Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Το αίσθημα της αδικίας…!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για ένα… ανάποδο κόρνερ που μπορεί να εξελιχθεί σε απώλεια πρόκρισης, τα συνεχόμενα… ανθρώπινα λάθη που διαμορφώνουν σχεδόν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φέρνει παραδείγματα της ελληνικής ιστορίας με αφορμή την επέτειο από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Παρακολούθησα το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα και πραγματικά ο καθένας θα σημείωνε ότι το τελικό 1-1 αδικεί την ελληνική ομάδα. Φυσικά δεν είναι μόνο η εικόνα των δυο συλλόγων, αλλά και το γεγονός ότι το γκολ της ισοφάρισης προήλθε από ένα ανάποδο κόρνερ που έδωσε ο κατά τα άλλα άψογος ρέφερι.
Έχω την αίσθηση ότι το βράδυ της Τετάρτης οι φίλοι του Ολυμπιακού έζησαν ένα περίεργο συναίσθημα. Ένα αίσθημα αδικίας που σε κάθε περίπτωση ζουν πάρα πολύ σπάνια στην Ελλάδα, αλλά ίσως να τους βοηθήσει να αντιληφθούν πως νιώθει ένας οπαδός όπως αυτός του ΑΡΗ. Να εισαι πολύ καλύτερος, αλλά ένα...λάθος να σου στερεί την χαρά της επιτυχίας.
Κάτι σαν τον συμπολίτη δηλαδή που όλη την χρονιά ευνοείται σκανδαλωδώς και μόλις δεν πάρει ένα πέναλτι στο 93 με το σκορ στο 2-0, ξεκινάει… μιντιακά, τον τρίτο (sic) βαλκανικό πόλεμο και ζητάει και την στήριξη των γειτόνων του για να πολεμήσει τους κακούς. Μόλις μαζί (Έλληνες και Βούλγαροι) εξουδετερώσουν τον κακό... Τούρκο (μέρες που είναι και γιορτάζει η Θεσσαλονίκη την απευλευθέρωσή της), τρέχει πρώτος να μπει ο... βουλγάρικος στρατός στην Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς τον... παπά του συμμάχου δεν τον έφαγαν τότε οι Έλληνες (όπως κάποια χρόνια αργότερα από τους... συμμάχους στη  Σμυρνη) και αφού τους παραδόθηκε η πόλη στην περιοχή ανάμεσα στην Γέφυρα και τον Βαθύλακο (να κάνουμε και διαφήμιση στο χωριό!!!) μπήκαν στις 26 Οκτωβρίου του 1912 στην Θεσσαλονίκη. Με απλά λόγια έλα να συμμαχήσουμε να διώξουμε τον κακό και όταν φτάνει η στιγμή ετοιμάζεται ο... σύμμαχος να πάρει την θέση του, ενώ σε 9 στις 10 περιπτώσεις ήταν ο ακόλουθός του για να μην χρησιμοποιήσω καμία άλλη λέξη. (σ.σ Επειδή είστε και ανιστόριτοι μερικοί οπαδοί στο παραπάνω παράδειγμα τον ρόλο του Τούρκου "αρχοντα" έχει ο Ολυμπιακός, μην αρχίσετε και γράφετε για τίποτα αντεθνικά και άλλες παρόμοιες χαζομάρες).
Στο παιχνίδι ΑΡΗΣ-Καλλονή ( για να επιστρέψω στα αθλητικά μετά από την μικρή ιστορική αναδρομή) το γκολ των φιλοξενούμενων είναι οφσάιτ και γίνεται και επιθετικό φάουλ στον Διούδη. Το σύνολο των ΜΜΕ μετά το ματς στάθηκαν στην λάθος έξοδο του Διούδη και όχι στην παράβαση. Στην περίπτωση του Ρομπέρτο που κάνει παρόμοια γκάφα χωρίς όμως να δεχθεί επιθετικό φάουλ, σχεδόν όλοι στέκονται στο… ανάποδο κόρνερ.
Την Κυριακή στην Βέροια ο ΑΡΗΣ κέρδισε παρά τα… ανθρώπινα λάθη του Βοσκάκη. Ναι του ρέφερι που σφύριζε κόρνερ ενώ η μπάλα χτυπούσε στο δοκάρι, δεν έβλεπε τραβήγματα στις φανέλες, δεν έβλεπε πέναλτι υπέρ του ΑΡΗ, έδωσε φάουλ υπέρ της Βέροιας έξω από την περιοχή ενώ ο παίκτης πάτησε την μπάλα και στο τέλος απέβαλε τον Πουλίδο επειδή του έδωσε το χέρι του. Παρεμπιπτόντως ο αθλητικός δικαστής με βάση το νόμο βέβαια επικύρωσε την αποβολή. Πώς να μην το κάνει όμως όταν ο Αρκάδας παρατηρητής Μπερσής έβαλε 7,8 στον Βοσκάκη. Σχεδόν άριστος ο Κρητικός που βέβαια θα μείνει εκτός για κανά μήνα πριν επιστρέψει στα καθήκοντά του καθώς η ΚΕΔ τον βάζει σιωπηρά στον πάγο.
Αυτό που έχει πλάκα με τον Μπερσή είναι ότι έγινε παρατηρητής, ενώ δεν υπήρξε ποτέ ρέφερι Σούπερλιγκ. Βοηθός ήταν, όπως και ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Γενναίος που και αυτός ορίστηκε ως παρατηρητής σε ματς της Λίγκας της 9ης αγωνιστικής.
Ο κ. Καραμελίδης ξέρει μήπως γιατί και πέρσι και φέτος ορίζονται παρατηρητές από την Αρκαδία σε ματς Βέροια-ΑΡΗΣ. Υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις δυο όμορφες πόλεις της Ελλάδας; Έχουν κάποια ιδιαίτερη έστω και έμμεση σχέση οι Αρκάδες παρατηρητές με την όμορφη Βέροια και τους στέλνουν τόσα χιλιόμετρα μακριά;
Στον πάγο, λοιπόν ο Βοσκάκης, αλλά επιστρέφει ο νονός του παιδιού του Σιδηρόπουλος. Από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου που μένει στο Ωραιόκαστρο και έχει βάλει και αυτός την σφραγίδα του στο ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ με την περίφημη μη αποβολή του Κρέσιτς φυσικά. Ο «κολλητός» φίλος του Βοσκάκη επέστρεψε αφού μάλλον εισακούστηκαν οι φωνές του Σταύρου κάθε μέρα στο Λίμπερο για το γεγονός ότι δεν σφύριξε κανένα ματς μετά το Παναιτωλικός-ΟΣΦΠ.
Παρεμπιπτόντως ο Σιδηρόπουλος ήταν ο ρέφερι στα δυο ματς του ΑΡΗ, που ήταν τέταρτος ο Κουτσιαύτης που σφυρίζει την Κυριακή με Πλατανιά. Με ΟΣΦΠ (2-1) και Κέρκυρα (2-2). Ο… νέος έρχεται την Κυριακή στο Βικελίδης, πρώτη φορά σε παιχνίδι του ΑΡΗ με τέταρτο τον Κάκο! Σου λέει τους έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι αυτούς εκεί πάνω, να στείλουμε ένα διαιτητή ως τέταρτο που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.
Για μένα όμως δεν είναι αυτός το θέμα. Το ζήτημα είναι ο Τάτσης που θα έχει στα χέρια του το κοντάρι και στο παρελθόν έχει κάνει ουκ ολίγα λάθη σε παιχνίδια του ΑΡΗ. Πάντα βέβαια εις βάρος του ΑΡΗ τα ανθρώπινα αυτά λάθη. Μάλλον έτυχε, όπως έτυχε και στην περίπτωση του Βοσκάκη, όπως είχε τύχει με τον Μαντάκη και βεβαίως με τον βοηθό Βλάσση (αλήθεια ο Μπερσής που ήταν και βοηθός τι βαθμό έβαλε στον κ. Βλάσση;).
Σε κάθε περίπτωση απλά να ξέρουν όλοι αυτοί ότι είναι πολύ κοντά στο να σπάσει το απόστημα και τότε θα μπει… μπενταντίν για να γιατρευτεί μια και καλή το ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΥΓ 1 Εγκρίθηκε επιτέλους η περιβόητη ΑΜΚ, έστω και με καθυστέρηση και μάλιστα πριν την αυριανή εκδίκαση για το άρθρο 99. Καταρχήν αποδεικνύεται η καλή πρόθεση, άσχετα από τα όποια λάθη ή την καθυστέρηση. Η ουσία είναι ότι άνοιξε και για το 99 και για το επενδυτικό.
Με αυτή την εξέλιξη μάλλον κλειδώνει το θέμα του 99, αλλά παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για τον επενδυτή. Πλέον θα δούμε αν υπάρχουν βουνά, παπάδες ή λεφτάδες, Αμερικανοί, Αζέροι, λιμανίσιοι ή θα πρέπει για μία ακόμα φορά να πούμε στον κόσμο του ΑΡΗ να βάλει το χέρι στην τσέπη. Θα τα πούμε μετά τον Πλατανιά για τους… επενδυτές.
ΥΓ2 4100 η ποινή για τα έκτροπα στο κλειστό της Πυλαίας. Την ίδια στιγμή ο Αρειανός που είχε υποδειγματική στάση διαβάζει ότι η αστυνομία έγραψε στην έκθεσή της για ένα αναπτήρα που χτύπησε παίκτη του ΠΑΟΚ, άσχετα αν κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ δεν το ξέρει. Αν την επόμενη φορά πάρουν την… μάνικα θα κάνουμε λόγο για αλήτες και όλα τα υπόλοιπα συναφή. Ακόμα στην Ελλάδα ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι την βία την γεννάει  είτε η αδικία είτε η ατιμωρησία...
ΥΓ3 Ζόραν νομίζω ότι την Κυριακή η λύση λέγεται Μιχάλης Μανιάς για την κορυφή. Αν όχι βάλε τον Αγγελούδη στο 60 να το καρφώσει!!!
ΥΓ4 Χρόνια Πολλά στην Θεσσαλονικάρα μας!!!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: