Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ιντερ εναντίον Ατλέτικο την Παρασκευή στο "Λουί ΙΙ"


Το τελευταίο τρόπαιο της UEFA για το 2010 (ή το πρώτο για τη σεζόν 2010/2011) διεκδικούν την Παρασκευή (21:45) η Ιντερ και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο αγώνας για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, διεξάγεται όπως κάθε φορά τα τελευταία 13 χρόνια, στο "Λουί ΙΙ" του Μονακό και αντιμέτωπες τίθενται οι κάτοχοι του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Ιταλοί επιδιώκουν να γίνουν η δεύτερη ομάδα που κατακτά το "κουάντραπλ", αφού τους... πρόλαβε πέρσι η Μπαρτσελόνα. Με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο τους, πλέον, οι "νερατζούρι" έχουν ήδη κατακτήσει το νταμπλ στη χώρα τους, το Τσάμπιονς Λιγκ και την περασμένη εβδομάδα το ιταλικό σούπερ καπ, και πλέον βάζουν πλώρη για το "6 στα 6" (Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Συλλόγων).

Δύο είναι τα κεντρικά πρόσωπα της αυριανής αναμέτρησης: ο Γουέσλι Σνάιντερ και ο Ντιέγκο Φορλάν. Κι αυτό γιατί, όποιος από τους δύο "σηκώσει" αύριο το Σούπερ Καπ, θα αποκτήσει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τη "Χρυσή Μπάλα" ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2010. Αμφότεροι πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μουντιάλ, ωστόσο ο Σνάιντερ έχει το προβάδισμα, λόγω των τεσσάρων τίτλων που έχει ήδη προσθέσει στο παλμαρέ του. «Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κερδίσω στο μέλλον, αλλά μόνο το ματς με την Ατλέτικο. Οι προσωπικές διακρίσεις είναι πολύ καλές, αλλά δεν μπορείς ποτέ να τις κερδίσεις αν δεν παίζεις σε μία πανίσχυρη ομάδα» είπε ο Ολλανδός στο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιντερ. Ο Φορλάν από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στο site της UEFA, τόνισε: «Μετά τις διακοπές, το σώμα μου ξεκουράστηκε και έχω επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Εξακολουθώ να λατρεύω το ποδόσφαιρο και ανυπομονώ να βγω στο γήπεδο για να αγωνιστώ».

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)

Πιθανές συνθέσεις:


ΙΝΤΕΡ (Ραφαέλ Μπενίτεθ): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Κίβου, Ζανέτι, Σνάιντερ, Καμπιάσο, Ετό, Μιλίτο, Πάντεφ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Χέα, Ουϊφαλούσι, Γκοντίν, Ντομίνγκες, Φελίπε Λουϊς, Ρέγες, Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρσία, Μέριδα, Φορλάν, Αγουέρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: