονίζουν τις ανυπέρβλητες δυσκολίες ανακατασκευής, χωρίς αυτό να οδηγεί σε «μετακόμιση».

Πριν από μια εβδομάδα, η διοίκηση της Τσέλσι παρουσίασε στους «CPO», (σ.σ. Chelsea Pitch Owners», το πλάνο, βάσει του οποίου θα κινούταν ο σύλλογος για το «σπίτι» του.

Οι κάτοχοι της έκτασης στην οποία βρίσκεται το «Στάμφορντ Μπριτζ» κατηγόρησε τους διοικούντες για προσπάθεια ανέγερσης νέου γηπέδου και «μετακόμισης», αλλά κάτι τέτοιο, όπως τονίζεται ξεκάθαρα στην επίσημη ανακοίνωση της Τσέλσι, δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια.

Αυτό πάντως που γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι ότι εξετάστηκαν όλες οι πιθανές επιλογές ανακατασκευής και επέκτασης της χωρητικότητας του γηπέδου, πράγμα που όμως είναι και αυτό εξαιρετικά δύσκολο.

«Πρώτα απ’ όλα ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση μετακόμισης αυτή τη στιγμή. Πρόθεσή μας είναι να παραμείνουμε στο “Στάμφορντ Μπριτζ”. Γίνεται όμως ξεκάθαρο ότι η ανέγερση ενός ολοκαίνουριου γηπέδου στη θέση του ήδη υπάρχοντος και χωρητικότητας 60.000 θέσεων, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από πάρα πολλές συζητήσεις και επαφές με το δημοτικό συμβούλιο.

Ένα νέο γήπεδο 60.000 θέσεων θα κοστίσει 600 εκατ. λίρες και η ομάδα θα αναγκαστεί να παίξει για τρία χρόνια σε ουδέτερο γήπεδο, εφόσον όμως πρώτα υπάρξει συμφωνία και στο οικονομικό κομμάτι, με το γενικότερο ρίσκο να είναι πολύ μεγάλο. Από την άλλη, η επέκταση της χωρητικότητας του “Στάμφορντ Μπριτζ” στις 55.000 έχει τις δικές του δυσκολίες. Το κόστος είναι πολύ μεγάλο και οι δυσκολίες που υπάρχουν έγιναν σαφείς και από το δημοτικό συμβούλιο.

Στην πάροδο των χρόνων, ο σύλλογος έχει εξετάσει κάθε πιθανό σενάριο επέκτασης της χωρητικότητας του γηπέδου μας, αλλά τίποτα ποτέ δεν προχώρησε. Η διοίκηση αντιλαμβάνεται ότι οι οπαδοί δεν θα μένουν ικανοποιημένοι από όλες τις αποφάσεις μας, αλλά πρέπει να ξέρουν πως οτιδήποτε κάνουμε είναι για το συμφέρον του συλλόγου και του κόσμου του» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: