Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

«Παράδειγμα προς μίμηση»

No 831452
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης για όλα τα θέματα του ελληνικού μπάσκετ. Αναφέρθηκε στον Σούλη Μαρκόπουλο και τόνισε ότι σέβεται και εκτιμά απεριόριστα τον κόουτς του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο  Γιώργος Χαλβατζάκης:
Για την βράβευση του Σούλη Μαρκόπουλου: ” Είναι τιμή για εμένα να μπορώ να βραβεύω ένα πρόσωπο σαν τον κ. Μαρκόπουλο. Τον θυμάμαι στα γήπεδα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθεί μπάσκετ. Τον εκτιμώ και τον σέβομαι απεριόριστα για την δουλειά του και τον χαρακτήρα του. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ανθρώπους του χώρου”.
Για όσους υποστηρίζουν ότι η σειρά ΠΑΟΚ – Πανιώνιος στα πλέι οφ δεν έχει ενδιαφέρον: “Έχουμε ένα χαρακτηριστικό στην Ελλάδα να βγάζουμε… καινούριες ιδέες. Ότι θέλει κάποιος το μεταφέρει προς τα έξω. Φυσικά και υπάρχει ενδιαφέρον, αγωνιστικό και οικονομικό. Ο τρίτος της τελικής κατάταξης θα πάρει ένα ποσό πάνω από 70.000 ευρώ και ο τέταρτος περίπου δέκα χιλιάδες λιγότερα. Πέρα απ’ αυτό είναι δύο θέσεις από τις οποίες οι ομάδες βγαίνουν στο Eurocup, άσχετα αν θα συμμετάσχουν τελικά ή όχι. Αν δεν έχει σημασία η τρίτη θέση, τότε δεν έχει σημασία και το ποιος θα βγει πρώτος ή δεύτερος…
Σ’ ένα πρωτάθλημα όλες οι ομάδες αγωνίζονται για κάτι. Άλλες αγωνίζονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, άλλες για μια αξιοπρεπή παρουσία και άλλες για να βρεθούν σε μια θέση, ώστε να δώσουν ένα παραπάνω κίνητρο στους οπαδούς τους, στους ανθρώπους της ομάδας αλλά και στους ανθρώπους έξω που πιθανόν σκέφτονται να επενδύσουν”.
Για την απουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ, για το πρώτο ματς των τελικών” Με απασχόλησε το γεγονός ότι δεν γέμισε ασφυκτικά το ΟΑΚΑ, όπως απασχόλησε και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι το οποίο το μελετούμε. Τα στοιχεία που έχουμε ως ΕΣΑΚΕ είναι ότι τα εισιτήρια έχουν ανεβεί στο φετινό πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες που έχουν πρόβλημα και ομάδες που δεν έχουν. Φέτος έχουμε 180.000 φιλάθλους στο πρωτάθλημα, ενώ πέρυσι είχαμε 119.000. Πρέπει όμως να κάνουμε πράγματα για να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο”.
Για το F4 στο Μιλάνο: ” Είχα την τύχη να το παρακολουθήσω, πηγαίνω κάθε χρόνο στα φάιναλ φορ και ήταν πολύ πετυχημένο. Όταν έχεις ομάδες όπως η Μακάμπι , κάποια ελληνική ή κάποια τούρκικη κατά 99%, έχεις πετύχει το θέμα της προσέλευσης. Είναι οι μόνες ομάδες, που μετακινούν κόσμο σ’ όλη την Ευρώπη. Είχε πάνω από 10.000 Ισραηλινούς φιλάθλους. Μου έκανε εντύπωση κάτι άλλο. Ξαφνικά είδαμε φιλάθλους με τα χρώματα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Στην αρχή νομίσαμε ότι κάνουν φασαρίες, αλλά ήταν παρέα! Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι όταν νίκησαν οι παίκτες της Ρεάλ χειροκροτούσαν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα”.
Για τις σχέσεις του ΕΣΑΚΕ με την Ευρωλίγκα: “Είμαστε σε καλό σημείο. Ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να έχει καλές σχέσεις με όλες τις αρχές του αθλήματος. Η Ευρωλίγκα, όπως έχω ξαναπεί, πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα και κίνητρα στις ομάδες που συμμετέχουν. Είναι τεράστια η διαφορά με το ποδόσφαιρο και μ’ αυτά που κάνει η ΟΥΕΦΑ. Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά στην Βαρκελώνη, στην επόμενη γενική συνέλευση. Οι σχέσεις του ΕΣΑΚΕ με όλες τις αρχές είναι άψογες”.
Για τα κλειστά συμβόλαια της Ευρωλίγκα: ” Ισχύει αυτό με τα κλειστά συμβόλαια. Η Ευρωλίγκα είναι ένας οικονομικός κατ’ αρχήν αθλητικός οργανισμός. Αν οι ομάδες μας είναι ισχυρές και έχουν γήπεδο πάνω από κάποιες χιλιάδες θέσεις, οικονομικά στοιχεία τέτοια που δεν έχουν θέμα με ΦΙΜΠΑ και όλα τα σχετικά, θα μπορέσουμε άμεσα να πάρουμε και τρίτη θέση. Όταν πηγαίνω στην Ευρώπη και μιλάω για ομάδες, που δεν έχουν πληρώσει και δεν έχουν δικαίωμα για μεταγραφές, τότε τι να πω; Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να φανούν οι μεγάλες ομάδες μας και να βρεθούν εκεί που ήταν στο παρελθόν”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: