Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Αίμα στο Μουντιάλ!

http://www.sport24.gr/ast/cov/Mo/Mondial_2010_6_17_11_59_5_b.jpgΠερίπου 3.000 Νοτιαφρικανοί πολίτες πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ντέρμπαν απαιτώντας να διατεθούν στους άπορους το ίδιο ποσό που δαπανήθηκε για την διοργάνωση του Μουντιάλ. Ανάμεσα στους διαδηλωτές, εκατοντάδες υπάλληλοι σεκιούριτι που διαμαρτύρονται τους μισθούς πείνας που εισπράττουν. Μάλιστα φέρεται μία συνάδελφος τους να έπεσε νεκρή από σφαίρα καουτσούκ στην προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να επιβάλλουν την τάξη.

Η άτυχη γυναίκα σύμφωνα με μαρτυρίες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και εξέπνευσε. "Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μία γυναίκα πυροβολήθηκε.

Άφησε την τελευταία πνοή της στο νοσοκομείο Άντινγκτον" δήλωσε ο Μούσα Μιαντού που εκπροσωπούσε τους διαδηλωτές δίχως να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της νεκρής.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπριγαντιέ Φίντιλ Ραντέμπε δεν επιβεβαίωσε το τραγικό συμβάν. "Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για το θέμα και εν συνεχεία να τοποθετηθούμε".

Παράλληλα σημείωσε πως τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά δίχως να συντρέχει κανένα πρόβλημα με την κατάσταση της υγείας του. "Απ΄όσο γνωρίζω ουδείς διεκομίσθη σε νοσοκομείο" πρόσθεσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι τοπικές αρχές χρειάστηκαν τη βοήθεια εθελοντών προκειμένου να καταστείλουν τα επεισόδιο. Εξοργισμένοι υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι πετούσαν πέτρες αλλά και κάδους σκουπιδιών στους αστυνομικούς.

Ισχυρίζονταν πως τους είχαν υποσχεθεί μεροκάματο που θα ξεπερνούσε τα 1500 ραντ ενώ εισπράττουν μόλις 190 ραντ! Τα θλιβερά επεισόδια έλαβαν χώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης Γερμανία-Αυστραλία με τους Νοτιαφρικανούς να φωνάζουν: "Παγκόσμιο Κύπελλο για όλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: