Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η Λαμποράλ θέλει προσοχή!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναλύει το παιχνίδι με την Λαμποράλ το οποίο θεωρεί πολύ δύσκολο αν δεν υπάρξει σοβαρότητα στο παρκέ. 
Μετά τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Λαμποράλ Κούτσα. Το 99% των ανθρώπων που δεν είχαν ποτέ οποιαδήποτε συμμετοχή σε ομαδικό σπορ κάνοντας πρωταθλητισμό (και στην Δ' ΕΣΚΑ κάνεις πρωταθλητισμό), πιστεύουν πως το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει ήδη λήξη υπέρ των «ερυθρολεύκων».
Ευτυχώς στον Ολυμπιακό δε σκέφτονται ανάλογα και προσπαθούν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι για ένα δύσκολο αγώνα.
Πολλές φορές μετά από μία σπουδαία νίκη ακολουθεί μία χαλαρότητα, ένας εφησυχασμός ο οποίος ΠΑΝΤΑ καταλήγει σε καταστροφική ήττα εκτός προγράμματος.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αυτό ακριβώς προσπαθεί να προλάβει έχοντας για σύμμαχο το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες του γνωρίζουν τις δυσκολίες του Top 16.
Έχω την εντύπωση πως ο Ολυμπιακός αρκεί να είναι σοβαρός στην αναμέτρηση με τους Βάσκους και δε θα έχει πρόβληmα. Αν όμως μπουν στο παρκέ χαλαροί και με τη νοοτροπία «έλα μωρέ θα τους πάρουμε αυτούς», τότε.... θα τον κλάψουμε τον Λια που λέει κι ο Τζανό.
Οι Βάσκοι έρχονται στο ΣΕΦ με μία νίκη και δύο ήττες, ωστόσο η απομάκρυνση του Τόμας Ερτέλ δεν τους έχει επηρεάσει και πάρα πολύ. Η Λαμποράλ για να καταλάβετε αυτή τη στιγμή διαθέτει την 3η καλύτερη επίθεση με 79,3 πόντους. Επίσης είναι πρώτη στα επιθετικά ριμπάουντ με 16,7 σε κάθε αγώνα. Το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί αδυναμία του Ολυμπιακού και πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.
Ο Ολυμπιακός με όπλο την άμυνά του θα προσπαθήσει να επιβάλλει το ρυθμό του, ωστόσο όπως συνηθίζουν να λένε οι προπονητές, «μία καλή άμυνα τελειώνει μόνο με το αμυντικό ριμπάουντ».
Η Λαμποράλ δεν είναι καμία ομαδάρα, μην τρελαθούμε κιόλας. Διαθέτει τη χειρότερη άμυνα στο Top 16 με 245 συνολικά πόντους.
Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ γίνονται προσπάθειες για να παίξει, ο Λαφαγέτ 99% θα είναι εκτός αποστολής. Ο Πέτγουεϊ χρειάζεται πολύ επειδή είναι καλός ριμπάουντερ. Όλοι οι παίκτες των Βάσκων που παίζουν από τις θέσεις «3» έως «5» πηδούν στο επιθετικό ριμπάουντ κάτι που σημαίνει πως και οι περιφερειακοί πρέπει αν έχουν το νου τους στο block out.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: