Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τεστ… κοπώσεως made by ΠΑΟΚ!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει γι' αυτά που θέλει να ξεχάσει από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι, τα στοιχεία που κρατάει και τον Στοχ που θα πρέπει να βοηθηθεί από τη διοίκηση.
Είναι κάποια παιχνίδια που θέλεις να τα θυμάσαι μόνο για την εξέλιξη τους και το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι θα μείνει στη δική μου μνήμη το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μακάμπι. Θα θυμάμαι μόνο την εξέλιξη του σκορ και το τελικό αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσω να διαγράψω τον εντελώς χαβαλέ τρόπο με τον οποίο ο Δικέφαλος δέχθηκε τα δυο γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα. Θέλω επίσης να ξεχάσω την ευκολία με την οποία δημιούργησαν προοπτικές για 3ο γκολ οι Ισραηλινοί μέχρι να μειώσει το σκορ ο ΠΑΟΚ.
Η… ασθενής μνήμη μου θα διαγράψει όσα έγιναν μέχρι να πατήσει το start ο ΠΑΟΚ, γιατί κακά τα ψέματα η ομάδα του Στέφενς εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά το 0 – 2. Μέχρι τότε οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν μια αδικαιολόγητη αφέλεια (πείτε την και κακή νοοτροπία αν θέλετε) ότι θα κερδίσουν τους Ισραηλινούς… περίπατο.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για δεύτερη φορά σε παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ με τη φωτιά, κι ευτυχώς δεν κάηκε. Σχεδόν τα ίδια έγιναν και στο παιχνίδι με την Σαχτέρ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος κυνηγούσε το σκορ μέχρι το τελευταίο λεπτό και βρέθηκε ο Βούκιτς να βγάλει στα κάστανα απ΄ τη φωτιά και να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στον Δικέφαλο.
Θεωρώ ότι όσα κι αν προσπαθήσω να γράψω για την απόδοση του ΠΑΟΚ θα… ακολουθήσω. Τα είπε όλα ο Στέφενς. Ο Ολλανδός με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Ότι δεν βλέπουμε τον ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε. Η αξία της ομάδας δεν φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Το γιατί συμβαίνει αυτό το έχω αναλύσει πολλές φορές. Δεν σκοπεύω να επανέλθω.
Ο ΠΑΟΚ για να μεταμορφωθεί σε ομάδα που παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στην Μακάμπι θα τα τελειώνει από το α΄ ημίχρονο χωρίς να προκαλεί ταχυπαλμία στους οπαδούς του θέλει το χρόνο του. Μην περιμένετε να απαλλαχθεί ο Δικέφαλος από τις παιδικές ασθένειες που τον ταλαιπωρούν με τη βοήθεια ενός μαγικού ραβδιού. Και αναφέρομαι ιδιαίτερα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Θύμιζε «παιδική χαρά» στο μεγαλύτερο μέρος του α΄ ημιχρόνου. Στην επανάληψη σαφώς διορθώθηκε η κατάσταση αλλά και πάλι δόθηκαν ευκαιρίες (έστω και λίγες στους φιλοξενούμενους) να σκοράρουν.
Αυτά θα τα… διαγράψω από τη μνήμη μου. Θα κρατήσω το πάθος και τη θέληση με την οποία «πάλεψε» ο ΠΑΟΚ για να ανατρέψει το σκορ και τα κατάφερε. Θα κρατήσω «το πνεύμα νικητή» που επέδειξαν οι παίκτες του όταν το σκορ ήταν 0 – 2 και πίστεψαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Θα κρατήσω το τελικό σκορ, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής αυτό που θυμόμαστε στο τέλος είναι ο νικητής που σημειώνω ότι είναι και 1ος στο βαθμολογικό πίνακα του ομίλου μετά την ολοκλήρωση του α΄ γύρου.
Υ. Γ. 1 Είναι επιτακτική ανάγκη μια συζήτηση των αρμοδίων με θέματα του ποδοσφαιρικού τμήματος με τον Στοχ. Όχι για τα πέναλτι που εκτέλεσε και δεν βρήκαν στόχο. Όποιος έπαιξε ποδόσφαιρο ξέρει ότι και δυο πέναλτι και τρία πέναλτι και περισσότερα πέναλτι μπορεί να εκτελέσει παίκτης και να μην βρει στόχο. Το θέμα είναι η συνολική εικόνα του Σλοβάκου. Για να το πω απλά, δεν δικαιολόγησε την συμμετοχή του ο συμπαθής Μίροσλαβ. Για να μην πω ότι –ιδιαίτερα στο Β΄ ημίχρονο- ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων καθώς «πουλούσε» τη μπάλα όταν η ομάδα αναπτυσσόταν δημιουργώντας αναπόφευκτα δύσκολες καταστάσεις στην άμυνα. Ο Στοχ είναι παίκτης πολύ μεγάλης αξίας κι ενδεχομένως χρειάζεται στήριξη εκ των έσω για να δείξει τα πραγματικά προσόντα του να πάψει απλά να περιφέρεται στους αγωνιστικούς χώρους.
Υ. Γ. 2 Όπως μου είπε κι ένας φίλος μετά το τέλος του αγώνα... "Δες το θετικά. Δωρεάν τεστ κοπώσεως προσφέρει ο ΠΑΟΚ μέχρι να γίνει ολοκληρωμένη ομάδα, γιατί θα γίνει!".
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: