Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Σεροπιάν: «Είμαι πολύ τυχερός»

Σεροπιάν: «Είμαι πολύ τυχερός»Τυχερός που είναι προπονητής στον ΑΟ. Χανίων δήλωσε ο Μουράτ Σεροπιάν σε συνέντευξή του στην Sportday.

«Είμαι δεμένος με τους παίκτες που αποτελούν δικές μου επιλογές και αυτή η μεταξύ μας χημεία μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει», ανέφερε και επεσήμανε ό,τι πρώτος της ομάδας είναι να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μουράτ Σεροπιάν στη Sportday:

-Ο προπονητής του ΑΟΧ, Μουράτ Σεροπιάν, θα μπορούσε εύκολα σήμερα να μην είναι προπονητής του, αφού οι διαφωνίες που εκδηλώθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, τον έφεραν πολύ κοντά στην αποχώρηση. Πώς ξεπεράστηκαν αυτές οι διαφωνίες;
«Είμαι πάρα πολύ τυχερός γιατί έχω φορέσει τη φανέλα αυτής της ομάδας και έχω ήδη ζήσει πολλά μαζί της ως προπονητής. Την ανέβασα στη Β' Εθνική έπειτα από 32 χρόνια, κατάφερα να την περάσω σε επόμενη φάση Κυπέλλου έπειτα από δεκαετίες, κατορθώσαμε πέρυσι να φτάσουμε σε βαθμολογική συγκομιδή που παραπέμπει σε πρωταθλητή. Ολα αυτά σε δένουν με την ομάδα. Οι προκλήσεις είναι καθημερινές, ο κόσμος είναι καταπληκτικός και μου προσφέρει απεριόριστη αγάπη. Είμαι δεμένος με τους παίκτες που αποτελούν δικές μου επιλογές και αυτή η μεταξύ μας χημεία μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Ολα αυτά, λοιπόν, ξεπερνούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς.

-Εχετε θέσει ως στόχο αυτόν της παραμονής. Ο όμιλος, ωστόσο, είναι «ανοικτός» και η ομάδα σας τουλάχιστον ανταγωνιστική. Σκέφτεστε, επομένως και το κάτι παραπάνω;
«Αυτή τη χρονική στιγμή είναι πολύ πρόωρο να σκεφτούμε κάτι άλλο. Η διάρκεια είναι αυτή που σε κάνει να πιστεύεις στο κάτι παραπάνω. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε σε μεγαλύτερο σερί αγώνων. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο δείγμα. Να δούμε επίσης και τις δυνατότητες των αντιπάλων για να μπορούμε να πούμε με ασφάλεια που είμαστε ικανοί να φτάσουμε».

-Μια ομάδα, όμως, που μπορεί σ' αυτό τον όμιλο να νικήσει δίκαια και καθαρά τον Ολυμπιακό Βόλου, είναι ικανή να φτάσει ψηλά. Δεν συμφωνείτε;
«Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του. Ολες οι ομάδες, ακόμη κι αυτές που έχουν εμφανή ποιοτική διαφορά, μπορούν να χάσουν ένα ματς. Δεν λέει κάτι αυτό. Επαναλαμβάνω πως το ζητούμενο είναι η διάρκεια. Δεν λέει τίποτα να κερδίσουμε απλά ένα ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εχουμε τόσα ματς μπροστά μας».

-Ποια θεωρείτε ότι είναι τα δυνατά σημεία της ομάδας σας; Αυτά που χαρακτηρίζουν τον ΑΟΧ;
«Το πιο δυνατό μας σημείο είναι ότι λειτουργούμε σε όλα ως ομάδα. Εχουμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, καλή επιθετική ανάπτυξη και καλό τρανζίσιον. Εχουμε επίσης μια ιδιαιτέρως αθλητική ομάδα. Θεωρώ δηλαδή ότι έχουμε τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης και καλής ποδοσφαιρικής ομάδας και δουλεύουμε για να τα αναπτύξουμε».

-Ενα στοιχείο που σας απασχολεί και κρίνετε ότι πρέπει να βελτιωθεί;
«Νομίζω πως στο προσεχές διάστημα θα ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος στο επιθετικό κομμάτι. Εχουμε μεν μια σωστή και ορθολογική ανάπτυξη, αλλά πρέπει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

-Το αγαπημένο σας σύστημα είναι το 4-2-3-1 που εφαρμόζετε στον ΑΟΧ;
«Ναι κι αυτό έχω δουλέψει στις περισσότερες ομάδες μου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Και το γυρίζω συχνά σε 4-4-2. Το 4-2-3-1 δίνει λύσεις σε όλες τις γραμμές και αφομοιώνεται πιο εύκολα από τους παίκτες. Είναι πιο εύκολο να το διδάξεις και με απλούς τρόπους να τους το κάνεις κατανοητό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: