Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Το άρωμα ΝΒΑ και το πρόβλημα στη ζώνη!!

Υπήρχαν στιγμές που η Εθνική ομάδα γοήτευσε στο φιλικό με την Τουρκία.

Το άρωμα ΝΒΑ και το πρόβλημα στη ζώνη
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Και δικαίωσε τους 7000 μπασκετόφιλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να δουν την Ελλάδα στη μία και μοναδική της παράσταση εντός συνόρων.

Υπήρχαν βέβαια και κενά διαστήματα, όπως και κακές στιγμές. Όμως αυτό είναι λογικό, ειδικά σε περίοδο προετοιμασίας. Πολύ δε περισσότερο, για μια ομάδα που έπαιξε για πρώτη φορά με πλήρη σύνθεση. Η πολύ αναμενόμενη επιστροφή του Νικ Καλάθη στη δράση ήταν ακριβώς όπως την περίμεναν οι περισσότεροι. Έδωσε κάτι διαφορετικό στην Εθνική, κυρίως δημιουργία και ταχύτητα στην επίθεση.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι στην πρώτη εμφάνιση του Καλάθη, κορυφαίος της Εθνικής ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο 25χρονος πλέι μέικερ έδωσε αέρα και ρυθμό ΝΒΑ σε κάποιες στιγμές και ο ιδανικός για να το εκμεταλλευτεί ήταν ο φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γιάννης ξεσήκωσε το κοινό, αποθεώθηκε και ήδη έχει γίνει η αγαπημένος του κόσμου, αφού δίνει κάτι διαφορετικό σε αυτή την ομάδα. Αυτό που δεν είχε ποτέ, δηλαδή παιχνίδι πάνω από το καλάθι, θεαματικές φάσεις βγαλμένες από το ΝΒΑ… Φυσικά δεν είναι και θα γίνει φέτος ηγέτης της ομάδας ο Αντετοκούνμπο, δεν θα σύρει μόνος του ποτέ το κάρο από τη λάσπη, αλλά θα δώσει το άρωμα του ΝΒΑ, που το χρειάζονται και οι ευρωπαϊκές ομάδες.
Διότι ο Κατσικάρης έχει βάλει αρχές από το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ στην Εθνική, σε συνδυασμό με την ταχύτητα που άλλοτε παραπέμπει σε ΝΒΑ και άλλοτε σε ισπανικό στυλ παιχνιδιού. Απαιτείται χρόνος για να φτάσει η Εθνική στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ενδεχομένως να μην τα καταφέρει και ποτέ να πετύχει απόλυτα αυτό που θέλει ο προπονητής. Όμως με τον Νικ Καλάθη στο παρκέ, έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να το πετύχει. Γιατί ο 25χρονος πλέι μέικερ έχει και ικανότητα και ταχύτητα. Δεν είναι τέλειος στην εκτέλεση, αλλά και πάλι καμία άμυνα δεν μπορεί να τον αγνοήσει και να του αφήσει εντελώς ελεύθερο το σουτ…
Από την άλλη διαπιστώθηκε ένα πρόβλημα απέναντι στη ζώνη κι εκεί πρέπει να βρεθεί λύση, διότι οι αντίπαλοι θα καταφεύγουν σε αυτή την άμυνα, όταν θα βρίσκονται μαζί στο παρκέ Καλάθης και Αντετοκούνμπο. Ευτυχώς η όποια δυσλειτουργία αποκαλύφθηκε νωρίς, πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου και οι προπονητές της Εθνικής έχουν το χρόνο να βρουν τη λύση…

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: