Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Βαλεργάκης: «Στην άκρη οι συναισθηματισμοί»

Τη δική του γνώμη και θέση για όλα συμβαίνουν στον Αρη και τον έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατέθεσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματά του, Νίκος Βαλεργάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis.  Ο έγκριτος νομικός και από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της Λέσχης Φίλων Αρη, τοποθετήθηκε για τη διαφαινόμενη διάλυση του φορέα, τα προβλήματα που οδήγησαν εκεί, αναφέρθηκε στην τωρινή κατάσταση, στους ανθρώπους που διαχειρίστηκαν τις τύχες της ομάδας και επιχείρησε να αφήσει το συναισθηματισμό στην άκρη, προκειμένου να μιλήσει για την πλέον ρεαλιστική –κατά τη γνώμη του- λύση για τους «κίτρινους».

Μιλώντας αρχικά για το πώς ηχεί στα αυτιά του η διαφαινόμενη διάλυση του φορέα της ΚΜΑ, από τη στιγμή που αποτέλεσε έναν από τους πρωτεργάτες της, είπε: «Ο φορέας έχει πεθάνει από καιρό. Τώρα απλώς θα γραφτεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου. Εδώ και καιρό έχει πάψει να υπάρχει όπως την είχαν φανταστεί όσοι την ξεκίνησαν. Τότε είχε δημιουργηθεί με σκοπό να προσφέρει οικονομική αυτάρκεια στην ΠΑΕ Αρης.

Ξεκινήσαμε από τα 100 ευρώ συνδρομή το χρόνο και φτάσαμε στο… μηδέν. Η ιδέα δεν ευτελίστηκε ποτέ. Αυτό που ευτελίστηκε ήταν ο τρόπος, αφού όλα γίνονταν για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ΠΑΕ Αρης. Οπως έχω ξαναπεί, αυτές οι δουλειές, δεν γίνονται με φιλιά, αλλά με λεφτά».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τους λόγους που επήλθε αυτή η κατάσταση, ανέφερε: «Μην ξεχνάτε πως η Λέσχη ξεκίνησε υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες, με τον Αρη στη Β’ Εθνική. Ολα όμως στηρίχθηκαν σε πήλινα πόδια, δεν βρέθηκε ποτέ ένας άνθρωπος να βγει μπροστά. Ολοι όσοι διέτρεξαν τον Αρη, έγιναν γνωστοί και τώρα ένας-ένας εξαφανίζονται».

Μιλώντας για την τωρινή κατάσταση, υπογράμμισε: «Ευτυχώς είμαι γνώστης του νόμου και μπορώ να κρίνω τι από όλα όσα διαβάζω καθημερινά, ισχύει. Το δικό μου συμπέρασμα, είναι πως όλοι όσοι ενεπλάκησαν στον Αρη εδώ και τόσα χρόνια, δεν πρόκειται να γλιτώσουν. Στο κάτω-κάτω κανείς δεν πήγε με το ζόρι να γίνει πρόεδρος. Ηξεραν που πήγαιναν και τι ευθύνες αναλάμβαναν. Προσωπικά, δε με ενδιαφέρει ποιος θα χάσει την περιουσία του. Εμένα με ενδιαφέρει ότι καταστράφηκε ο Αρης.

Το πρόβλημα του Αρη είναι πως δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που θα βάλει λεφτά για να κάνουν άλλοι κουμάντο. Αυτοί που δεν ήθελαν επενδυτές, εφηύραν τη Λέσχη και ήταν οι πρώτοι, που δεν έδιναν ούτε τα 100 ευρώ της συνδρομής».

Για το πόσο δύσκολη θα είναι η διαδικασία από εδώ και στο εξής, επεσήμανε: «Ολα είναι συγκεκριμένα, υπάρχουν διατάξεις. Αν όμως τις εφαρμόσουν αυτοί που είναι τώρα, η πορεία του Αρη σε λίγα χρόνια, είναι προδιαγεγραμμένη. Ασφαλώς και η Γ’ Εθνική, δεν αποτελεί λύτρωση για τον Αρη, όσο συνεχίζουν να ασχολούνται άνθρωποι που το κάνουν μόνο για να καλύψουν τις πλάτες τους».

Εν κατακλείδι, ο κ. Βαλεργάκης είπε: «Είμαι ο πρώτος άνθρωπος που θα υπερασπιστεί και την ιστορία και τον ΑΣ και όλα, αλλά όταν φτάνεις σε ένα τέτοιο σημείο απαξίωσης, αφήνεις τους συναισθηματισμούς και κοιτάς να σωθείς. Αν ακολουθούσαμε πλήρως το συναίσθημα, τότε έπρεπε να πάμε στη Γ’ ΕΠΣΜ και να αρχίσουμε από εκεί.

Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως αν η ομάδα μπει σε ειδική εκκαθάριση και δημιουργηθεί νέα ΠΑΕ, αυτή θα έχει ούτως ή άλλως νέο ΑΦΜ. Δική μου γνώμη είναι πως πρέπει έστω και την ύστατη ώρα, να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση, την οποία θα τη δώσουν άνθρωποι έξω από τα κοινά του Αρη, μπας και μπορέσουμε να σώσουμε αυτό που αγαπάμε. Η λύση του ΑΦΜ, έπρεπε στην ώρα της, να εξεταστεί σοβαρά. Όχι με κραυγές και συναισθηματισμούς. Τότε και μόνο θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση, που θα ήταν για το συμφέρον της ομάδας».

Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: