Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Τους χόρεψαν τανγκό-Αργεντινή-Νότιος Κορέα 4-1

http://www.sport24.gr/ast/cov/te/tevez_2010_6_17_15_12_43_b.jpgΕύκολο απόγευμα είχε σήμερα η Αργεντινή εναντίον της Ν. Κορέας στο ‘Soccer City’, στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του ομίλου της εθνικής μας ομάδας, νικώντας τους αντιπάλους της με 4-1.

Οι παίκτες του Μαραντόνα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με τον τίτλο του φαβορί να μην βαραίνει ιδιαίτερα τα πόδια τους, αφού από την πρώτη στιγμή έδειξαν τη διάθεση να πάρουν τη νίκη. Όπως και έγινε, δηλαδή, με τους Λατινοαμερικανούς να έχουν πλέον έξι βαθμούς και να ετοιμάζονται για την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής εναντίον της Ελλάδας χωρίς να έχουν το παραμικρό άγχος για την υπόθεση πρόκριση.

Εξάλλου ο τεχνικός της Ν. Κορέας, Χου Γιούνγκ Μου είχε δηλώσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι ότι μοιάζει με τη μονομαχία του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Γολιάθ δεν σήκωνε κουβέντα, αν και λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους η Ν. Κορέα μείωσε το σκορ σε 2-1 δίνοντας ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο.

Δύο γκολ η Ν. Κορέα, αλλά…

Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαραντόνα μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο 45λεπτο και μόλις στο 8΄ ο Ιγκουαΐν είχε μία ευκαιρία να σκοράρει. Κάτι που έγινε στο 17ο λεπτό, όταν μετά από σουτ του Ντεμικέλις ο Τσου Γιούνγκ βρίσκει την μπάλα και στη στέλνει άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).

Τα πόδια των Αργεντινών άρχισαν σιγά-σιγά το τανγκό, κερδίζοντας συνεχώς χώρο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου, με τον Ιγκουαΐν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σουνγκ Ριόνγκ (2-0), στο 32΄, μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπουρδίσο (πήρε τη θέση του Σαμούελ ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και αποχώρησε) .

Έξτρα ενδιαφέρον στο τέλος

Η Αργεντινή είχε την ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμα γκολ και να ‘κλειδώσει’ ουσιαστικά το ματς, αλλά οι προσπάθειες των Ντι Μαρία (39΄) και Μέσι (44΄) δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ό,τι δεν κατάφερε ο αριστεροπόδαρος άσος για την Αργεντινή, όμως, το έκανε δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο Τσουνγκ Γιόνγκ για την ομάδα του, μειώνοντας με πλασέ σε 2-1! Σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα καλό παιχνίδι, με τους Νοτιοκορεάτες να δείχνουν ότι δεν έχουν διάθεση να τα παρατήσουν, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο μέρος. Παρόλα αυτά η παρουσία τους ήταν κατώτερη των περιστάσεων στο πρώτο 45λεπτο.

Καρδιοχτύπησαν στην αρχή, αλλά…

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τους Νοτιοκορεάτες να προσπαθούν και να καταφέρνουν να γίνονται απειλητικοί. Ειδικά στο διάστημα μεταξύ του 55΄-70΄ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, σε μία περίοδο που η Αργεντινή έδειχνε να έχει σβηστές τις μηχανές της. Εξάλλου, στο 58ο λεπτό έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση ο Κι Χουν σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

…πάτησαν γκάζι

Οι παίκτες του Χου Γιούνγκ Μου θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει σε αυτό το διάστημα, παρόλα αυτά η Αργεντινή αποφάσισε απλώς να πατήσει γκάζι και να καθαρίσει εύκολα το παιχνίδι!

Στο 76΄ μετά από προσωπική ενέργεια του Μέσι ο Ιγκουαΐν πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 3-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι Αργεντινοί έκρυψαν την μπάλα, η οποία εμφανίστηκε στα δίχτυα του Σουνγκ Ριόνγκ μετά από κεφαλιά του Ιγκουαΐν (χατ-τρικ).

Παρότι το παιχνίδι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον όσον αφορά το νικητή του, οι παίκτες του Μαραντόνα είχαν κέφι να δείξουν μερικές φιγούρες από τον εθνικό τους χορό, παρόλα αυτά οι προσπάθειές τους δεν κατέληξαν στα δίχτυα των Νοτιοκορεατών, οι οποίοι στο δεύτερο ο ήταν σαφώς καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο.

Οι συνθέσεις:

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Χάιντζε, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (82' Μπολάτι), Μέσι, Τέβεζ (75' Αγκουέρο), Σάμουελ (23' Μπουρδίσο), Μασεράνο, Γκουτιέρεζ, Μάξι Ροντρίγκεζ

Ν. Κορέα (Χου Γιουνγκ-Μου): Σουνγκ Ριόνγκ, Μπέομ Σέοκ, Γιόνγκ Χιούνγκ, Γιούνγκ Σου, Γιούνγκ Πιο, Σουνγκ Γιούενγκ (46' Ναμ Ιλ), Γιούνγκ Γου, Τσουνγκ Γιόνγκ, Γι Σουνγκ, Κι Χουν, Τσου Γιούνγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: