Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Με τόσους γκολτζήδες, ανεβαίνει επίπεδο!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» μετά από το απίστευτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μακάμπι. Ο δικέφαλος κέρδισε γιατί έχει ένα μεγάλο όπλο. Ποιο είναι αυτό;… Υπάρχουν φορές που γίνονται και τέτοια παιχνίδια. Με απίστευτο ρυθμό, φάσεις και στις δυο εστίες, γκολ, δοκάρια, πέναλτι (που χάνονται ή όχι). Και, βέβαια, στο συγκεκριμένο ματς του ΠΑΟΚ με την Μακάμπι γίνανε και φοβερά λάθη. Κι από τις δυο ομάδες, αλλά κι από τον διαιτητή. Αυτά, όμως, που κόστισαν περισσότερο στον ΠΑΟΚ ήταν τα αμυντικά του λάθη.
Δεύτερος σε Ελλάδα, αήττητος στο γιουρόπα
Πέρα απ’ αυτά, λοιπόν, που είδε όλος ο κόσμος, εγώ έχω να πω κάτι άλλο.
Ο ΠΑΟΚ είναι 2ος στο πρωτάθλημα, μόλις 3 πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό στις 8 πρώτες αγωνιστικές.
Ο δικέφαλος, μάλιστα, είναι αήττητος στον όμιλο του γιουρόπα με δυο εντός έδρας νίκες (έστω και δύσκολα), αλλά και μια ισοπαλία εκτός έδρας.
Εντός στόχων παντού
Τα αποτελέσματα, λοιπόν, δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα είναι εντός στόχων σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Κατά τη γνώμη μου επειδή δεν παρατάει ποτέ τα ματς, αλλά κι επειδή έχει πλουραλισμό στους σκόρερ. Πάντα θα βρεθεί κάποιος να δώσει τη λύση.
Τα κάστανα από την φωτιά
Ανά πάσα στιγμή, δηλαδή, μπορεί στον φετινό ΠΑΟΚ να έρθει κάποιος παίκτης για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Λίγες φορές έχει καθαρίσει ο Σαλπιγγίδης, όπως απόψε; Ο Βίτορ που βάζει το ένα γκολ μετά το άλλο σε Ελλάδα κι Ευρώπη; Ή μήπως ο Βούκιτς όταν χρειάστηκε σε άλλα ματς δεν έβαλε την μπάλα στο πλεχτό;
Και δεν είναι μόνο αυτοί. Ο Αθανασιάδης είναι σκόρερ από τους λίγους. Έχει εκτελεστική δεινότητα. Ή ο Στοχ, έστω κι αν απόψε όλα του πήγαν στραβά με τα δυο πέναλτι.
Στις πλάτες του
Με λίγα λόγια, κάποιος θα βρεθεί σε κάθε ματς και θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ο ΠΑΟΚ βρίσκει λύσεις στα δύσκολα. Έχει απαντήσεις όταν τον πιέζει ο αντίπαλος ή ακόμα κι όταν ο ίδιος κάνει λάθη.
Κι έτσι πολλές φορές ακόμα και με την ψυχή στο στόμα σώζει την παρτίδα. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει παλεύοντας μέχρι το τέλος. Κι έτσι είναι μέσα στο παιχνίδι. Τόσο στην Σούπερ Λίγκα αφού είναι κοντά στον Ολυμπιακό, όσο και στο γιουρόπα όπου σιγά – σιγά αγκαλιάζει την πρόκριση…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: