Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ένας παίκτης, μία ομάδα!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο www.sport-fm.gr για τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού στη νίκη με σκορ 4-1 επί της Μίντιλαντ, Μάρκους Μπεργκ.

Ένας παίκτης, μία ομάδα!
Ναι, είναι υπερβολή αλλά αξίζει να τη γράψουμε. Ο Μάρκους Μπεργκ στα κέφια του μεταμορφώνει τον Παναθηναϊκό σε μεγάλη ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου. Ο Σουηδός είναι παίκτης-ορχήστρα. Ξεπερνάει τα όρια ενός Δανού σκόρερ. Παίζει για τους συμπαίκτες του με την κίνηση χωρίς την μπάλα, τις σωστές τοποθετήσεις και τη συμμετοχή ακόμα και στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο Μάρκους Μπεργκ αν και η συμπεριφορά του δεν δίνει τέτοιο δικαίωμα, είναι πραγματικός σταρ. Παίζει πρώτα για την ομάδα και μετά για τον ίδιο παρά το γεγονός ότι πέτυχε τέσσερα γκολ και ισοφάρισε το ρεκόρ του Αντώνη Αντωνιάδη εδώ και σαράντα χρόνια.

Η Μίντιλαντ παρά τον αιφνιδιασμό υποτάχτηκε στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και τελικά την γλίτωσε με τέσσερα. Δεν έχει ούτε την ποιότητα ούτε τις εμπειρίες για να δημιουργήσει πρόβλημα στη ρεβάνς. Μόνο αν οι «πράσινοι» εμφανίσουν αυτοκτονικές τάσεις μπορεί να έχουμε προβλήματα στη Δανία.

Ο Γιάννης Αναστασίου δικαιούται να τρίβει τα χέρια του επειδή ο Σουηδός «πήρε μπροστά». Ωστόσο υποχρεούται να προβληματίζεται για την αποτελεσματικότητα του «τριφυλλιού» όταν ο Μπεργκ δεν συμμετέχει στις φάσεις. Εκεί είναι που οι «πράσινοι» θέλουν δουλειά. Όσο για την αμυντική γραμμή, τα περσινά παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα.

Όσο, όμως, ο Σουηδός είναι παίκτης-ομάδα τα προβλήματα λύνονται. Μία καλή κλήρωση στους ομίλους κι ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να φιλοτεχνήσει το νέο του ευρωπαϊκό προφίλ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: