Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο Παναθηναϊκός θέλει στο ΟΑΚΑ παίκτες… καμικάζι!!

Ο Παναθηναϊκός θέλει στο ΟΑΚΑ παίκτες… καμικάζι!Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης
Ο Τζέιμς Γκιστ είχε πει μετά το τέλος του πρώτου τελικού. «Θα πρέπει να ρίξουμε τα κορμιά μας στην φωτιά». Ο ίδιος δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω του τραυματισμού του, αλλά μάλλον δεν εισακούστηκε από τους συμπαίκτες του.

Θαρρείς πως ο Παναθηναϊκός είχε επαναπαυτεί από το μαξιλαράκι του 1-0 και μπήκε πολύ χαλαρός στο παρκέ με στόχο να βγάλει την υποχρέωση. Προσωπικά έτσι ένιωσα. Δεν υπήρχε συνοχή ενώ η άμυνα ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο γίνονταν με τα μάτια. Αντί δηλαδή να τρίξει τα… δόντια στον Ολυμπιακό ώστε να τον «εκνευρίσει», παρασύρθηκε στον ρυθμό του και έτσι πολύ εύκολα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και το 6/9 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο.
Η απουσία του Γκιστ που μπορεί να κλείσει αρκετές τρύπες – στην θέση «4» έπαθε μεγάλη ζημιά η ομάδα – δεν αποτελεί δικαιολογία καθώς το άθλημα είναι ομαδικό. Αλλά στο ΣΕΦ παρατήρησα τον Διαμαντίδη, τον Μαυροκεφαλίδη (επιθετικά μόνο) και τον Γιάνκοβιτς. Από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω.
Το σύνθημα που ορθώς υπήρχε στα πράσινα αποδυτήρια ήταν ότι… «η σειρά είναι στο 1-1». Συμφωνώ απόλυτα. Τι να κέρδιζε ο Ολυμπιακός με ένα πόντο, τι με 25 όπως και έγινε. Δεν παίζει ρόλο η διαφορά. Αλλά παίζει ρόλο η εμφάνιση και εκεί είναι που πρέπει να προβληματιστούν στον Παναθηναϊκό. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν προλαβαίνεις να αλλάξεις πολλά ειδικά στο κομμάτι της τακτικής και πιστεύω ότι πέραν του ηθικού που θα ανυψωθεί από τον «Φράγκι» σημασία έχει οι ίδιοι οι παίκτες να κατανοήσουν και να αντιδράσουν. Διότι ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες… καμικάζι που θα φάνε σίδερα και θα αναγκάσουν τον Ολυμπιακό να δει ξανά εφιάλτες στο ΟΑΚΑ. Μια τέτοια ήττα πρέπει να προκαλέσει αντίδραση γιατί απλά αυτός ο Παναθηναϊκός δεν ήταν η ομάδα που έχουμε συνηθίσει στο ΣΕΦ με τόσα διπλά που έχει κάνει κατά καιρούς.
Υ.Γ. Δικαίως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε τα παράπονά του στην ΚΕΔ κατά την σημερινή κλήρωση των διαιτητών. Γιατί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα των υβριστικών συνθημάτων σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ; Διότι στο ΟΑΚΑ υπήρξε διακοπή εν αντιθέσει με τον δεύτερο τελικό.

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: