Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Σνάιντερ: "Είναι καλύτερο το Τσάμπιονς Λιγκ από το Μουντιάλ"

http://www.contra.gr/images/m/sneijder_170610_m.jpgΗ άποψη του Γουέσλι Σνάιντερ ότι το “Τσάμπιονς Λιγκ είναι καλύτερο του Παγκοσμίου Κυπέλλου” είναι απ' αυτές που ξεχωρίζουν σε σχέση με όσες έχουν γίνουν-ως τώρα-στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Προερχόμενος από μία εξαιρετική χρονιά με την Ίντερ ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός αμφισβήτησε την αξία της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

“Όσον αφορά τα φαβορί δεν έδειξαν τι μπορούν να κάνουν και μόνο η Γερμανία εντυπωσίασε πραγματικά. Νομίζω πως όλοι πρέπει να συνηθίσουν τις καταστάσεις, όπως τη μπάλα, το υψόμετρο και θα αρχίσουν να το κάνουν από τώρα. Εκτός αυτού διασκεδάζω να βλέπω χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και η Νέα Ζηλανδία, αλλά μετά αντιλαμβάνεσαι πως το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ καλύτερο”, δήλωσε ο άσος των “οράνιε”.

Προερχόμενος από μία χρονιά που ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης με τους “νερατζούρι” ο Σνάιντερ οδεύει για το 4ο τρόπαιο στην εφετινή χρονιά, ευελπιστώντας πως μετά την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα βοηθήσει και τις “τουλίπες” να κατακτήσουν το ποδοσφαιρικό...Έβερεστ.

Στα φαβορί της διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να μην συγκαταλέγεται και η εθνική Ολλανδίας για τον μεσοεπιθετικό της Ίντερ: “Πριν από δύο χρόνια, στο Euro 2008, περίμεναν όλοι ότι θα σηκώσουμε το κύπελλο. Μετά τις εντυπωσιακές νίκες μας (με Ιταλία και Γαλλία) ζούσαμε υπό συνεχή ευφορία κι αυτό μας κόστισε. Δεν θυμάμαι ποτέ στην ιστορία των Παγκόσμιων Κυπέλλων ή των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, μια ομάδα να κάνει 6 ή 7 φανταστικά παιχνίδια".

Τέλος, ο 26χρονος άσος των "οράνιε" μίλησε για την κριτική που έγινε στην εθνική Ολλανδίας λόγω της εικόνας που παρουσίασε στο νικηφόρο 2-0 με τη Δανία. "Στην Ισπανία και την Ιταλία τους αρέσει να κερδίζεις και να παίζεις καλό ποδόσφαιρο, αλλά εκτιμούν και όταν το κάνεις χωρίς να παίξεις", δήλωσε γεμάτος παράπονο, αφού στη χώρα της τουλίπας πολλοί αναπολούν τις ομάδες του 1974 καιτου 1978. Αμφότερες, ωστόσο, έφθασαν στον τελικό, αλλά δεν πήραν το τρόπαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: