Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Όταν προκαλείς την μοίρα σου...!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μετά τη σφαλιάρα στο Κισινάου υπενθυμίζει οτι η ποιότητα, που έλειψε από τον ΠΑΟΚ στο Κισινάου, αγοράζεται και κοστίζει και αναρωτιέται γιατί κανείς παίκτης δεν πήρε 90λεπτα στα φιλικά... Ο ΠΑΟΚ έχασε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και μπαίνει νωρίς-νωρίς σε μεγάλες περιπέτειες. Το κακό έγινε, η νίκη που θα βοηθούσε να ηρεμήσει η κατάσταση δεν ήρθε και αντ’ αυτού ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει την συνέχειά του στην Ευρώπη, από μία ομάδα πιο αδύναμη του Πλατανιά!

Γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε στο Κισινάου; Είναι απλά τα πράγματα! Όταν παίζει η 9η ομάδα των πλέι οφ του Europa League με την 40η, η δυνατή ομάδα είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει την ανωτερότητά της. Όταν αυτό δεν γίνεται (για συγκεκριμένους λόγους) το παιχνίδι πάει στις λεπτομέρειες και γίνεται διεκδικούμενο. Λεπτομέρεια και μάλιστα πολύ σημαντική είναι η στημένη φάση. Κι’ ενώ ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι αυτοί οι… ταλαίπωροι Μολδαβοί μπορούν να σκοράρουν ΜΟΝΟ από στημένη μπάλα, στην μία από τις δύο-τρεις που κερδίζει η Ζίμπρου, στον ΠΑΟΚ αντιδρούν ΟΛΟΙ σας ερασιτέχνες.

Ο Κίτσιου βγαίνει και ο Σπυρόπουλος μπαίνει με τρομερή καθυστέρηση. Και ενώ ο ΠΑΟΚ αμύνεται με δέκα, σε αυτή την φάση ο προπονητής ζητάει από δύο παίκτες να φύγουν από την περιοχή για να είναι έτοιμοι προς επίθεση!

«Λεπτομέρειες…» θα πει κάποιος! Μα αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο, ειδικά στην αρχή της χρονιάς, για μία εντελώς νέα ομάδα;

Γιατί να πάει αυτό το κρίσιμο ματς με τον αδύναμο αντίπαλο στις λεπτομέρειες;

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ούτε κακός, ούτε απείθαρχος, ούτε ανοργάνωτος στο Κισινάου. Ήταν δυνατός, κράτησε και κυκλοφόρησε την μπάλα, «έπνιξε» τον αντίπαλο σε μεγάλο μέρος του αγώνα, όταν οι Μολδαβοί δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάσα, αλλά όπως όλοι ξέρουμε δεν είχε την ποιότητα που απαιτείται για να διασπαστεί μία κλειστή άμυνα. Ελάχιστες ήταν οι ατομικές ενέργειες και παρά την καλή κυκλοφορία μέχρι τα 20-25 μέτρα από το τέρμα, εκεί δεν υπήρχε αυτός ή αυτοί που θα κάνει την διαφορά!
Και μην ξεχνάμε ότι η ποιότητα αγοράζεται και κοστίζει!
Ο μεγαλομέτοχος (Σαββίδης), ο τεχνικός διευθυντής (Βρύζας) και ο προπονητής (Αναστασιάδης) επέλεξαν συνειδητά να μην καλύψουν αυτό το τεράστιο κενό πριν τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς και επειδή η μπάλα είναι άτιμη τους τιμωρεί τώρα με τον χερότερο τρόπο!

Στην φάση του Κατσικά η μπάλα πάει… δοκάρι κι’ έξω και το ματς πάει στο 70΄.

Εκεί ο Αναστασιάδης αντί να βγάλει τον κακό Σαλπιγγίδη βγάζει τον Μακ και αλλάζει τον σχηματισμό παίζοντας με τον τραγικό Μάρτενς. Οι αλλαγές δεν βοηθούν και κάπου εκεί χάνονται και οι δυνάμεις. Γιατί ο προπονητής δεν έδωσε 90λεπτα σε κανέναν παίκτη του στα φιλικά (κάτι που σημειώσαμε εδώ και εβδομάδες) ώστε να προσαρμόζονται σε απαιτήσεις αγώνα, κανείς δεν κατάλαβε.

Το κλίμα επιβαρύνεται στον ΠΑΟΚ και αυτό είναι το χειρότερο. Το πρωτάθλημα αρχίζει και το κακό είναι ότι την άλλη Πέμπτη στην Τούμπα αυτή η νέα ομάδα δίνει έναν μεγάλο τελικό, ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να βρει τρόπο να διασπάσει μία κλειστή άμυνα και να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά, χωρίς να έχει τους παίκτες μπροστά και πλάγια οι οποίοι θα ανοίξουν την κλειστά άμυνα.

Το καλό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο με τις μεγάλες νίκες των άλλων ομάδων, είναι κακό για τον ΠΑΟΚ μια και γιατί γίνονται οι αναπόφευκτες συγκρίσεις.

Τα γράψαμε όμως ότι… Παναθηναϊκός και Αστέρας (όπως φυσικά και ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Ατρόμητος) ξεκινούν από πολύ καλύτερη αφετηρία, έχοντας καλούτσικες και οργανωμένες ομάδες από το τέλος της περσινής σεζόν. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πάλι από το μηδέν και δυστυχώς γι’ αυτόν, απόψε, εδώ στο Ζίμπρου επιβεβαιώνεται το… κάθε αρχή και δύσκολη. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: