Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αλεξανδρής: «Σημειώνουμε πρόοδο»

Αλεξανδρής: «Σημειώνουμε πρόοδο»
Αισιόδοξος πως οι εμφανίσεις του Άρη θα βελτιώνονται συνεχώς μέχρι το τέλος της σεζόν, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά τη νίκη επί της Καβάλας (78-57).

Ο «Τίγρης» τόνισε πως από τη στιγμή που σταμάτησαν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των «κιτρίνων», τους δίνεται η ευκαιρία να δουλέψουν περισσότερο πάνω στις αδυναμίες τους.

«Όπως αγωνίστηκαν σήμερα οι δύο ομάδες είναι τελείως διαφορετικές από τον πρώτο γύρο. Και εμείς έχουμε μια μεγάλη απώλεια, του Τζέιμς, όπως και ο φίλος ο Δημήτρης Πρίφτης προσπαθεί να μπαλώσει τις απώλειες, γιατί είναι σημαντικές κοντά στο καλάθι, αφού έφυγε ο Ο` Μπράιαντ, ο Γκάρισον και έχει προβλήματα τραυματισμών. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε μετά την απουσία του Τζέιμς. Είναι παιχνίδια που παίζουμε καλά, είναι και κάποια άλλα στα οποία μας πιέζουν πολύ και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε», δήλωσε αρχικά ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και συμπλήρωσε: «Το πρόγραμμα μας και το ότι τελείωσαν οι ευρωπαϊκοί αγώνες μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Εκτιμώ ότι σημειώνουμε πρόοδο και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα παίξουμε ακόμα καλύτερα. Παίξαμε κατά διαστήματα πολύ καλά, αλλά σε κάποια σημεία δεχτήκαμε αρκετά τρίποντα, παρότι ξέραμε την επιθετική λειτουργία της Καβάλας. Είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ, αν και δεν θα έπρεπε, αλλά λειτουργήσαμε με ομαδικό πνεύμα, είχαμε 14 ασίστ και πήραμε αυτό το παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βεργίνης είπε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε καιρό να πάρουμε μία νίκη. Αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που έχει κάνει πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και κατά διαστήματα παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, με εξαίρεση την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου όπου δεν είχαμε την απαιτούμε νη συγκέντρωση. Έχουμε δύσκολη συνέχεια, την Τετάρτη τον κρίσιμο αγώνα με τον Ηλυσιακό και θέλουμε να τα δώσουμε κι εκεί όλα για την νίκη. Πάντα έχεις πίεση, όταν παίζεις μπάσκετ. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να παίζεις μπάσκετ. Η πίεση είναι μέρος του μπάσκετ και αν την διαχειριστείς καλά, μπορείς να έχει θετικά αποτελέσματα και να πετύχεις τον στόχο σου. Πρέπει από την πλευρά μας να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο που δεν είναι άλλος από την έκτη θέση».

Όσον αφορά τον αγώνα με τον Ηλυσιακό είπε: «Είναι εκτός έδρας αγώνας, ο Ηλυσιακός έχει δείξει ότι μπορεί να είναι δυνατός στο γήπεδο του. Πρέπει να διατηρήσουμε τον δικό μας ρυθμό, ο Ηλυσιακός είναι μία ομάδα που τρέχει αρκετά και πρέπει να τους σταματήσουμε. Από την αρχή να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να μην κάνουμε λάθη σε άμυνα και επίθεση για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην νίκη που θα είναι σημαντική για εμάς και τον στόχο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: