Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Στο… τσακ η Ομόνοια!!

Στα ίσια κόντραρε τη Ντιναμό η Ομόνοια, που προηγήθηκε δύο φορές μέσα στη Μόσχα, αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2! Λομπιανίτζε (2') και Φοφανά (59') οι σκόρερ της κυπριακής ομάδας που ελπίζει για πρόκριση!

Στο… τσακ η Ομόνοια!
Η Ομόνοια δεν «μάσησε» στην έδρα της Ντιναμό και λίγο έλειψε να φύγει με το διπλό από τη Μόσχα! Οι Κύπριοι προηγήθηκαν δύο φορές, είχαν δοκάρι, αγωνίστηκαν για ένα ημίωρο με παίκτη παραπάνω αλλά οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεσή τους και κράτησαν το ματς στην ισοπαλία. Το τελικό 2-2 παραμένει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς που θα κρίνει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στο παιχνίδι η Ομόνοια, παίρνοντας γρήγορο προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ράμος, ο Λομπιανίτζε με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η ισοφάριση ξεκίνησε από τα πόδια του Βαλμπουενά, με τον Σαμπά να παίρνει καλύτερη θέση στην περιοχή (ίσως με επιθετικό φάουλ στον Στεπάνοφ) και με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 33’.

Με το υπέροχο γκολ του Φοφανά, με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η Ομόνοια ανέκτησε το προβάδισμα στο 59’ και δύο λεπτά αργότερα βρέθηκe και με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Κοκόριν με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Ρώσοι βρήκαν και πάλι λύση, με τον Μπάτνερ να ισοφαρίζει σε 2-2 με ιδανικό τελείωμα. Η κυπριακή ομάδα ανέβασε την πίεσή της, είχε και δοκάρι σε σουτ του Ράμος στο 82', αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της νίκης στα εναπομείναντα λεπτά. Μάλιστα στάθηκε τυχερή αφού και η Ντιναμό είχε δοκάρι με τον Κουράνι στο 87'.

Η σύνθεση της Ομόνοιας (Κώστας Καϊάφας): Μορέιρα, Λομπιανίτσε, Ακουισταπάτσε, Στεπάνοφ, Μαργκάσα, Σερτζίνιο, Ρόντρι, Ασίς (77' Γκριγκαλασβίλι), Φοφανά (86' Κυριάκου), Ράμος, Ποτέ (69' Ρομπέρτο).

Με τα… δύο πόδια

Περίπατο έκανε η Βιγιαρεάλ επικρατώντας άνετα (3-0) στην έδρα της Αστάνα, στην επιστροφή της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Τα γκολ της ισπανικής ομάδας πέτυχαν οι Κάνι (33’), Ντος Σάντος (48’) και Γκασπάρ (84’). Με δέκα παίκτες αγωνίζονταν από το 60’ οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Άνισιτς. Τυπική διαδικασία η ρεβάνς.

Της παρηγοριάς

Υπό νορμάλ συνθήκες η Λέγκια Βαρσοβίας θα βρισκόταν στα πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως η αντικανονική χρησιμοποίηση ενός παίκτη, έδωσε στη Σέλτικ την πρόκριση στα «χαρτιά». Παρηγοριά για τους Πολωνούς το «διπλό» (0-1) στην έδρα της Ακτόμπε, χάρη σε τέρμα του Ντούντα (48’). Δεν θα δυσκολευτεί στον επαναληπτικό.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: