Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

"Ο Παγκορινθιακός ενίκησε τον Ολυμπιακόν με 1-0"!

Σαν σήμερα, το 1959, άρχισε η Α΄ Εθνική, με ήττα-σοκ για τον Ολυμπιακό και κανένα 13άρι στο Προ-πο! Ποιος πήρε τον τίτλο, πόσα εισιτήρια κόπηκαν - Δείτε το ιστορικό πρωτοσέλιδο! Το δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου (26.10.1959) που βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μπορεί κι αυτό να χαρακτηριστεί ιστορικό, αφού αναφέρει τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής.
Μάλιστα, η αυλαία την Κυριακή 25.10.1959 άνοιξε με έκπληξη, αφού ο Παγκορινθιακός νίκησε τον Ολυμπιακό 1-0. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του Παναιγιάλειου, ενώ το πρώτο χρονικά γκολ της Α΄ Εθνικής πέτυχε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Γιάννης Κανάκης στο 1-0 επί του Εθνικού.
Στα άλλα αποτελέσματα: Πανιώνιος – Νίκαια 3-0, Ατρόμητος – Πανελευσινιακός 2-0, Προοδευτική – Απόλλων Καλαμαριάς 1-0, Δόξα Δρ. – Άρης 2-2, ΠΑΟΚ – Μ. Αλέξανδρος Κατερίνης 3-2.
Διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ: "Η χθεσινή πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής κατηγορίας επεφύλαξε στον φίλαθλο κόσμο και την πρώτη και μεγαλύτερη έκπληξη. Η ομάδα του Ολυμπιακού ηττήθηκε από τη νεαρή και πρωτοεισερχόμενη στον κύκλο των μεγάλων αγώνων, ομάδα του Παγκορινθιακού. Η έκπληξη θα αναστατώσει τους μετάσχοντες στο Προ-Πο. Είναι, όμως, μια έκπληξη που για πολλοστή φορά αποδεικνύει ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά".
Να αναφέρουμε ότι στο Προ-Πο δεν υπήρχε κανένα 13άρι, παρά μόνο 14 στήλες με 12 σωστές προβλέψεις που κέρδιζαν από 23.092 δρχ. η καθεμιά.
Για την ιστορία το πρώτο πρωτάθλημα το κατέκτησε ο Παναθηναϊκός μετά από μπαράζ με την ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός βγήκε 3ος.
Πρώτος σκόρερ στην σεζόν ήταν ο Κώστας Νεστορίδης (ΑΕΚ), ενώ τα εισιτήρια που κόπηκαν σε όλους τους αγώνες ήταν 1.304.083 (μέσος όρος 5.433 ανά παιχνίδι).

 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: