Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Η πρώτη των πρώτων!!

Την πρώτη τους προπόνηση για τη νέα χρονιά πραγματοποίησαν οι παίκτες του νταπλούχου Παναθηναϊκού, με τον Διαμαντίδη να δίνει το σύνθημα για ανάλογη συνέχεια και τίτλους!

Η πρώτη των πρώτων!
Με αρκετές απουσίες λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων ξεκίνησε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τη νέα περίοδο. Πλην των Γκιστ, Γιάνκοβιτς, Λούντζη, Χαραλαμπόπουλου, από το ΟΑΚΑ έλειψε και ο τεχνικός της ομάδας Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ενώ αντίθετα, παρόντες ήταν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Αντώνης Φώτσης, Νίκος Παππάς, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιώργος Διαμαντάκος κι οι τρεις νεοφερμένοι Εστέμπαν Μπατίστα, ΝτεΜάρκους Νέλσον και Έι Τζέι Σλότερ.

Δηλώσεις εκ μέρους των «πρασίνων» έκανε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος ως πραγματικός αρχηγός μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας, τονίζοντας πως οι στόχοι του Παναθηναϊκού παραμένουν πάντα υψηλοί, όμως λόγω της απαραίτητης ένταξης νέων παιδιών στο «τριφύλλι» θα χρειαστεί χρόνος και πιθανότατα θα υπάρξει και αγωνιστικό κόστος…

«Ακόμα μια χρονιά ξεκινά από σήμερα. Αυτή είναι η πιο σημαντική περίοδος και είναι σημαντικό να είμαστε υγιείς. Το κομμάτι προετοιμασίας είναι επίπονο. Πρέπει να δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται και να δημιουργήσουμε ανταγωνιστική ομάδα. Ξεκινάμε με έναν νέο προπονητή. Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα και η ομάδα έκανε κινήσεις για να είναι ανταγωνιστική. Στόχος να εντάξουμε όσο περισσότερα νέα παιδιά στην ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θα δίνουμε 100% σε κάθε αγώνα και προπόνηση και θα δούμε πού θα φτάσουμε. Εγώ είμαι απλά ένας κρίκος της αλυσίδας. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Θα χρειαστεί χρόνος, ίσως να έχει και κόστος, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα δούμε» ανέφερε αρχικά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα και ιδιαίτερα τον Μποχωρίδη που για κάποιους θεωρείται ο διάδοχός του:

«Δεν χρειάζονται καθοδήγηση. Αυτός που θα το κάνει είναι ο προπονητής και το προπονητικό τιμ. Αν δουλέψουν και είναι ταπεινοί το μέλλον μπροστά τους. Δεν πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις. Κάθε παίκτης έχει προσωπικότητα κι αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Εύχομαι ο Μποχωρίδης να γίνει καλός παίκτης να παίξει και να συνεχίσει να δουλεύει».

Στη συνέχεια μίλησε και ο Σλότερ: «Είμαι κόμπο γκαρντ, παίζω στις θέσεις "1" και "2" είμαι γρήγορος και σουτάρω καλά. Θα προσπαθήσω σκληρά στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τίτλους στην Ευρωλίγκα είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Θέλω να συνεισφέρω να παίξω σκληρά στην άμυνα και την επίθεση. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στον Παναθηναϊκό και σε αγώνες στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο ΝτεΜάρκους Νέλσον τόνισε: «Είναι πολύ καλή ευκαιρία για μένα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ιστορική ομάδα και είναι τιμή μου που θα παίξω γι' αυτή. Στο τέλος της χρονιάς θέλω να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας. Μέσα από τις προπονήσεις θα βελτιωνόμαστε και θα είμαστε έτοιμοι. Έχω εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, η Ευρωλίγκα όμως είναι άλλο επίπεδο και θα είναι πρόκληση για μένα. Είμαι ενθουσιασμένος, η Αθήνα είναι ωραία πόλη κι η Ελλάδα καταπληκτική». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: