Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Γκέλαρε η Γαλατά, ανατροπή για Έβερτον

barros_sturm.jpgΜία εξαιρετική Στουρμ έφυγε από την Κωνσταντινούπολη με τον βαθμό της ισοπαλίας έπειτα από το 1-1 με την Γαλατασαράι. Μπορεί να έπαιζε δίχως έξι βασικούς, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά η Έβερτον κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κερδίσει την ΜΠΑΤΕ στην Λευκορωσία με 2-1. Με το επιβλητικό 4-1 εγκαινίασε το νέο της γήπεδο η Σαχτάρ κόντρα στην Παρτιζάν, ενώ μία ακόμα ήττα γνώρισε ο Βαλβέρδε, καθώς η Βιγιαρεάλ έχασε στην Αυστρία από την Σάλτσμπουργκ με 2-0. Νίκη της Βαλένθια επί της Τζένοα με 3-2, καταιγιστική ήταν η Λιλ στην Πράγα.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Κοντά στην πρώτη του νίκη στον όμιλο έφτασε ο Άγιαξ, όμως ένα γκολ του Λέγκεαρ στο 85' έδωσε στην Άντερλεχτ τον έναν βαθμό. Ο «Αίαντας» είχε προηγηθεί στο 72' με τον Ρόμενταλ και δέκα λεπτά αργότερα έπαιζε με παίκτη περισσότερο καθώς αποβλήθηκε από τους γηπεδούχους ο Βαν Νταμ. Ωστόσο, οι Βέλγοι ισοφάρισαν και διατήρησαν το αήττητο. Στο άλλο παιχνίδι, η Ντιναμό δεν δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στην Τιμισοάρα, την οποία κέρδισε με 3-0 στην Ρουμανία.

2η αγωνιστική
Άντερλεχτ-Άγιαξ 1-1 (85' Λέγκεαρ - 72' Ρόμενταλ)
Τιμισοάρα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-3 (8' Μπαντέιτζ, 52' Σαμίρ, 59' Μοράλες)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Τιμισοάρα-Άντερλεχτ
Άγιαξ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Άντερλεχτ 4
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
Αγιαξ 2
Τιμισοάρα 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ


Ένα μεγάλο παιχνίδι, με αρκετές διακυμάνσεις έγινε στο «Μεστάγια», με την Βαλένθια να είναι η τελική νικήτρια. Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με 3-2 της Τζένοια και πέρασαν στην κορυφή του ομίλου. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με τον Φλοκάρι λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρος, ωστόσο η Βαλένθια μπήκε δυνατά μετά την ανάπαυλα και με τους Σίλβα και Ζίγκιτς ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε στο 56'. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Κάρχα στο 64', όμως με τον ίδιο τρόπο ο Βίγια στο 82' έδωσε το τρίποντο στην Βαλένθια.

Εντυπωσιακή ήταν η Λιλ στην Πράγα, όπου διέλυσε με 5-1 την Σλάβια. Το σκορ, βέβαια, δεν λέει όλη την αλήθεια, καθώς μέχρι και το 85', οι Τσέχοι ήταν μόλις ένα γκολ πίσω. Ωστόσο, στο τελευταίο πεντάλεπτο, η γαλλική ομάδα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζερβίνιο.

2η αγωνιστική
Βαλένθια-Τζένοα 3-2 (52' Σίλβα, 56' Ζίγιτς, 82' πεν. Βίγια - 43' Φλοκάρι, 64' πεν Κχάρχα)
Σλάβια Πράγας-Λιλ 1-5 (6' πεν. Μπελαϊντ - 47' αυτ. Βομάτσκα, 71' Φρο, 85', 90' Ζερβίνιο, 88' Σουκέ)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Βαλένθια-Σλάβια Πράγας
Λιλ-Τζένοα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Λιλ 4
Βαλένθια 4
Τζένοα 3
Σλάβια Πράγας 0

3ος OMΙΛΟΣ

Εντυπωσιακό ήταν το παιχνίδι στην «Νόρντμπανκ Αρίνα», με το Αμβούργο να κερδίζει με 4-2 την Χάποελ. Οι Γερμανοί έδειξαν από νωρίς πως θα καθαρίσουν το παιχνίδι, μιας και στο 12ο λεπτό είχαν προηγηθεί 2-0 με ισάριθμα τέρματα του Μπεργκ. Η Χάποελ αντέδρασε στο 37' με τον Σέχτερ, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Ελία έδωσε και πάλι αέρα δύο γκολ στο Αμβούργο. Οι Ισραηλινοί ξαναμπήκαν στο ματς με τον Γεμπόα στο 62', πίεσαν αλλά το γκολ του Ζε Ρομπέρτο στο 78' έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Πολύ καλό είναι το ξεκίνημα της Ραπίντ στον όμιλο. Μετά το εντυπωσιακό 3-0 επί του Αμβούργου στην πρεμιέρα, η αυστριακή ομάδα πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στη Γλασκώβη επί της Σέλτικ με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 4' με τον Γέλαβιτς, όμως οι Σκωτσέζοι ισοφάρισαν με τον ΜακΝτόναλντ στο 21'. Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι ο Γιώργος Σαμαράς.

2η αγωνιστική
Αμβούργο-Χάποελ 4-2 (5', 12' Μπεγκ, 40' Ελία, 78' Ζε Ρομπέρτο - 37' Σέχτερ, 62' Γεμπόα)
Σέλτικ-Ραπίντ Βιέννης 1-1 (21' ΜακΝτόναλντ - 4' Γέλαβιτς)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Σέλτικ-Αμβούργο
Χάποελ-Ραπίντ Βιέννης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Ραπίντ Βιέννης 4
Αμβούργο 3
Χάποελ 3
Σέλτικ 1

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο όμιλος όπου σημειώθηκαν τα λιγότερα γκολ ήταν ο τέταρτος. Η λευκή ισοπαλία στην Λετονία, ανάμεσα στην Βέντσπιλς και την Χέρενφεν άφησε τις δύο ομάδες χωρίς νίκη μέχρι στιγμής. Την ίδια ώρα, η Σπόρτινγκ κέρδιζε δύσκολα την Χέρτα με 1-0 χάρη σε γκολ του Σίλβα στο 18ο λεπτό. Ήταν η δεύτερη νίκη για τους Πορτογάλους που βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας αποκτήσει ήδη ένα προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη Βέντσπιλς.

2η αγωνιστική
Βέντσπιλς-Χέρενφεν 0-0
Σπόρτινγκ-Χέρτα 1-0 (18' Σίλβα)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Βέντσπιλς-Σπόρτινγκ
Χέρτα-Χέρενφεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σπόρτινγκ 6
Βέντσπιλς 2
Χέρτα 1
Χέρενφεν 1

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Όσο χρειάστηκε έπαιξε η Ρόμα, η οποία κέρδισε με 2-0 την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο. Οι Ιταλοί πέτυχαν τα δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, στο 20' και στο 23', και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν αρκετά καλά το προβάδισμα φτάνοντας στη νίκη. Δεν είχε συνέχεια η εξαιρετική πρεμιέρα της Βασιλείας, η οποία έχασε με 1-0 στο Λονδίνο από την Φούλαμ. Οι Άγγλοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Μέρφι στο 57' και με το αποτέλεσμα αυτό σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

2η αγωνιστική
Ρόμα-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-0 (20' Οκάκα, 23' Περότα)
Φούλαμ-Βασιλεία 1-0 (57' Μέρφι)

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Φούλαμ-Ρόμα
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Βασιλεία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Φούλαμ 4
Βασιλεία 3
Ρόμα 3
ΤΣΣΚΑ 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Το αποτέλεσμα που βόλευε τον Παναθηναϊκό ήταν η ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που τελικά έγινε. Η Στουρμ παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη, έκλεισε τους διαδρόμους και ευτύχησε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με 1-1. Οι Τούρκοι πέτυχαν γκολ με τον Αρντά στο πρώτο μέρος, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως επιθετικό φάουλ. Λίγο αργότερα, στο 43', ο Μπίχλερ άνοιξε το σκορ για την Στουρμ και μετέφερε το άγχος στην Γαλατασαράι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, ισοφάρισαν γρήγορα με τον Μπάρος στο 63', αλλά από'κει και έπειτα δεν κατάφεραν να παραβίασουν την εστία των Αυστριακών, μένοντας στο 1-1.

2η αγωνιστική
Γαλατασαράι-Στουρμ 1-1 (63' Μπάρος - 43' Μπίχλερ)
Ντιναμό Βουκουρεστίου-Παναθηναϊκός 0-1 (Καραγκούνης 79')

Επόμενη αγωνιστική (22/10)
Γαλατασαράι-Ντιναμό Βουκουρεστίου
Παναθηναϊκός-Στουρμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Γαλατασαράι 4
Παναθηναϊκός 3
Ντιναμό 3
Στουρμ 1


7ος ΟΜΙΛΟΣ


Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από το σκάνδαλο εις βάρος της Λέφσκι και οι Βούλγαροι δέχτηκαν ένα ακόμα χαστούκι. Η Λάτσιο δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία στην Σόφια και διέσυρε την ομάδα του Ντόστανιτς με 4-0. Ο Ματουζάλεμ στο 22' και ο Ζαράτε στο 45' έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, ενώ οι Μενί και Ρόκι ολοκλήρωσαν τον ιταλικό θρίαμβο. Την ίδια ώρα, η Βιγιαρεάλ γνώριζε μία ακόμα ήττα, συνεχίζοντας τις πολύ κακές εμφανίσεις. Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν το φαβορί κόντρα στην Σάλτσμπουργκ, αλλά οι Αυστριακοί αποδείχθηκαν περισσότερο αποτελεσματικοί και επικράτησαν με 2-0. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Γιάνκο στο 21', ενώ στο 84' ο Τσο με δυνατό, κοντινό σουτ, έδωσε την δεύτερη νίκη στην Σάλτσμπουργκ.

2η αγωνιστική

Λέφσκι Σ. - Λάτσιο 0-4 (22' Ματουζάλεμ, 45' Ζαράτε, 65' Μενί, 73' Ρόκι)
Σαλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ 2-0 (21' Γιάνκο, 84' Τσο)

Επόμενη αγωνιστική

Σάλτσμπουργκ - Λέφσκι Σ. (22/10)
Λάτσιο - Βιγιαρεάλ (22/10)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σάλτσμπουργκ 6
Λάτσιο 3
Βιγιαρεάλ 3
Λέφσκι Σ. 0


8ος ΟΜΙΛΟΣ

Η εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Τβέντε έφερε από νωρίς σε δύσκολη θέση την Φενέρ, ωστόσο η ομάδα του Ντάουμ εμφανίστηκε αποφασισμένη κόντρα στην Σέριφ την οποία κέρδισε με 1-0. Οι Τούρκοι είχαν αρκετό άγχος, όμως η υπεροχή τους καπροφώρησε στο 51' με τον Άλεξ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού. Την ίδια ώρα, η Τβέντε δεν κατάφερνε να κερδίσει μέσα στο Ενσέντε την Στεάουα, μένοντας στο 0-0. Ήταν η δεύτερη ισοπαλία για τους Ρουμάνους, που με αυτόν τον τρόπο μετρίασαν τις απώλειες από το 0-0 της πρεμιέρας με την Σέριφ.

2η αγωνιστική

Τβέντε -Στεάουα Β. 0-0
Σέριφ -Φενέρμπαχτσε 0-1 (51' Άλεξ)

Επόμενη αγωνιστική

Σέριφ - Τβέντε (22/10)
Στεάουα Β. - Φενέρμπαχτσε (22/10)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Τβεντε 4
Φενέρμπαχτσε 3
Στεάουα Β. 2
Σέριφ 1


9ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα νέα για την ΑΕΚ από την Λευκορωσία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού της ΜΠΑΤΕ με την Έβερτον. Ο Λικατόροβιτς στο 12ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους, που ήταν αρκετά πιο δραστήριοι από τα «ζαχαρωτά». Οι Άγγλοι, ωστόσο, παρά τις πολλές απουσίες τους κατάφεραν να ανατρέψουν το παιχνίδι και να... χαλάσουν την βραδιά της ΑΕΚ. Στο 68' ο Φελαϊνί ισοφάρισε σε 1-1 και εννιά λεπτά αργότερα, ο Καχίλ με προβολή πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της ΜΠΑΤΕ και έγραψε το 2-1.

2η αγωνιστική

ΑΕΚ -Μπενφίκα 1-0 (43' Μαϊστόροβιτς)
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ-Έβερτον 1-2 (12' Λικατόροβιτς – 68' Φελαϊνί, 77' Καχίλ)

Επόμενη αγωνιστική

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ -ΑΕΚ (22/10)
Μπενφίκα -Έβερτον (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Έβερτον 6
Μπενφίκα 3
ΑΕΚ 3
ΜΠΑΤΕ 0


10ος ΟΜΙΛΟΣ

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της Σαχτάρ στο νέο της γήπεδο, το «Ντόνμπας Αρίνα» δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Οι Ουκρανοί δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία απέναντι στην Παρτιζάν, διαλύοντας την με 4-1, με το σκορ να κολακεύει τους Σέρβους. Η ομάδα του Λουτσέσκου πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0, έπειτα από το αυτογκόλ του Λόμιτς και το γκολ του Αντριάνο. Στο 54' ο Τζάντσον έκανε το 3-0 και στο 67' ο Πακίτσκι έδωσε διαστάσεις θριάμβου. Το μόνο που κατάφερε η Παρτιζάν ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας, μειώνοντας με τον Λιάγιτς στο 86'.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στην Γαλλία, ανάμεσα στην Τουλούζ και την Μπριζ που έμειναν στο 2-2. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 52' με τον Ακπάλα, όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με τον Σισόσο στο 54'. Ο... ώμος του Ζινιάκ στο 84' έδωσε το προβάδισμα στην γαλλική ομάδα, όμως ο Ντε Μετζ στις καθυστερήσεις χάρισε τον βαθμό στην Μπριζ.

2η αγωνιστική

Τουλούζ - Μπριζ 2-2 (54'΄Σισόκο, 84' Zινιάκ - 52' Ακπάλα, 90' Ντε Μετς)
Σαχτάρ - Παρτιζάν 4-1 (24'Λόμιτς αυτ., 38' Αντριάνο, 54' Τζάντσον, 67' Πακίτσκι- 86' Λιάγιτς)

Επόμενη αγωνιστική

Σαχτάρ-Τουλούζ (22/10)
Μπριζ -Παρτιζάν (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σαχτάρ 6
Τουλούζ 4
Μπριζ 1
Παρτιζάν 0


11ος ΟΜΙΛΟΣ

Το γκολ του Ν'Ντόι στο 25ο λεπτό στάθηκε αρκετό για την Κοπεγχάγη που κέρδισε με 1-0 την Σπάρτα Πράγας. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αϊντχόφεν με τον Μπακάλ στο 9ο λεπτό επικράτησε με το ίδιο σκορ της Κλουζ. Ο Τοϊβόνεν θα μπορούσε στο τέλος του ημιχρόνου να διπλασιάσει τα τέρματα των Ολλανδών, όμως αστόχησε από πολύ κοντά. Οι Ρουμάνοι πίεσαν, είχαν κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν τον έναν βαθμό.

2η αγωνιστική
Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας 1-0 (25' Ν' Ντόι)
Αϊντχόφεν - Κλουζ 1-0 ( 9 Μπακάλ)

Επόμενη αγωνιστική

Αϊντχόφεν - Κοπεγχάγη (22/10)
Σπάρτα Πράγας - Κλουζ (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Αϊντχόφεν 4
Κλουζ 3
Σπάρτα Πράγας 1
Κοπεγχάγη 0


12ος ΟΜΙΛΟΣ

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης, η οποία επικράτησε με 3-1 της Μπιλμπάο στο «Βέζερστάντιον». Οι Γερμανοί πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Χαντ στο 18ο λεπτό, ενώ ο Νάλντο στο 4'1, πήρε έτοιμο γκολ από τον Πιζάρο και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η Μπιλμπάο προσπάθησε να αντιδράσει, έπαιζε με παίκτη περισσότερο λόγω αποβολής του Ναϊεμέγιερ με δύο κίτρινες μέσα σε ένα πεντάλεπτο, όμως άργησε πολύ να μειώσει το σκορ. Το ωραίο σουτ του Γιορέντε βρήκε στόχο στο 89', όμως η Βέρντερ όχι μόνο κράτησε το 2-1, αλλά πέτυχε και τρίτο γκολ μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φρινγκς στις καθυστερήσεις. Την ίδια ώρα, η Μαδέιρα δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε από το 35' με γκολ του Μίκαελ, καώς στο 76' ο Σουμάχερ ισοφάρισε για την Αούστρια Βιέννης γράφοντας το τελικό 1-1.

2η αγωνιστική

Βέρντερ Βρ. - Μπιλμπάο 3-1 (18'Χαντ, 41' Νάλντο, 90 Φρινγκς πεν. - 89' Γιορέντε)
Αούστρια Β. - Νασιονάλ Μ. 1-1 (76' Σουμάχερ – 35' Μίκαελ)


Επόμενη αγωνιστική
Αούστρια Β. - Βέρντερ Βρ. (22/10)
Μπιλμπάο - Νασιονάλ Μ. (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Βέρντερ Βρ. 6
Μπιλμπάο 3
Νασιονάλ Μ. 1
Αούστρια Β. 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: