Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τα φαβορί του Μουντιάλ 2014!!

Ολα έτοιμα για τη σέντρα στη Βραζιλία σε διοργάνωση χωρίς το μεγάλο φαβορί! Η Βραζιλία είναι πειθαρχημένη, η Αργεντινή έχει την καλύτερη επίθεση και η Ισπανία τον... αέρα! Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος τσεκάρει τα πέντε φαβορί της διοργάνωσης Ποιος είναι το φαβορί για την κούπα; Ποια ομάδα μπορεί να κάνει την έκπληξη; Η Ισπανία είναι ικανή να κερδίσει ξανά την κούπα; Λίγες ομάδες έχουν ανακοινώσει την 23αδα τους, αλλά τα φαβορί υπάρχουν! Η Αργεντινή με Μέσι, Αγουέρο απειλεί, η Γερμανία έχει πλούσιο ρόστερ, η Ισπανία αέρα και εντυπωσιακή ενδεκάδα, ενώ το... Βέλγιο πάθος, φαντασία, κίνητρο. Η Βραζιλία όμως έχει τα λιγότερα κενά...
Βραζιλία: Μόλις 18 μήνες πριν το Μουντιάλ και η Βραζιλία αποφάσισε να φέρει τον Σκολάρι στον πάγκο. Μπήκε στα βαθιά με το Συνομοσπονδιών, αλλά μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο. Με σύστημα 4-2-3-1, έναν εξαιρετικό άξονα και ακρα που... βαράνε η Βραζιλία είναι για πολλούς το μεγάλο φαβορί για την κούπα. Η ισχυρή της άμυνα, το εξαιρετικό δίδυμο στα χαφ, Λουίς Γκουστάβο - Παουλίνιο και τα πολύ δυνατά άκρα στην επίθεση, Νεϊμάρ, Χουλκ αφήνουν πολλές υποσχέσεις. Για πολλούς το πιο πειθαρχημένο σύνολο στη διοργάνωση, αν συνεχίσει και ο Φρεντ να βρίσκει δίχτυα, τότε η χώρα ετοιμάζεται να... τυλιχθεί στις φλόγες.
Αργεντινή: Ομάδα ικανή για την κούπα, αλλά και για τον... αποκλεισμό! Υπάρχουν πλεονεκτήματα που δεν έχει άλλη στη διοργάνωση, αλλά και αδυναμίες που στέκονται εμπόδιο στην επιθυμία του Μέσι να... μιμηθεί τον Μαραντόνα. Σέρχιο Αγουέρο, Μέσι, Ιγουαΐν πετάνε φωτιές, με την επίθεσή της να είναι η καλύτερη του Μουντιάλ. Η άμυνα από την άλλη.... Ο γκολκίπερ Ρομέρο ήταν εκτός πλάνων στη Μονακό, ενώ οι δυνατότητες των Φερνάντες, Ρόχο δεν είναι για υπέρβαση. Ο Μασκεράνο πάει στο κέντρο και θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την άμυνα. Ο Ντι Μαρία αν συνεχίσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις θα είναι «υπερόπλο» για την Αργεντινή, αφού τις εμπνεύσεις του μπορούν να τις κάνουν γκολ Μέσι, Ιγουαΐν. Από τη μέση και μπροστά... πετάει, στα μετόπισθεν είναι το πρόβλημα.
Γερμανία: Η δύναμή της στη μεσαία γραμμή και το βάθος της είναι στοιχεία που κάνουν τη Γερμανία ένα από τα φαβορί για την κούπα. Οζίλ, Ρόις, Μίλερ, Σίρλε δημιουργούν μια πολύ δυνατή τετράδα, αλλά το ερωτηματικό είναι ποιους θα χρησιμοποιήσει ο Λεβ, ο οποίος δυο εβδομάδες πριν τη σέντρα δεν έχει αποφασίσει για το βασικό σχήμα. Για πολλούς, τα «πάντσερ» είναι πιο έμπειρα και πιο δυναμικά σε σχέση με την τελευταία τετραετία. Πίεση μπροστά, καλύτερη μεσαία γραμμή, έλεγχος της κυκλοφορίας, στοιχεία που θα βοηθήσουν αρκετά στο να φτάσει πολύ ψηλά. Πρόβλημα στην αριστερή πλευρά της άμυνας, ο Σμέλτσερ δεν έχει καταφέρει ακόμα να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει καλά και στην εθνική του.
Ισπανία:  Ισπανία πιο... ανίσχυρη σε σχέση με το 2010; Ισως λιγότερο φρέσκια, λιγότερο παθιασμένη, αλλά με την ίδια εντυπωσιακή ενδεκάδα της διοργάνωσης. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με το 2012, ωστόσο υπάρχει ένας νέος επιθετικός, ο Ντιέγκο Κόστα. Αφησε στα κρύα του λουτρού την πατρίδα του για την Ισπανία, αλλά ο τραυματισμός του είναι πιθανό να του στερήσει την τεράστια ευκαιρία. Ακόμα πάντως και να προλάβει δεν έχει προσαρμοστεί στη φιλοσοφία της Ισπανίας. Οι Ιβηρες έχουν ακόμα την ικανότητα να κυκλοφορούν άψογα τη μπάλα και να δέχονται γκολ με το... σταγονόμετρο. Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά το... τρελό ρεκόρ, των 10 νοκ άουτ αγώνων (2008, 2010, 2012) χωρίς να δεχθούν τέρμα.
Βέλγιο: Ούτε Γαλλία, ούτε Ιταλία, ούτε Ουρουγουάη, ούτε η Αγγλία στην πεντάδα των φαβορί! To Βέλγιο πραγματοποίησε την εντυπωσιακότερη πορεία στη φάση των ομίλων και έδειξε ικανό για πολλά πράγματα. Το ταλέντο... περισσεύει, από τη μεσαία γραμμή και μπρος υπάρχει ποιότητα και αν δεν τραυματιζόταν και ο Κριστιαν Μπεντεκε τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Υπάρχει ενθουσιασμός, πάθος, κίνητρο, ωστόσο δεν υπάρχουν μπακ ικανά να κάνουν τη διαφορά. Κομπανί, Βερτόνγκεν είναι επιρρεπείς στα λάθη και στα μετόπισθεν παρουσιάζεται η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: