Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Σαλπιγγίδης: «Ιστορία γράφουμε όλοι»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/32011d47db300d7d17b550b26e474283_L.jpg?1276782692?1276782692?1276782692Ο άνθρωπος που σκόραρε το πρώτο γκολ της Εθνικής μας σε Μουντιάλ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξεκαθάρισε στις τοποθετήσεις του πως ιστορία γράφουν όλοι οι Έλληνες παίκτες. Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Όπως είπα και στην συνέντευξη Τύπου δεν γράφω εγώ ιστορία. Ιστορία γράφουμε όλοι μαζί οι παίκτες! Σήμερα ήταν μία σημαντική νίκη για όλα τα παιδιά. Όλοι είμαστε ένα σώμα και μία ψυχή. Θέλαμε να δώσουμε χαρά σε όλους.

Δεν σκέφτεσαι τίποτα όταν σκοράρεις. Απλά απολαμβάνεις την στιγμή. Τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να τις περιγράψεις. Είναι κάτι που δεν το καταφέρνεις μόνος σου. Το πιστεύαμε από την αρχή και γι' αυτό και μπήκαμε δυνατά στο ματς.

Είπαμε μετά την ισοφάριση ότι πάμε να το πάρουμε. Μετά το γκολ του Βασίλη είπαμε επιτέλους! Το θέλαμε πάρα πολύ. Γιατί δεν είχαμε βάλει ούτε γκολ και δεν είχαμε πάρει ούτε βαθμό. Η ελληνική ψυχή μιλάει μες στο γήπεδο. Είτε τα καταφέρουμε είτε όχι εμείς θα φύγουμε με ψηλά το κεφάλι. Το γκολ το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες σε όλη την γη!».

Κώστας Κατσουράνης: «Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Έχουμε ένα τεράστιο αντίπαλο, την Αργεντινή. Σήμερα πήγαμε πολύ καλά και κερδίσαμε. Έχουμε ελπίδες πρόκρισης και μετά την σημερινή νίκη θα παλέψουμε και ότι γίνει».

Αλέξανδρος Τζιόλης: «Έχω την εντύπωση πως είναι η μεγαλύτερη νίκη μας μέχρι την επόμενη. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μία μεγάλη νίκη. Την είχαμε ανάγκη αυτήν την νίκη. Χαίρομαι που δώσαμε χαρά στον κόσμο μας.

Το σημερινό ματς ήταν χωρίς επιστροφή. Σε αυτά τα ματς πρέπει να έχεις πίστη. Σε αυτό βοήθησε και η αποβολή του παίκτη της Νιγηρίας. Παίξαμε αρκετά καλά και κερδίσαμε δίκαια.

Όταν την έστειλε μέσα ο Βασίλης έπρεπε να αυτοκτονήσουμε για να χάσουμε. Προσωπικά δεν έχω συνειδητοποιήσει το τι χαρά δώσαμε στον κόσμο. Αν αυτή η νίκη είναι ένας λόγος για μεγάλη χαρά για τον κόσμο μας χαροποιεί και εμάς πολύ.

Κάποιους παίκτες είναι λογικό να τους επηρεάζει η κριτική. Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο η κριτική του Τύπου και του κόσμου. Στ' αποδυτήρια ήμασταν ένα μπουλούκι. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Θέλουμε τώρα να ζήσουμε τις στιγμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: