Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

«Κίτρινο» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης!!

«Κίτρινο» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης
Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές, όπου γνώριζε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην έδρα του, ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με 3-1 σετ. Το ματς ήταν άκρως ανατρεπτικό, με πάθος, ένταση, διακυμάνσεις στο σκορ με το δε τελευταίο σετ να εξελίσσεται σε θρίλερ με ακόμη πιο απίστευτο φινάλε.

Στο πρώτο σετ, ο Άρης από το 6-4 και μετά πήρε μια σημαντική διαφορά, αφού με το σερβίς του προκάλεσε πολλά προβλήματα στην υποδοχή του ΠΑΟΚ, που βρέθηκε να χάνει με 11-6. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 21-16 χάρις σε κάποια λάθη των γηπεδούχων που καθάρισαν το σετ με ευκολία.

Στο β' σετ ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε το προβάδισμα για πρώτη φορά στο 2-3 και εκ τότε δεν το έχασε ξανά, παρόλο που ο Άρης πάλεψε το σετ έως το τέλος. Οι παίκτες του Μέλκα, έχοντας βελτιώσει την υποδοχή και πιέζοντας πλέον κι αυτοί στο σερβίς, ήταν σταθερά μπροστά, με τον Αρμενάκη να καθαρίζει όλες τις δύσκολες φάσεις. Το ίδιο γινόταν όμως και στην αντίπερα όχθη με τον Τζελάτη, ωστόσο ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ νίκησε το τριπλό μπλοκ του Άρη και διαμόρφωσε το τελικό 23-25.

Στο επόμενο σετ μέχρι το 10-9 το ματς έμοιαζε απολύτως ισορροπημένο, αλλά ακολούθησαν δύο απίθανα σερί. Το πρώτο από τον Άρη, που με τα σερβίς του Κιόση βραχυκύκλωσε την υποδοχή του ΠΑΟΚ κι έφτασε στο 16-9, αφού ο Τζελάτης τελείωσε όλες τις κόντρες. Μάλιστα ο Άρης έφτασε και στο 17-9, αλλά οι διαιτητές άλλαξαν τελικά απόφαση δίνοντας μπλοκ άουτ στην επίθεση του ΠΑΟΚ κι εκεί άρχισε το σερί του Δικεφάλου. Με τον Αρμενάκη στο σερβίς μείωσε σε 16-12 κι έφτασε στο 16-15 με τρία συνεχόμενα μπλοκ του Μπορόβνιακ στον Τζελάτη! Η σκυτάλη των σερί όμως πέρασε και πάλι στον Άρη, που απάντησε με ένα δικό του 4-0 (με όπλο το εξαιρετικό του μπλοκ) φτάνοντας στο 20-15 χωρίς αυτή τη φορά να απειληθεί εκ νέου από τον Δικέφαλο.

Το σκηνικό άλλαξε εκ νέου στο δ' σετ, αφού όπως και στο β' ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε από την αρχή το προβάδισμα (1-5). Ο Άρης μείωσε τη διαφορά μέχρι τον πόντο (5-7, 10-11), αλλά το 11-13 έγινε 12-17 και 13-19, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις επιθέσεις τους, ωστόσο το χαμένο σερβίς του Γκιρτζίκη ήταν η αρχή της κίτρινης αντεπίθεσης. Ο Μποϊκοβιτς έβαλε στο σημάδι τον Μπορόβνιακ με τον τελευταίο να δίνει δύο άσους και να δέχεται ένα μπλοκ, για να ακολουθήσει κόντρα επίθεση του Κυριακίδη για το 18-19... Ο Μέλκας πήρε τάιμ άουτ, αλλά με την επιστροφή των ομάδων ο κ. Βαρθαλίτης έδειξε κίτρινη κάρτα στον Πλίκα για διαμαρτυρία (19-19) και αμέσως μετά ο Κυριακίδης με νέα κόντρα έδωσε προβάδισμα στον Άρη με 20-19... Το μπλακ άουτ του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε με την άουτ επίθεση του Μπορόβνιακ, την επίθεση του Ωρολογά στο φιλέ, το άουτ του Παπαϊακώβου για το 23-19... Το σερί του Άρη έφτασε στο 10-0 και σταμάτησε με το χαμένο σερβίς του Μποΐκοβιτς, αλλά με πλασέ του Κυριακίδη οι γηπεδούχοι έφτασαν στο ματς μπολ. Το 24-20 όμως έγινε 24-21 με επίθεση του Ωρολογά για να ακολουθήσουν τρία μπλοκ του Μπορόβνιακ στον Τζελάτη για το 24-24! Κι όμως το θρίλερ δεν είχε τελειώσει, όπως αρχικά πίστεψαν όλοι όταν στο 26-25 οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν το τέλος του αγώνα με τον άσο του Τζελάτη. Οι δίκαιες διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ έπιασαν τόπο καθώς ο κ. Βαρθαλίτης συμβουλευόμενος και τον β' διαιτητή κ. Καραμπαλάση έδωσε επανάληψη, αφού όπως φάνηκε κι από την τηλεόραση ο Παπαδημητρίου είχε βγάλει την υποδοχή και η μπάλα δεν είχε σκάσει στο τάραφλεξ. Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τους πανηγυρισμούς, όμως με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ ο κ. Βαρθαλίτης απέβαλε από το ματς τον Ιβάν Μπορόβνιακ (διαμαρτυρήθηκε έντονα) κι όταν το παιχνίδι ξανάρχισε η άστοχη επίθεση του Τόλη Αρμενάκη έδωσε οριστικό τέλος στον αγώνα.

«Παίξαμε μετά από αρκετό καιρό πλήρεις και τα καταφέραμε. Η παραμονή μας είναι τελειωμένη υπόθεση πλέον, πήραμε μια μεγάλη νίκη κι αυτή η επιτυχία ανήκει στους παίκτες που έχουν δουλέψει πάρα πολύ τους 2.5 τελευταίους μήνες. Πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά μαζέψαμε 14 βαθμούς στο β' γύρο και δικαιωθήκαμε. Κάθε νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ ανήκει στον κόσμο του Άρη», δήλωσε ο Γιώργος Γιάτσης ενώ ο Γιάννης Μέλκας τόνισε:

«Εμείς το κάναμε συγκλονιστικό το παιχνίδι, αφού ελέγχαμε το δ' σετ, αλλά έγινε αυτό που έλεγα όλη την εβδομάδα ότι πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι. Δεν θέλω να σχολιάσω το τι έγινε στο τέλος, δεν θέλω να πω για τη διαιτησία, αφού εμείς φταίμε πρώτα απ' όλους που χάσαμε το τέταρτο σετ.
Δεν περίμενα ότι θα έπαιζαν οι Κυριακίδης, Ζέλιτς κι η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος έκανε σπουδαίο παιχνίδι, αλλά εμείς δεν τους πιέσαμε στο σερβίς και του αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Πάντως για το δ' σετ δε δικαιολογείται σε τέτοια παιχνίδια αυτό που έγινε. Πρέπει να είσαι σε εγρήγορση από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, όμως εμείς νομίζαμε ότι τελείωσε το σετ και το πληρώσαμε...»


Τα σετ: 25-18, 23-25, 25-20, 27-25

Άρης (Γιάτσης): Κυριακίδης 19 (16/29 επ., 2 μπλοκ, 52% υπ. - 42% άριστες), Ζέλιτς 11 (7/10 επ., 4 μπλοκ), Μποϊκοβιτς 6 (3/4 επ., 2 μπλοκ), Κιόσης 9 (6/11, 2 μπλοκ), Τζελάτης 19 (18/48 επ., 1 μπλοκ), Ριζόπουλος 10 (6/13 επ., 3 μπλοκ, 71% υπ. - 64% άριστες), Μπαμπαλιούτας -λ (66% υπ. - 45% άριστες) / Χαριτωνίδης, Κυπριανός

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Ντίνας 1, Παπαϊακώβου 8 (7/13 επ., 1 μπλοκ), Πλίκας 4 (2/2 επ., 2 μπλοκ), Μπορόβνιακ 18 (11/33 επ., 7 μπλοκ, 79% υπ. - 66% άριστες), Ρομέρο 5 (4/10 επ., 67% υπ. - 39% άριστες), Αρμενάκης 20 (18/40 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Παπαδημητρίου -λ 62% - 57% άριστες) / Γεωργιάδης, Καρασαρλίδης, Γκιρτζίκης 7 (6/15 επ., 1 μπλοκ), Ωρολογάς 1

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: