Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Γαλλία - Μεξικό 0-2

http://www.sport24.gr/ast/cov/ve/veladiaby_b.jpgΤο Μεξικό με σπουδαία εμφάνιση νίκησε με 2-0 την ανύπαρκτη, Γαλλία, χάρη στα γκολ των Χαβιέρ Ερνάντες και Κουατεμόκ Μπλάνκο στο δεύτερο ημίχρονο.Αυτό σημαίνει πως την τελευταία αγωνιστική Μεξικό και Ουρουγουάη, οι οποίες έχουν από 4 βαθμούς, με μία ισοπαλία στο μεταξύ τους ματς θα πάρουν αμφότερες την πρόκριση, ανεξάρτητα με τον τι θα γίνει στο ματς των "τρικολόρ" με την Νότιο Αφρική.

Η Γαλλία είχε μόλις μια ευκαιρία στο ματς, με τον Μαλουντά στο 54', αλλά ο Ραϊμόν Ντομενέκ δεν έβαλε και πάλι τον μοναδικό κλασικό στράικερ που έχει, τον Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά ούτε και τον Τιερί Ανρί.

Χαρακτηριστικό για του Μεξικανούς είναι πως τα πάντα έκαναν οι τρεις παίκτες που μπήκαν αλλαγή. Ο Χαβιέρ Ερνάντες πέτυχε το πρώτο γκολ, ο Κουατεμόκ Μπλάνκο το δεύτερο με πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Πάμπλο Μπαρέρα.

Γαλλία - Μεξικό 0-2

Σκόρερς: 64' Χαβιέρ Ερνάντες, 79' πέν. Μπλάνκο
Γήπεδο: "Peter Mokaba Stadium", Πόλοκβεϊν
Διαιτητής: Καλίλ Αλ Γκαμντί (Σαουηδική Αραβία)

Ούτε μια ευκαιρία δεν κατάφερε να δημιουργήσει η Γαλλία στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο το Μεξικό ήταν κυριάρχος.

Η ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε απείλησε για πρώτη φορά στομ 8' με τον Βέλα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά έπειτα από πάσα του Μάρκες, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ μετά το σουτ του στην κίνηση.

Ακόμη καλύτερη στιγμή ήταν αυτή στο 12' ο Γκιγέρμο Φράνκο τροφοδοτήθηκε στο ύψος την περιοχής, έκανε άψογο κοντρόλ και απέφυγε τον Γκαλάς, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά απείλησε ο Φρανσίσκο Σαλσίδο, την πρώτη στο 18' με σουτ λίγο έξω από την περιοχή και την δεύτερη στο 32' όταν από αριστερά ξεπέρασε εντυπωσιακά τον Σανιά και πριν τον προλάβει ο Γκαλάς σούταρε στην κλειστή γωνία για αποκρούσει ο Λορίς.

Την τελεταία καλή φάση του πρώτου μέρους είχε ο Ζιοβάνι Ντος Σάντος με σουτ από το ύψος της περιοχής που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ραϊμόν Ντομενέκ έκρινε πως ο Ανελκά ήταν αυτός που έφταιγε για την επιθετική ανυπαρξία της Γαλλίας, έτσι στο ημίχρονο τον αντικατέστησε με τον Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ, ο οποίος δεν έκανε επίσης τίποτα.

Έπρεπε λοιπόν να φτάσει το ματς στο 54' για την πρώτη ευκαιρία των "τρικολόρ" την οποία είχε ο Φλοράν Μαλουντά με σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Όσκαρ Πέρες.

Ένα λεπτό αργότερα πέρασε στο ματς το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Τσίβας, ο Χαβιέρ Ερνάντες.

Η αλλαγή αυτή αποδείχθηκε "χρυσή", καθώς ο Ερνάντες στο 64' άνοιξε το σκορ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Λορίς, αφού τον είχε προσπεράσει, ενώ ο Ράφα Μάρκες του είχε βγάλει την εξαιρετική ασίστ, σπάζοντας το τεχνητό οφ-σάιντ.

Στο 78' ο Μπαρέρα, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο, ανατράπηκε από τον Ερίκ Αμπιντάλ στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουατεμόκ Μπλάνκο και διπλασίασε τα τέρματα των Μεξικανών στέλνοντας με έψογο πλασέ την μπάλα στην χαμηλά στην δεξιά γωνία του Ουγκό Λορίς.

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Εβρά, Τουλαλάν, Ντιαμπί, Μαλουντά, Γκοβού (69' Βαλμπουενά), Ριμπερί, Ανελκά (46' Ζινιάκ).
ΜΕΞΙΚΟ: Όσκαρ Πέρες, Μορένο, Οσόριο, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Ράφα Μάρκες, Τοράδο, Χουάρες (55' Χαβιέρ Ερνάντες), Ντος Σάντος, Βέλα (31' Μπαρέρα), Γκιγέρμο Φράνκο (62' Κουατεμόκ Μπλάνκο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: