Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Tenorio...Viva la France - Come on U.S.A...

Επιμέλεια-Tenorio


Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


Πονάνε τα ματάκια μας από αυτά πού βλέπουμε , καί βουίζουν τα αυτάκια μας από αυτά πού ακούμε, ελέω κυρίως βέβαια αυτής της παλιό-βουβουζέλας πού μας έχει κάνει όλους άνω - κάτω. Κολλύριο γιά τα μάτια μας, ωτοασπίδες γιά τα αυτιά μας, καί κανένα παυσίπονο από κοντά γιά το κακό θέαμα πού παρακολουθούμε καί μας έχει πιάσει το κεφάλι.

Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι έχουμε συνδιαστικά, γιά Πέμπτη καί Παρασκευή.


France - Mexico (1)

Λίγα πράγματα στην πρεμιέρα γιά την Εθνική ομάδα της Γαλλίας, η οποία δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης με αποτέλεσμα να μείνει στο στείρο 0-0 με την Ουρουγουάη.Σκληρή κριτική δέχεται ο προπονητης των Γάλλων Domenech γιά την τακτική πού ακολουθεί .Ο μεγάλος Zindan σε δηλώσεις του αναφέρθηκε με όχι κολακευτικά λόγια για τον Domenech, αναφέροντας ότι ο άνθρωπος «δεν είναι προπονητής»! .

Ο Domenech σκέφτεται γιά αλλαγές στο σημερινό παιχνίδι, κυρίως σε πρόσωπα και όχι στο σύστημα της ομάδας.Πιο συγκεκριμένα, στην κορυφή της επίθεσης, θα τοποθετηθεί πιθανότατα ο Anri, με τον Anelka να παίζει στα δεξιά, αντί του Govu, τον Maloyinda αριστερά και τον Riberi να μετατίθεται στον άξονα, στη θέση του Giurgif . Τα δύο αμυντικά χαφ θα μείνουν λογικά ως έχουν, με τους Tulalan και Diambi να τα έχουν πάει καλά στην πρεμιέρα, ενώ και η τετράδα της άμυνας δύσκολα θα αλλάξει, με τους Evra, Sania , Αmdidal , και Galas να είναι οι επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν, και τον Lioris κάτω από τα δοκάρια.

Παραδοσιακά η Γαλλία τα πάει πολύ καλά με αντίπαλο το Μεξικό, καθώς σε 5 επίσημα παιχνίδια οί <<Πετινοί>> μετρούν 4 νίκες επί των Μεξικάνων.

Δύο πρόσωπα έδειξε το Μεξικό στην πρεμιέρα με την Νότιο Αφρική, στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί. Στην επανάληψη, φάνηκαν κάποιες αδυναμίες και χρειάστηκε ένα γκολ στο φινάλε για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Agire ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε αλλαγή συστήματος.

Ο Rafael Markes φαίνεται να ξεπερνάει πλήρως τον τραυματισμό τού που τον ταλαιπώρησε στη γάμπα και ο ίδιος αναφέρει, ότι είναι 100% έτοιμος.

Το Μεξικό είναι μία από τις συμπαθειές μου σε Εθνικό επίπεδο στην Λατινική Αμερική, επειδή όμως στο στοίχημα δεν παίζουμε ποτέ με το συναίσθημα, θα στηρίξω σήμερα την ανώτερη πιοτικά ομάδα της Γαλλίας.Σφιχτή καί πολύ δύσκολη ομάδα το Μεξικό, πιστέυω όμως η ποιότιτα των Γάλλων δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον άσο.


Θα ρισκάρω στην νίκη της Γαλλίας σε απόδοση (2,30)


Slovenska - U.S.A (2)

Πριν από 8 χρόνια, στα γήπεδα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, η Σλοβενία απογοήτευσε, μετρώντας 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αποχαιρετώντας έτσι πρόωρα τη διοργάνωση. Φέτος στην πρεμιέρα στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής έκανε σχετικά καλό ντεμπούτο νικώντας την Αλγερία με σκόρ 0-1.Να σημειωθεί πως οί Αλγερινοί έπαιζαν με 10 παίκτες λιγότερο λόγω αποβολής.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, πήρε την πρόκριση σε αγώνες μπαράζ, αφήνοντας έξω τη Ρωσία του Hiddink, πράγμα που μόνο εύκολο δεν ήταν.

Με ισοπαλία κόντρα στην Αγγλία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στόν όμιλο η USA.Αρκετά καλή εμφάνιση γιά τούς Αμερικανούς πού κατάφεραν να αποσπάσουν πολύτιμο βαθμό απέναντι από τα φαβορί στον όμιλο.

Με σταθερή δουλειά πολλών ετών, οι Αμερικανοί κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ανοδική πορεία διαγράφη τα τελευταία χρόνια η Αμερική στο ποδόσφαιρο, μία χώρα πού έχει παραδοσιακά σαν πρώτο άθλημα το μπάσκετ καί το ράγκμπι.Μεγάλα τα βήματα προόδου, καθώς είναι η 6η συνεχόμενη παρουσία σε Mundial με κορυφαία στιγμή, αυτήν του 2002 όπου έφτασαν στα προημιτελικά πριν αποκλειστούν από τη Γερμανία

Πρόκειτε γιά μιά πάρα πολύ καλή καί σφιχτή ομάδα.Δεν έχουν καί το σούπερ ταλέντο καί την καλύτερη τεχνική, αλλά έχουν πολλά ψυχικά αποθέματα. Καλοί παίκτες πού ξεχωρίζουν στο ρόστερ της είναι οί Dempsey, Donovan, Altidore.

Θεωρώ πιό δυνατή ομάδα την USA, καί βάση της εικόνας πού παρουσίασε στο παιχνίδι με τούς Άγγλους μού φένεται ότι έχει ένα προβάδισμα γιά την νίκη.

Θα προτιμήσω το διπλό της U.S.A σε απόδοση (2,10)


Ανακεφαλαιώνοντας, σε Μουντιαλική δυάδα διημέρου με : France - U.S.A


Καλή τηλεθέαση, καλά να είστε, καλά να περνάτε, τα σέβη μού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: