Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Δεν μπορεί χωρίς ανατροπή!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μακάμπι Χάιφα.

Δεν μπορεί χωρίς ανατροπή
Ως γνωστόν σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο ΠΑΟΚ για να νικήσει, πρέπει να βρεθεί πίσω στο σκορ. Τα κατάφερε ξανά. Αυτή τη φορά με δυο γκολ στην πλάτη. Η έπειτα από ένα χρόνο γεμάτη Τούμπα σε ευρωπαϊκό ματς έπαιξε τον ρόλο της. Η Χαϊφα κατέρρευσε με το που δέχθηκε το πρώτο κιόλας γκολ.

Ηταν μια νίκη που ουσιαστικά δίνει την πρωτιά στον όμιλο και ακόμη περισσότερο εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η συνήθεια με τις ανατροπές κρατάει από πέρυσι. Πίσω στο σκορ με Μπνεϊ Γιεχούντα, νίκη με 4-1. Πίσω με τη Ραπίντ, επικράτηση με 2-1. Φέτος, αν και έχανε έξω με Μέταλιστ και Σάλκε, πήρε ισοπαλία.

Το ίδιο και με την Αλκμααρ στην Ολλανδία. Με τη Σαχτέρ στην Τούμπα το 0-1, έγινε 2-1 κάτι που έκανε και στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Στάθηκε όρθιος στην Κρήτη (1-1 με τον ΟΦΗ). Πολλά τα ματς για να πεις ότι είναι απλά τύχη. Εχει χτίσει χαρακτήρα πια αυτός ο ΠΑΟΚ. Δεν πανικοβάλλεται, δεν το βάζει κάτω.

Εχει μέταλλο για να κάνει πολλά πράγματα. Μια ανατροπή είναι τύχη, τόσες όμως όχι. Αυτά είναι τα καλά νέα. Πολύ καλά για την ακρίβεια. Υπάρχουν και άσχημα μετά από μια τέτοια επιτυχία; Υπάρχουν κι από αυτά. Είναι η άμυνα. Η αφηρημάδα που τον φέρνει πίσω και μετά τρέχει για να προλάβει. Συνήθως προλαβαίνει. Πολλά γκολ, αδικαιολόγητα για μια ομάδα που ανεβαίνει επίπεδο.

Κάποια στιγμή μπορεί να μην προλάβει και να κοστίσει. Μπορεί. Για την ώρα, με την παρουσία τόσο καλών επιθετικών και ακραίων η άκρη θα βρίσκεται. Βάση του είναι οι Ελληνες. Καλός, αν και ατομιστής ενίοτε, ο Στοχ, αλλά ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στους Σαλπιγγίδη, Κατσουράνη, Τζιόλη, Νίνη, Αθανασιάδη (η σειρά είναι τυχαία). Αυτοί είναι η κολώνα του. Ξέρουν τι χρειάζεται και τι πρέπει να γίνει κάθε φορά. Αν διορθωθούν και τα αμυντικά κενά η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη για τον ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: