Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε ο ΟΦΗ

http://www.contra.gr/images/m/kourakis315_m.jpgΠαρέμβαση εισαγγελέα για το άνοιγμα όλων των φακέλων αδειοδότησης που οι σύλλογοι καταθέτουν στην ΕΠΟ ζήτησε την Πέμπτη ο ΟΦΗ.

Παράγοντες της κρητικής ομάδας επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα πρωτοδικών Ηρακλείου και προχώρησαν στην παραπάνω κίνηση αυξάνοντας την πίεσή τους για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παράλληλα, με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, τον ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο οι Βουλευτές Ηρακλείου όλων των κομμάτων περνούν στην αντεπίθεση κατά του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι κρίμα να υποστεί τις συνέπειες του νόμου ο Ηρακλής.

Η επιστολή έχει ως εξής

Κύριε Υπουργέ

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου που έχει σχέση με τα τεκταινόμενα στον χώρο των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου και δη της ΕΠΟ.

Η νομιμότητα και η διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου τείνει να καταστρατηγηθεί με τις αμετροεπείς και απροκάλυπτες επεμβάσεις και παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και φορέων οι οποίοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους σε τηλεοπτικά κανάλια υπεραμύνονται για την δήθεν δικαίωση της ΠΑΕ Ηρακλής, για την λήψη αδειοδότησης και συμμετοχής του στην Σούπερ Λίγκα χωρίς να γνωρίζουν και ακόμα σκοπίμως να αγνοούν το περιεχόμενο του φακέλου ο οποίος βρίθει παρανομιών, εξ' ου και η πρωτόδικη απόρριψη του από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Πως είναι δυνατόν πολιτικά πρόσωπα και φορείς να υπερασπίζονται και να υιοθετούν τη νομιμοποίηση παρανομιών και μάλιστα δημοσίως προκαλώντας το κοινό αίσθημα των φιλάθλων της Κρήτης και του ΟΦΗ ο οποίος έχει έννομο συμφέρον για την έκδοση της παραπάνω απόφασης, και αυτό το κάνουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους ή και ακόμη με υπόγειες πιέσεις που ασφαλώς γνωρίζουμε.

Κύριε Υπουργέ ακόμα και την ύστατη αυτή ώρα παρακαλούμε να παρέμβετε για την τήρηση και αποκατάσταση της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Εμποδίστε όλους αυτούς που προσπαθούν να επιβάλουν την εκτροπή από τη νομιμότητα με τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις τους σε ανεξάρτητα όργανα όπως είναι η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ. Εμείς ζητούμε την τήρηση της νομιμότητας και μόνο ειδικά σε έναν κοινωνικό χώρο που είναι ευαίσθητος και μπορεί να φέρει εντάσεις με ανεξέλεγκτες συνέπειες στην περιοχή μας.

Πρέπει να παρέμβετε άμεσα, σήμερα κιόλας διότι αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά.

Με τιμή

Στρατάκης Μαν., Σκραφνάκη Μαρία, Αυγενάκης Λευτ., Κριτσωτάκης Μιχ., Κεγκέρογλου Βασ., Παρασύρης Φραγκ., Κεφαλογιάννης Μαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: