Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Μία και… τελικός!!

Μία και… τελικός
Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την απόδοσή του ο Παναθηναϊκός επικράτησε 85-65 του ΠΑΟΚ, για την 21η αγωνιστική και πλέον έχει ακόμα ένα ματς -αυτό με το Μαρούσι- πριν τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διατηρούσε το σκορ σε… αξιοπρεπή επίπεδα, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ανοίγουν τη διαφορά στα τελευταία λεπτά.

Όμως, η αναμέτρηση για τους «πράσινους» έκρυβε άλλο ένα δυσάρεστο νέο. Ο Μάικ Μπατίστ στραβοπάτησε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί -κουτσαίνοντας- στον πάγκο και η αγωνία φυσικά να κορυφώνεται, μία εβδομάδα πριν τον τελικό με τον Ολυμπιακό.


Το ματς

Χωρίς άγχος και με διάθεση ξεκίνησε το ματς ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έβαλαν «δύσκολα» στον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα το σκορ να διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μέχρι και τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Σε εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (9-9), με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα μίνι σερί και να προηγηθούν με 12-9. Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε το ηθικό των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (15-18), χάρη στα τρίποντα των Άλεξιτς και Παππά.

Ο ίδιος βαθμός δυσκολίας για τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Ο ΠΑΟΚ αντιδρούσε πολύ καλά στην άμυνα, κλείνοντας το δρόμο προς τη ρακέτα, με αποτέλεσμα να διατηρεί το προβάδισμά του (24-25). Το «έμμεσο τρίποντο» του Μπατίστ και το τρίποντο του Καϊμακόγλου πήγαν τους «πράσινους» στο +5 (30-25), τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όμως, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά, φέρνοντας το ματς στα ίσα (32-32). Στο λεπτό που απέμενε, οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά άστοχοι, με αποτέλεσμα οι δύο βολές του Διαμαντίδη και το τρίποντο του Καϊμακόγλου –από το κέντρο- να διαμορφώνουν το 37-32.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα γρήγορο σερί 5-0, με το οποίο η διαφορά πήγε σε διψήφιο αριθμό (42-32). Για μία ακόμη φορά, ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και με ένα επιμέρους σκορ 2-9, έκανε το 44-41. Όμως, η συνέχεια των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν ήταν ανάλογη, με τους «πράσινους» να… αποκαθιστούν την τάξη και να πηγαίνουν τη διαφορά και πάλι στο +10 (54-44), ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε στο 58-47.

Η πολύ καλή εμφάνιση του Καϊμακόγλου, σε συνδυασμό με την όρεξη που έδειχνε ο Λόγκαν στο παρκέ, έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 14 πόντους (64-50), στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου. Ωστόσο, το ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα για τους γηπεδούχους, όταν ο Μπατίστ στραβοπάτησε και αποσύρθηκε στον πάγκο, κουτσαίνοντας. Από την άλλη, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ σκόραραν οι Ντικούδης και Παππάς, οι οποίοι δεν άφηναν τη διαφορά να ξεφύγει ακόμη περισσότερο (71-60). Όμως, με διαδοχικούς πόντους, δύο λεπτά πριν τη λήξη, των Τσαρτσαρή και Καλάθη η διαφορά πήγε στο +17 (80-63), με το τελικό σκορ –αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν παραδοθεί- να διαμορφώνεται στο 85-65.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 37-32, 58-47, 85-65

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 9, Μπατίστ 3, Λόγκαν 16(1), Σάτο 2, Καλάθης, Τσαρτσαρής 9(2), Διαμαντίδης 9(2), Καλάθης 13, Σμιθ, Καϊμακόγλου 18(3), Γιασικεβίτσιους 6(1).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς 2, Στίγκερς 6, Αράπης, Άλεξιτς 5(1), Ντούβνιακ 6(2), Ντικούδης 19(2), Πέτγουεϊ, Παππάς 18(1), Γιαννακίδης 4, Καλλές 2, Τσακαλέρης 3(1).

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: