Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Στους ομίλους άνετα και απλά!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για το άνετο 4-1 και τη διαφαινόμενη πρόκριση και στο τέλος αναρωτιέται για το πού τελικά ο Παναθηναϊκός θέλει μεταγραφική ενίσχυση... Έγινε το αναμενόμενο και ο Παναθηναϊκός μπορεί να λέει από απόψε κιόλας, ότι είναι ξανά στην Ευρώπη και θα αγωνισθεί στους ομίλους του Γιουρόπα.
Κι αυτό όχι μόνο με βάση το άνετο 4-1 που του δίνει τεράστιο προβάδισμα αν όχι σίγουρα την πρόκριση.
Αλλά με βάση κυρίως την εικόνα των δύο ομάδων που είδαμε απόψε στην Λεωφόρο. Δεν είχε καμία τύχη αυτή η Μίντιλαντ και αν είχε και κάποια (στο μυαλό της ή στα χαρτιά έστω) μετά και απ' αυτά που είδαμε την έχασε κι αυτή.
Στην πιο κακή του μέρα να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην Δανία και πάλι την πρόκριση απ' αυτή την ομάδα θα την πάρει.
Το παιχνίδι και συνολικά το σκορ, κρίθηκε σε δύο πράγματα.
Το πρώτο και βασικότερο.
Το ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε όχι μόνο να εξουδετερώσει το ένα και μοναδικό ατού (θεωρητικά) των Δανών, δηλαδή την φυσική τους κατάσταση με βάση το ότι έχουν ξεκινήσει ήδη το πρωτάθλημα, αλλά και να το υπερκεράσει.
Με μπόλικο τρέξιμο, με πυκνό κέντρο και με πνευμόνια που σε αρκετές στιγμές έδειχναν πιο ανθεκτικά από τα αντίστοιχα των Δανών, οι παίκτες του Αναστασίου, πήραν εύκολα την κυριαρχία σε κάθε γωνιά του γηπέδου και από κει και πέρα όλα ήταν θέμα χρόνου και φυσικά της ικανότητας και ρέντας του Μπέργκ που με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε, σφράγισε την πρόκριση του Παναθηναϊκού.
Απ' την στιγμή λοιπόν που ο Παναθηναϊκός, κατάφερε να έχει καλύτερα και κυρίως περισσότερα τρεξίματα από τους Δανούς, σε επίπεδο αξίας και ατομικά και συνολικά σαν ομάδα δεν υπήρχε μέτρο σύγκρισης.
Το δεύτερο που καθόρισε και το αποτέλεσμα και το σκορ, ήταν η πολύ γρήγορη απάντηση στην ψυχρολουσία του ξαφνικού γκολ των Δανών από πλευράς Παναθηναϊκού.
Ειδικά όταν μέσα σε πέντε λεπτά μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1, ένα πράγμα μόνο υπήρχε ακόμα σαν ερωτηματικό στο γήπεδο και σε όσους έβλεπαν το παιχνίδι.
Στα πόσα γκολ θα σταματήσει ο Παναθηναϊκός και ο... Μπεργκ.
Παρά το σχετικά μέτριο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα από μια ακόμα αστεία ενέργεια των αμυντικών της Μίντιλαντ και το 4-1 κι έτσι, ακόμα και αν υπήρχε μια κάποια ανησυχία μήπως το εκτός έδρας γκολ των Δανών μετρήσει στην ρεβάνς, πάει κι αυτή.
Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει λοιπόν στην Ευρώπη κι αυτό είναι η ουσία.
Από δω και πέρα από την Μίντιλαντ δεν κινδυνεύει.
Μόνο ο ίδιος μπορεί να αποκλείσει τον εαυτό του, αλλά και πάλι ακόμα και να το... προσπαθήσει, πολύ δύσκολα να καταφέρει ακόμα κι αυτό.
Θα σκοράρει σίγουρα ο Παναθηναϊκός και στην Δανία τουλάχιστον μια φορά. Οπότε οι Δανοί μάλλον θα πρέπει να απευθυνθούν στους Θεούς των Βίγκινγκς που λατρεύουν για να κάνουν οτιδήποτε από κει και πέρα, αλλά μάλλον ούτε κι αυτοί μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα.
Κατά τα άλλα, ο Μπεργκ φυσικά ήταν το πρόσωπο του αγώνα, αλλά καθοριστικό για τον Παναθηναϊκό ήταν ο τρόπος που ξεκίνησε το παιχνίδι, με τέσσερις δηλαδή στο κέντρο εκ των οποίων οι τρεις τουλάχιστον έκαναν μπόλικα χιλιόμετρα (Ζέκα, Λαγός και Ντήνας), με τον Καρέλη να τρέχει να απασχολεί, να μαρκάρει και να ανοίγει δρόμους για τον Μπέργκ αλλά και τους υπόλοιπους και τον Σουηδό φυσικά σε μεγάλη μέρα να ολοκληρώνει την προσπάθεια.
Τέλος αν και δεν είναι της παρούσης, νομίζω πως για μια ακόμα φορά φάνηκε, πως αν θέλει κάπου ενίσχυση ο Παναθηναϊκός στις μέρες που απομένουν, η επίθεση και γενικά το... σκοράρισμα, είναι σίγουρα τελευταία σε σειρά προτεραιότητας και ανάγκης.
Αλλά αυτά από αύριο και βλέπουμε.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: