Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ολυμπιακός 2014-15: Από την ίδια αφετηρία για τα... κεκτημένα!

Το gazzetta.gr συνεχίζει τα αφιερώματα ενόψει της σέντρας στη Σούπερ Λιγκ με τους πρωταθλητές! Ο Ολυμπιακός για ακόμα μία χρονιά ξεκινά έχοντας ως στόχο του να διατηρήσει την εντός των συνόρων κυριαρχία του.  
Χρονιά... copy paste ήταν η περσινή στον Ολυμπιακό ως προς το πρωτάθλημα. Τελείωσε την σεζόν ως πρωταθλητής με συγκομιδή 86 βαθμών έναντι 69 του δεύτερου ΠΑΟΚ και 66 των Ατρόμητου και Παναθηναϊκού. Με μία ιδιαίτερα δυνατή... εκκίνηση που στον πρώτο γύρο περιλάμβανε νίκες σε βάρος του δικεφάλου του Βορρά και των «πράσινων» οι ερυθρόλευκοι είχαν... καθαρίσει την υπόθεση-τίτλος σχεδόν από τα μισά της χρονιάς. Επρόκειτο για το ένατο πρωτάθλημα που κατακτούν οι ερυθρόλευκοι από το 2005 μέχρι τώρα (είχαν 5 σερί έως το 2009 και μετά τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις: 2011, 2012, 2013 και 2014).
ADVERTISEMENT
Συγκριτικά με πέρυσι οι ήττες ήταν περισσότερες τον αριθμό (4) ενώ στον Β' γύρο που οι ερυθρόλευκοι κατέβασαν... στροφές και λόγω του Τσάμπιονς Λιγκ έχασαν και από τον ΠΑΟΚ και από τον Παναθηναϊκό (στο γήπεδό τους). Στο Κύπελλο αποκλείστηκαν από τον δικέφαλο του Βορρά σε έναν ημιτελικό-ντροπή για το ποδόσφαιρο στην Τούμπα ενώ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση βρέθηκαν μία... ανάσα από την φάση των «8», κερδίζοντας με 2-0 την Γιουνάϊτεντ στο Καραϊσκάκη αλλά χάνοντας στον επαναληπτικό του Μάντσεστερ.
Σε επίπεδο μεταγραφών πέρυσι η απόκτηση του Χαβιέρ Σαβιόλα ήταν ένα μεγάλο... μπαμ. Σαφώς και απαρατήρητη δεν πέρασε η προσθήκη του Τσόρι Ντομίνγκες, ενός παίκτη που συνεχίζει να κάνει την διαφορά στην ομάδα. Μεγάλη συζήτηση έγινε και για τις μεταγραφές των Βλάντιμιρ Βάις (σ.σ. που λίγους μήνες μετά έμελλε να πάρει μεταγραφή) αλλά και των Ανδρέα Σάμαρη και Μάικλ Ολαϊτάν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Την περασμένη σεζόν βέβαια είχε κλείσει και ο Ρομπέρτο ως δανεικός από την Ατλέτικο για να αποκτηθεί μετά με κανονική μεταγραφή. Φέτος ο Ολυμπιακός συνέχισε τις πολύ δυνατές μεταγραφές.
Απέκτησε τον Ιμπραίμ Αφελάι που αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα καθώς και τον Ερίκ Αμπιντάλ, τον πολύπειρο αμυντικό και έναν ακόμα παίκτη που έχει φορέσει την φανέλα των Καταλανών και ο οποίος πέρυσι ήταν στην Μονακό. Έκλεισε επίσης τον ικανότατο Ελβετό διεθνή μέσο, Παϊτίμ Κασάμι, από την Φούλαμ. Επένδυσε στο ταλέντο και τα νιάτα παικτών από την Γαλλία και την Γερμανία, όπως οι Αρτούρ Μαζουάκου, Ματιέ Ντοσεβί και Ομάρ Ελαμπντελαουί ενώ γύρισαν στην ομάδα για να διεκδικήσουν την καθιέρωσή τους νεαροί και χαρισματικοί Έλληνες παίκτες σαν τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, τον Δημήτρη Διαμαντάκο και τον Δημήτρη Κολοβό. Και στην επίθεση βασίστηκε στο ταλέντο και τη νεαρή ηλικία, κλείνοντας τον Παραγουανό, Χόρχε Μπενίτες.
ΗΡΘΑΝ: Ιμπραίμ Αφελάι, Τάσος Καραμάνος, Αλμπέρτο Μποτία, Χόρχε Μπενίτες, Ματιέ Ντοσεβί, Ερίκ Αμπιντάλ, Αρτούρ Μαζουάκου, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Τάσος Αυλωνίτης, Γκεβόργκ Γκαζαριάν, Παϊτίμ Κασάμι, Μανόλης Τζανακάκης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Θανάσης Παπάζογλου, Νίκος Καθάριος, Κώστας Φορτούνης, Δημήτρης Κολοβός, Δημήτρης Διαμαντάκος.
ΕΦΥΓΑΝ: Πάολο Μασάντο, Ερνάν Πέρες, Μπάμπης Λυκογιάννης, Αλεξάνταρ Κατάϊ, Μανώλης Σιώπης, Μιγκέλ Τόρες, Ιβάν Μαρκάνο, Νέλσον Βαλντές, Τζόελ Κάμπελ, Ρόι Κάρολ, Αριέλ Ιμπαγάσα, Τόμας Ντε Βινσέντι, Ανδρέας Τάτος, Τάσος Παπάζογλου, Νίκος Ιωαννίδης, Μανόλης Τζανακάκης (με δανεισμό σε Εργοτέλη), Βασίλης Καραγκούνης, Τάσος Καραμάνος (έμεινε με δανεισμό στον Ατρόμητο), Θανάσης Παπάζογλου (δόθηκε στον Ατρόμητο στο πλαίσιο της μεταγραφής του Καραμάνου).
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Το δίχως άλλο ο Ιμπραίμ Αφελάι. Και... νέος και... ωραίος. Το νέο μεγάλο αστέρι του Ολυμπιακού που εφόσον είναι υγιής και δεν βγάλει προβλήματα τραυματισμών θα μπορέσει να τον ανεβάσει ένα σκαλί ψηλότερα.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Μίτσελ παραμένει το πιο μεγάλο όνομα του Ολυμπιακού, αν και προπονητής. Ο 51χρονος Ισπανός με την μεγάλη καριέρα πίσω του ως παίκτης σε Ρεάλ Μαδρίτης και Εθνική Ισπανίας, έφτασε στα 2 πρωταθλήματα και το 1 Κύπελλο με τον σύλλογο, όμως το σημαντικότερο ήταν πως κατάφερε να διαγράψει πέρυσι μαζί του μία καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, βάζοντας ένα σημαντικό... λιθάρακι και αυξάνοντας παράλληλα τις απαιτήσεις για την Ευρώπη.
ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝ: Έρθει η κατάκτηση του πρωταθλήματος για ακόμα μία φορά. Είναι κάτι που συνιστά μονόδρομο για τον Ολυμπιακό, όπως και το να παίζει ωραίο, θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά και κερδίζει στα ντέρμπι.
ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Κάθε άλλη εξέλιξη πλην της κατάκτησης του τίτλου ειδικά με τέτοιο ρόστερ θα είναι αποτυχία για τον Ολυμπιακό. Η διατήρηση των... κεκτημένων στην Ελλάδα είναι πάντα το βασικό ζητούμενο.
ΓΗΠΕΔΟ: Καραϊσκάκη (33.334 θέσεις)
WEB: http://www.olympiacos.org/

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: