Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μπιμπισίδης: «Να παρθούν άμεσα αποφάσεις»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη και πρώην τιμ μάνατζερ της ομάδας, Κυριάκος Μπιμπισίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Δημήτρη Κανελλάκη, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

Αρχικά, για το αγωνιστικό κομμάτι, τόνισε: «Έπρεπε οι αποφάσεις να παρθούν πολύ πιο γρήγορα, γιατί για να έχει ζωή μια ομάδα, πρέπει να ξεκινάει από το αγωνιστικό κομμάτι. Κι αυτό το λέω γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στις τάξεις των παικτών για το τι μέλλει γενέσθαι. Υπάρχουν παιδιά με συμβόλαια και δεν ξέρουν πως θα φερθούν κι αυτοί στις εξελίξεις που θα προκύψουν. Είναι πολύ σημαντικό, παρ όλα τα κακά που έγιναν φέτος, να υπάρχει ένας κορμός ποδοσφαιριστών, ώστε να γίνουν μόνο κάποια συμπληρώματα από έμπειρους παίκτες και να μπορέσει η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό στην κατηγορία που θα παίξει».

Σχετικά με τις διοικητικές εξελίξεις, είπε: «Πρέπει να βρεθεί μια υγιής διοίκηση, η οποία θα ξέρει τι θα κάνει την επόμενη χρόνια. Είτε είναι με τα άτομα που έχουν έρθει τώρα, είτε με κάποιες προσθήκες, είτε με επενδυτή, για να μπορέσουν να παρθούν κάποιες αποφάσεις. Ο χρόνος είναι πάρα πολύ μικρός για να μπορέσεις να χτίσεις την ομάδα για την επόμενη χρονιά.

Δυστυχώς, το παρελθόν δε μας δίδαξε, από τα λάθη που έγιναν κι αυτό που προέχει είναι να ξέρουμε ότι ανά πάσα στιγμή θα έρθει κάποιος άνθρωπος, που θα έχει το μπάτζετ για να λειτουργήσει η ομάδα και να γίνει ο προγραμματισμός. Εγώ αυτό το πράγμα δεν το βλέπω μέχρι τώρα και όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα.

Όλοι μας κάναμε μια προσπάθεια τους τελευταίους μήνες, για να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Όμως κάποια στιγμή συζητήσαμε και το ενδεχόμενο να έρθει το μοιραίο, ώστε να γίνουν τα επόμενα βήματα για τη νέα χρονιά. Αυτό δεν έγινε πράξη. Έγιναν αλλαγές στις διοικήσεις, που καθυστέρησαν τον προγραμματισμό. Έπρεπε να προετοιμαστούμε πιο γρήγορα, πριν έρθει το μοιραίο για την ομάδα».

Για το πλάνο Γαλανού και το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική, είπε: «Για να παίξεις στη Football League, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες δεν υπάρχουν. Η ομάδα, όπως ξέρουμε, όλη τη χρονιά υπολειτουργούσε. Είχε τις χειρότερες προϋποθέσεις σε θέμα οργάνωσης, προγραμματισμού, οικονομικών δεδομένων, με αποτέλεσμα να έρθει το μοιραίο. Τώρα θέλουμε να πάμε στη Football League, χωρίς να έχουμε μια τέτοια οικονομική βάση, ώστε να τα καταφέρουμε. Όλα δείχνουν πως δεν είναι εφικτό.

Η πρόθεση του Γαλανού, να ξεκινήσει με καθαρή την ομάδα από τα χρέη και να βάλει τις βάσεις για να φτιάξει μια ομάδα, είναι μια πρόταση. Δεν ξέρω κατά πόσο θα έχουμε τις προϋποθέσεις να παίξουμε στη Football League ή να πάμε στη Γ΄ Εθνική. Αυτά είναι καθαρά θέμα διοίκησης. Υπάρχουν διχασμοί και σ΄ αυτό το κομμάτι. Κάποιοι δε θέλουν η ομάδα να πάει στη Γ΄, γιατί θα χάσουν τις περιουσίες τους. Ξέρουμε ότι υπάρχει αυτό το φαινόμενο.

Άλλοι θέλουν να ξεκινήσει η ομάδα από το μηδέν και να στηθεί σε νέες βάσεις, για να μην υπάρχει ποτέ πλέον υποβιβασμός και να υπάρχει ανάπτυξη της ομάδας. Όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα πάρουν αυτοί που θέλουν ν΄ ασχοληθούν σοβαρά με την ομάδα, η οποία συμπλήρωσε 100 χρόνια φέτος».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει διχασμός, απάντησε: «Ο διχασμός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Άρη. Ήταν ένα στοιχείο που λειτούργησε αρνητικά, ώστε να μην έχει το πρόσωπο που ζητάει ο κόσμος, που πονάει την ομάδα. Αυτές οι ίντριγκες, οι μεταξύ μας διενέξεις, που υπήρχαν συνεχώς για τη διοίκηση και την προεδρεία, αυτό έφερε τη μεγάλη διχόνοια στην οικογένεια του Άρη. Αν δεν αλλάξει αυτή η εικόνα, πάντα θα συζητάμε για προβλήματα της ομάδας».

Για τη συζήτηση που είχε με τη διοίκηση, μετά το πέρας των υποχρεώσεών του με την ομάδα, είπε: «Συζητήσαμε με τη διοίκηση μαζί με Φοιρό, Μπουγιουκλή, Παπαδόπουλο, Κολτσίδα. Εμείς ήμασταν μέχρι και την τελευταία μέρα κοντά στα παιδιά και την ομάδα και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τη σοβαρότητα που πρέπει να έχει μια ομάδα πρώτης εθνικής.

Να μη σταματήσει τις προπονήσεις με το τέλος του πρωταθλήματος και να δώσουμε μια ελπίδα σ΄ αυτά τα παιδιά πως ξημερώνει μια άλλη μέρα για τον Άρη. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Τα τόσα προβλήματα που έχουν περάσει οι παίκτες τα τελευταία χρόνια στον Άρη, δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει κανείς.

Πρέπει να παρθούν σωστές και δυνατές λύσεις, ανεξάρτητα ποιος από εμάς τους βετεράνους θα βρίσκεται κοντά στην ομάδα. Το μόνο που έχω να πω είναι πως πρέπει να δώσουμε την ελπίδα και στον κόσμο και στα παιδιά αυτά που θα ξεκινήσουν τη μεγάλη προσπάθεια της αναγέννησης του Άρη είναι να τους δώσουν την ελπίδα πως ξημερώνει κάτι καλό για αυτούς και την ομάδα».

Τέλος, εξέφρασε και τα συλλυπητήρια του για το χαμό του Παναγιώτη Ποικιλίδη: «Είμαι συντετριμμένος από το θάνατο του Παναγιώτη Ποικιλίδη. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Με τον Παναγιώτη ήμασταν παιδικοί φίλοι, πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο και την ίδια τάξη και πραγματικά ήταν άνθρωπος εκπληκτικός και σίγουρα θέλω να είναι γερή η οικογένειά του και να τον θυμούνται».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: