Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τα μέτρα ασφάλειας για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ


Σύσκεψη για τα μέτρα τάξης που θα ισχύουν την Πέμπτη στο "Σουκρού Σαράτσογλου", στον επαναληπτικό για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τον ΠΑΟΚ, έγινε την Τετάρτη, παρουσία του υπεύθυνου ασφάλειας της UEFA, του Σκωτσέζου Κεν Σκοτ.

Ο τελευταίος, με θητεία 25 ετών στην Αστυνομία της Γλασκώβης και από το 2008 στη θέση που κατέχει σήμερα, ήταν ενήμερος για τα 45 λεωφορεία που θα μετακινηθούν από το ελληνικό στο τουρκικό έδαφος, αλλά και για τις τιμωρίες που είχαν κατά το παρελθόν οι δύο ομάδες. Εμφανίστηκε, μάλιστα, έχοντας στα χέρια του τέσσερις σελίδες από τις τιμωρίες του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του και εξήγησε πως "ήρθα να βοηθήσω για τη μετακίνηση των φιλάθλων, ελπίζω και οι φίλαθλοι να βοηθήσουν τους εαυτούς τους", αλλά και ότι "όποιος είναι σε κατάσταση μέθης δε θα μπει στο γήπεδο, θα υπάρχει διερμηνέας που θα μεταφράζει κάθε πανό που αναρτηθεί και εφόσον κάποιο από αυτά θα έχει ρατσιστικό, εθνικιστικό περιεχόμενο ή δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα, θα αποκαθηλώνεται και θα συλλαμβάνονται οι κάτοχοί τους."

Τα λεωφορεία με τους Έλληνες οπαδούς θα έχουν τη συνοδεία 500 αστυνομικών, 300 αρχικά θα είναι μαζί τους από τη Γέφυρα των Κήπων μέχρι το χωριό Σίβερη και από εκεί ως την Κωνσταντινούπολη θα προστεθούν άλλοι 200. Αν εντοπιστούν πυρσοί σε κάποιο από αυτά, αυτό θα σημάνει την επιστροφή του οχήματος σε ελληνικό έδαφος. Τα λεωφορεία θα σταθμεύσουν σε απόσταση 500 μέτρων από το γήπεδο και οι οπαδοί θα μπουν σε αυτό το νωρίτερο στις 19:00 και μέσα από τούνελ. Στο χωριό Σίβερη οι "ασπρόμαυροι" θα μείνουν για 1,5 ώρα, για φαγητό και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη έχουν. Αν δημιουργηθεί προβληματική κατάσταση κατά την παραμονή τους εκεί, μπορεί όλο το κομβόι να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα μπουν στα λεωφορεία για την επιστροφή τους σε πάτριο έδαφος μισή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα. Περίπου 38.000 εισιτήρια έχουν διατεθεί για τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: