Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

«Μόνο ο Απόλλων πλήρωσε το μάρμαρο»!

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο μίλησε για τη σημερινή κλήρωση του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ανδρέας Παντζιαράς, που αναφέρθηκε στην πρεμιέρα με την Κασσιώπη, αλλά και σε όλη τη φετινή προσπάθεια των «κοκκινόμαυρων».

Αρχικά, ο κ. Παντζιαράς είπε για το πρωτάθλημα:

«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το μόνο που έχει σημασία είναι ότι επιτέλους θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί η Γ? Εθνική, αλλά θα πρέπει να καταργήσουν τις απόψεις που έχουν κάποιοι για το ποδόσφαιρο. Και μόνο η σκέψη να καταργηθεί μια κατηγορία που υπάρχουν 400 επαγγελματίες παίκτες και 30 επαγγελματίες προπονητές είναι «έγκλημα».

Όταν μια ομάδα δεν μπορεί να πληρώσει, τότε πείτε ένα λόγο να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν υγιέστατες ομάδες και δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Ας ανοίξουν οι φάκελοι και να δούμε ποιες ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις και ποιες όχι. Κάθε παίκτης βάζει ένα στοίχημα κάθε μήνα αν θα πληρωθεί και περιμένει πότε θα δώσει ο ΟΠΑΠ την επιχορήγηση κλπ.

Η Φούτμπολ Λιγκ είναι πιο δελεαστική και αποδεικνύεται ότι η ποιότητα δεν πέφτει πιο κάτω από τη Σούπερ Λιγκ. Κάποια παιχνίδια στη Σούπερ Λιγκ δε βλέπονται. Η Σούπερ Λιγκ δεν προσφέρει κάτι, όπως είπε και ο κ. Πανόπουλος σε μια εκπομπή νωρίτερα κάποια παιχνίδια είναι για τα… μπάζα. Υπάρχουν παίκτες 18 ή 19 χρονών στην κατηγορία που έχουν όλα τα προσόντα για να διακριθούν».

Για το ξεκίνημα του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα:

«Για τον Απόλλωνα είναι μειονέκτημα ότι ξεκινάμε τόσο αργά. Στις 21 Οκτωβρίου θα τελειώνουμε την ενδέκατη εβδομάδα προετοιμασίας και το μάξιμουμ θα έπρεπε να είναι 7 εβδομάδες. Είχαμε ενημέρωση για έναρξη στις 24 του Σεπτέμβρη, παίξαμε δώδεκα φιλικά, κάναμε σχεδόν ένα γύρο. Θα επιδιώξουμε να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα.

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο Απόλλων είναι η μοναδική ομάδα που έπεσε κατηγορίες για την γνωστή υπόθεση Βάλνερ. Δηλαδή, μόνο ο Απόλλων πλήρωσε το μάρμαρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την υποτιθέμενη τήρηση των νόμων. Οπότε, πρέπει να επανέλθει γρήγορα στα επαγγελματικά σαλόνια και αυτό θα επιδιώξουμε».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Απόλλων στο νέο πρωτάθλημα τόνισε:

«Τον Απόλλωνα θέλουν να τον κερδίσουν όλοι. Το έβλεπα πέρυσι ως προπονητής του Τηλυκράτη στους παίκτες μου, να υπερβάλλουν εαυτούς στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα και αυτό θα αντιμετωπίσουμε φέτος. Πρέπει να έχουμε υπομονή και σοβαρότητα, να παίξουμε με τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας, διότι μόνο με τη φανέλα δεν κερδίζεις, όπως αποδείχθηκε.

Γενικότερα για το πρωτάθλημα είπε:

«Θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα, όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν πολύ. Όσο πιο μικρό είναι το πρωτάθλημα, θα είναι και πιο ανταγωνιστικό, δεν είναι μαραθώνιος, είναι λίγα τα παιχνίδια και όσα τελειώνουν δεν επιστρέφουν. Όλα τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπι».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον κόσμο:

«Ο κόσμος και φέτος θα είναι κοντά στην ομάδα και δε νοείται μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Απόλλων χωρίς κόσμο».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: