Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΑΕΚ-Νταντί Γιουνάιτεντ 1-1


Πολύ τυχερή θα πρέπει να αισθάνεται η ΑΕΚ για τη συμμετοχή της στην κλήρωση των ομίλων του Europa League. Η "Ένωση" προηγήθηκε με γκολ του Ντιόπ στο 23ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια, για έναν ανεξήγητο λόγο, δεν ξανασχολήθηκε σοβαρά με το παιχνίδι.Αυτό είχε ως συνέπεια να πάρει τα πάνω της η μέτρια ποιοτικά, Νταντί Γιουνάιτεντ. Οι Σκωτσέζοι ισοφάρισαν με τον Ντέιλι, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, ενώ έφτασαν πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, το οποίο -ευτυχώς για την ΑΕΚ- δεν ήρθε.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ΑΕΚ αλλά δεν κύλησαν ανάλογα. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο πρώτο μέρος είχε πολύ καλή λειτουργία στη μεσοεπιθετική της γραμμής, ενώ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου η εστία του Σεμπάστιαν Σάχα.

Η συνεργασία Ντιόπ-Καφέ-Μάκου με τους Σκόκο-Λεονάρντο-Τζιμπούρ ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ με πολύ ωραίες συνεργασίες "πατούσε" την περιοχή του Πέρνις. Σε μια από αυτές, και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο ο Γιάχιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Ντιόπ κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ στο ντεμπούτο του με τα "κιτρινόμαυρα".
Στο πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο ρυθμός έπεσε και όλα έδειχναν ότι ο χρόνος θα κύλαγε και η βραδιά δε θα είχε απρόοπτα. Φευ. Η είσοδος του Ντέιλι στον αγώνα έκανε άνω-κάτω την άμυνα της ΑΕΚ, αφύπνισε του Σκωτσέζους και σκόρπισε ενθουσιασμό στους φιλάθλους της Νταντί που έπαιζαν μόνοι τους... μπάλα στις κερκίδες του "Καραϊσκάκης".

Ο Ντέιλι μετά από ωραία πάσα του Ντίξον βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Σάχα και ισοφάρισε στο 78'. Έπειτα ακολούθησε τρικυμία, με τη Νταντί να φτάνει κοντά στο γκολ-πρόκριση στο 82΄με τον Γουότσον αλλά το σουτ πέρασε άουτ.


Κλειδί του αγώνα
Η ενέργεια του προπονητή της Νταντί Γιουνάιτεντ, Πίτερ Χιούστον, να τα παίξει "όλα για όλα". Έβαλε στο ματς το Ντέιλι στο 64ο λεπτό, γέμισε η επίθεση της Νταντί, οπισθοχώρησε αναίτια η ΑΕΚ και το ερώτημα είναι τι θα γινόταν αν η συγκεκριμένη κίνηση από τον πάγκο της Νταντί είχε γίνει νωρίτερα.


MVP
Ντιόπ. Αρχηγική παρουσία από τον Σενεγαλέζο μέσο στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.


Αδύναμος κρίκος
Η λειτουργία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Με μια ανεξήγητη καθίζηση η Ένωση" επαναπαύτηκε στο γκολ του πρώτου μέρους και έδωσε δικαίωμα στη Νταντί να... ονειρευτεί ομίλους. Οι Σκωτσέζοι όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά με 3 καλές ευκαιρίες δημιούργησαν πολλά "εγκεφαλικά" στους φίλους της ΑΕΚ που είδαν το ματς από την τηλεόραση.
Οι συνθέσεις των ομάδων


ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας (Γκέντσογλου 46'), Μανωλάς, Γιάχιτς, Λαγός, Καφές (c), Ντιόπ, Μάκος, Λεονάρντο (Καράμπελας 90'), Σκόκο, Τζιμπούρ (Μπλάνκο 59')

Νταντί Γιουνάιτεντ (Πίτερ Χιούστον): Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κόνγουεϊ, Σκοτ Ρόμπερτσον (c), Κανταμαρτέρι (Γκουντγουέιλ 46'), Ντέιβιντ Ρόμπερτσον, Μπάουμπεν, Γκομίς (Ντέιλι 64'), Κένεθ, Γουότσον

Δεν υπάρχουν σχόλια: