Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Παρίδης: «Παιδί του ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης»

Παρίδης: «Παιδί του ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης»

Ο Δημήτρης Παρίδης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για τον ΠΑΟΚ και την επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. «Στην Τούμπα δοξαστήκαμε, εκεί μέσα μας δόξασε ο ανεπανάληπτος λαός του ΠΑΟΚ. Αλλά κι εμείς με τον τρόπο μας προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο και να τους δώσουμε χαρά» τόνισε αρχικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου και συνέχισε: «Ο Σαλπιγγίδης είναι παιδί του ΠΑΟΚ. Εκεί γεννήθηκε, εκεί προσέφερε. Κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο η διοίκηση να τον μπερδέψει. Η άξια προσπάθεια των ΠΑΟΚτσήδων τον κράτησε αρχικά και τον περίμενε να μείνει. Η διοίκηση ήθελε να τον πουλήσει και αναγκάστηκε το παιδί να φύγει. Από τη στιγμή που μετανιώνει και αποφάσισε να επιστρέψει πρέπει να τον δεχτούμε. Τον αναγκάσανε τότε να φύγει. Πιστεύω ότι με την απόδοσή του θα κάνει περήφανο τον κόσμο. Έκανε ένα λάθος και ζήτησε συγγνώμη».

Μιλώντας για την αγωνιστική αξία του «Σάλπι», ο Παρίδης επισήμανε: «Έχει στοιχεία πολύ καλά σαν παίκτης, γρήγορος, διεμβολιστής, μυρίζεται το γκολ, ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται μπροστά. Ας πούμε ότι θυμίζει Παρίδη, μακάρι να βγούνε πολλοί Παρίδηδες, Κούδες, Σαράφηδες. Να ξαναβγεί όλη εκείνη η μεγάλη φουρνιά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, ο βετεράνος άσος σχολίασε: «Ο βασικός κορμός της ομάδας έμεινε, να δούμε τις μεταγραφές που θα κάνουν ο Θόδωρος και ο Βρύζας. Όταν παίξεις ποδόσφαιρο γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις, με την προσθήκη δύο τριών παικτών, με μεγάλη άνεση διεκδικούμε το πρωτάθλημα».

Μιλώντας για το κύπελλο που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το 1974 απέναντι στον Ολυμπιακό στα πέναλτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο οποίο είχε κάνει πράγματα και θαύματα, ο Δημήτρης Παρίδης θυμήθηκε: «Επειδή δεν είχα παίξει στο κύπελλο του 1972 λόγω τιμωρίας, τους είχα πει παιδιά το επόμενο κύπελλο θα το πάρω και θα σας στο δώσω για το γάλα των παιδιών σας. Ήταν ολοκληρωτική για μένα η εμφάνιση του τελικού το 1974, έκανα ένα γκολ, κέρδισα το πέναλτι, εκτέλεσα κι ένα πέναλτι. Είχα τα κέφια μου, άξια πήραμε το Κύπελλο Ελλάδας εκείνη τη βραδιά. Όλη ομάδα έκανε το καθήκον της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: