Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Οδηγεί στην παράνοια!!

Ο Σταύρος Κόλκας αφού ηρέμησε και... γλίτωσε το έμφραγμα, γράφει για την τρελή νίκη του ΠΑΟΚ, τις επιλογές Στέφενς και τα χάπια για την πίεση που πρέπει να δίνουν ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΠ.
Το πρώτο πράγμα που αισθάνομαι να γράψω, είναι την ανάγκη μίας πρότασης κοινής χορηγίας σε φαρμακευτική εταιρία που έχει στη διάθεσή της χάπια για την πίεση και βαρβιτουρικά.
Να κάνουν ένα μίτινγκ ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΠ, έτσι ώστε να πάρουν μία κεντρική χορηγία – παροχή στους οπαδούς.
Στο μπάσκετ κερδίζουμε στον πόντο συνεχώς, στο βόλει χάνουμε παιχνίδι μετά από δικά μας 18 – 10 και τέσσερα ματς μπολ στο τέλος, ενώ στο ποδόσφαιρο συμβαίνει φέτος μονίμως αυτό που είδαμε σήμερα.
Τι είδαμε σήμερα; Μία νίκη του ΠΑΟΚ που τον στέλνει στη κορυφή του ομίλου με επτά βαθμούς έναντι πέντε της Άλκμααρ που δεν κατάφερε να κερδίσει την Καραγκαντά, Καρακαντί ή όπως αλλιώς προφέρεται.
Σήμερα, μάλλον προκριθήκαμε για όσους δεν το κατάλαβαν στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Η Μακάμπι έξι βαθμούς πίσω από εμάς και με την Άλκμααρ εκτός μάλλον θα τα παρατήσει, ενώ η Καραγκαντά έχει δύο εκτός έδρας σερί.
Ας αναλύσουμε λίγο πως ήρθε αυτή η νίκη. Ας πάρουμε τις φάσεις των γκολ για παράδειγμα.
13΄Ο πιο έμπειρος παίκτης του γηπέδου, κάτοχος ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κώστας Κατσουράνης, θεωρεί πως μπορεί να παίζει σε ρυθμό πέντε επί πέντε σε ευρωπαϊκό αγώνα. Δίνει την μπάλα στον Ενλόβου ο οποίος μόνος μπροστά στον Χακόμπο σκοράρει.
23΄Το πιο φυσιολογικό γκολ της αναμέτρησης όπου ο Γκολάσα πιάνει ένα σουτ που άλλες 400 φορές να επιχειρήσει δεν πάει η μπάλα εκεί. 0-2 οι Ισραηλινοί και μουρμούρα στη Τούμπα.
35΄Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ Μιγκέλ Βίτορ, πετυχαίνει το έκτο του γκολ στη σεζόν. Ο μήνας είναι Οκτώβρης, ενημερωτικά. Είναι ο πρώτος σκόρερ του φετινού ΠΑΟΚ, με έξι γκολ και ακολουθούν Στοχ – Αθανασιάδης με 4 και Σαλπιγγίδης με 3.
39΄Ο Στοχ κερδίσε καθαρό πέναλτι. Το εκτελεί, το χάνει, ο Νίνης παίρνει το ριμπάουντ, σουτάρει στο μισό μέτρο, ο Σαράνοφ κάνει την απόκρουση της ζωής του, η μπάλα πάει δοκάρι και κόρνερ. Εκτελεστής του κόρνερ ο Στοχ που έχασε το πέναλτι, ο οποίος βρίσκει τον Νίνη που είχε το δοκάρι και ο τελευταίος με κεφαλιά (!!!!!!!!!) φέρνει το παιχνίδι στα ίσια.
44΄Ο Στοχ βγάζει άλλη μία σέντρα και ο Τσότσαλιτς που πέρασε από τον Πανιώνιο, εκτιμά πως μπορεί να αποκρούσει την μπάλα με τα δύο χέρια. Ο Τεξέιρα αφού μένει για λίγο μαλάκας μιλώντας με τους επιπρόσθετους, δίνει το πέναλτι. Ο Στοχ στηρίζεται απ όλη την ομάδα και όπως δεν συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, το .. χάνει.
Ημίχρονο: Έχω κοκκινίσει, δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι χαρούμενος ή εκνευρισμένος, θεωρώ μέσα μου πως δεν γλιτώνω το έμφραγμα σήμερα. Και παράλληλα θα γραφτώ στην ιστορία γιατί κάνω και μετάδοση.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά και έχουμε τον έλεγχο. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ελέγχει μία ομάδα το παιχνίδι, σκοράρει.
Έτσι και έγινε, σημασία όμως έχει το πώς.
66΄Ο Στοχ βγαίνει μπροστά αλλά δεν ξέρει τι να κάνει. Στρώνει τη μπάλα σε διαφορετικό σημείο από αυτό που την περίμενε ο Λίνο, ο οποίος εμφανώς αγανακτισμένος βγάζει μία σέντρα με πολλά φάλτσα στο δεύτερο δοκάρι, η οποία είναι συνήθως καταδικασμένη. Κι όμως, ο Σαλπίγγίδης την προλαβαίνει και αυτός που έβγαλε δύο πέναλτι πριν, το τρώει στη κλειστεί του γωνία.
Μετά το γκολ, λες το ελέγχω το πράγμα τώρα, θα βγούνε αυτοί στην επίθεση και όλα καλά. Θα τους κάνω το τέταρτο και αντίο. Και κάπου εκεί, εμφανίζεται η τρέλα του Χακόμπο.
Μία μπαλιά που 8χρονος τερματοφύλακας θα μάζευε, γίνεται τετ α τετ του Αμπουχατζίρα, ο Κατσουράνης του ζητά σε άλλη φάση να παίξει με τον Βίτορ που δεν έχει μαρκάρισμα, την δίνει τελικά σε αυτόν που έχει, δεν καθαρίζει καμία από τις είκοσι σέντρες που βγήκαν, ενώ μαλώνει με όποιον βρει μπροστά του.
Έλεος.
Ο ΠΑΟΚ παίρνει το παιχνίδι, γιατί απλά οι Ισραηλινοί δεν μπορούσαν να γυρίσουν το παιχνίδι. Δεν είχαν την ψυχολογία μετά την ανατροπή που δέχτηκαν.
Παρόλα αυτά πίεσαν γιατί ο Στέφενς μάλλον τους βοήθησε και αυτές με τις αλλαγές. Κρατώντας τον μονίμως κακό σήμερα Στοχ και βγάζοντας τον θετικό Νίνη, αργώντας να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή με ξεκούραστο παίκτη, αφήνοντας μόνος τους Λάζαρ και Τζιόλη να παλεύουν.
Και όμως σήμερα ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κέρδισε, αλλά έπιασε και κορυφή. Τώρα πάει στη Χάιφα και αναζητά πλέον το ρεκόρ βαθμών. Στα εκτός έδρας, δεν τον φοβάμαι και ευτυχώς έχει δύο στα τρία.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: