Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

«Βιώσιμη λύση, αλλιώς Γ’»!

4c402a8ba9d302088227bacdda0c1d97_L-610x350
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής του Άρη, Άγγελος Σπυρίδων. Αναφέρθηκε στην συνάντηση που έγινε με τον Γιώργο Γαλανό και τόνισε ότι ο επιχειρηματίας είναι διατεθειμένος να βάλει χρήματα στην ομάδα, εφόσον αυτή δεν χρωστάει και αγωνιστεί στην Γ’ εθνική. Ακόμη, είπε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της λύσης της Φούτμπολ Λιγκ, αφού βρεθεί ένα βιώσιμο πλάνο.
Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Άγγελος Σπυρίδων:
Για την συνάντηση με τον Γιώργο Γαλανό: “Έγινε μια συνάντηση – ενημέρωση για τις διαθέσεις που είχε ο Γιώργος Γαλανός. Δεν ήμουν μόνο εγώ ήμασταν επτά – οκτώ άτομα, παλιοί ποδοσφαιριστές κατά ηλικίες και ενημερωθήκαμε από τον άνθρωπο για τα σχέδια που έχει να βοηθήσει. Τα χρήματα λέει ότι υπάρχουν. Αλλά  έθεσε ως όρο η ομάδα να μην χρωστάει τίποτα δηλαδή να πάει στην Γ’ εθνική.  Εγώ τον ρώτησα, όπως και ο Γιάννης ο Βένος αν μπορεί να δώσει και τα στοιχεία του και τα τραπεζικά του για να φανεί η οικονομική του δύναμη. Το παιδί μπορεί να βοηθήσει και είναι παλιός Αρειανός. Έκανα έναν έλεγχο, ο πατέρας του ήταν Άρη, ένας Σταμάτης Γαλανός, που έπαιξε στην περίοδο 1948-1951 με μεγάλους ποδοσφαιριστές. Ήταν στέλεχος της ομάδας ο πατέρας του, είναι Αρειανάκι και έχει την όρεξη. Η απόφαση θα παρθεί στην συνέλευση. Λένε όλοι για Β’ εθνική, όπως λέω και εγώ, αλλά ποιος θα βάλει τα λεφτά για να κρατήσει την ομάδα; Αυτοί που λένε για Β’, βάζει κανένας λεφτά; Εγώ είμαι κατά της Γ’, το λέω ανοιχτά, αλλά μπορεί να μείνει η ομάδα στην Β’; Πως θα πάρουμε παίκτες; Χρωστάμε στο δημόσιο, εδώ και εκεί. Πως θα ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις; Μακάρι να βγει η Β’ εθνική η να έρθει να πει κάποιος πως θα βάλει λεφτά και θα φέρει παίκτες για να αντεπεξέλθει η ομάδα στην Β’. Πώς θα γίνει, όμως…”.
Για τις οφειλές της ΠΑΕ: “Ο Άρης χρωστάει πολλά λεφτά, γύρω στα 15.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε το Δημόσιο. Δεν είμαι μέσα στα οικονομικά, αλλά ξέρω πως τα χρέη είναι πολλά. Ο άνθρωπος μας έκανε και μια πρόταση να κάνουμε μια δική ομάδα ανθρώπων, που θα τον ελέγχει. Τον ρώτησα από νομικής άποψης τι κάνει, πως στεκόμαστε και έχει το δικό του νομικό επιτελείο. Έχει τον Φινοκαλιώτη  στην ομάδα του. Ο άνθρωπος με καθησύχασε με τα νομικά και μου είπε πως όλα θα ελεγχθούν. Η απόφαση θα παρθεί από την Γ.Σ και τους μετόχους. Θα αποφασίσουν αυτοί τελικά τι θα κάνουν. Ο άνθρωπος είναι ορεξάτος και διαθέσιμος να βοηθήσει μια δύσκολη κατάσταση. Από πιτσιρικάς είναι Αρειανός, μάλιστα έχει στο επιτελείο του άτομα γνωστά στον Άρη, όπως ο Περικλής Τράιος. Δεν δουλεύει μαζί του, απλά έχουν γνωριμία. Είναι μια προσπάθεια η όποια θα καταλήξει κάπου.  Ας έρθουν και άλλες προτάσεις και να παρθούν αποφάσεις. Όμως, το να αποφασίσω από το να λέω έχει διαφορά”.
Για τον αν θα υπάρξουν αντιδράσεις: “Πιστεύω πως θα έχουμε πολλές αντιδράσεις για την Γ’ εθνική και τα άτομα που έφτασαν την ομάδα εδώ δεν θα θέλουν να χάσουν τις καρέκλες και θα αντιδράσουν. Αυτό εγώ το πιστεύω. Εμένα δεν μ’ ενδιαφέρουν τα ονόματα. Μ’ ενδιαφέρει ότι πέσαμε τρίτη φορά και τρελαινόμαστε. Καταντήσαμε Μακεδονικός.  Εμείς παίζαμε χωρίς λεφτά, ήμασταν ερασιτέχνες και παίζαμε για την φανέλα. Δεν είδαμε κανέναν χαΐρι ούτε μας πλήρωσαν. Όταν βλέπεις την ομάδα να βολοδέρνει στην Β’ εθνική και να κινδυνεύει να πέσει στην Γ’ εθνική τρελαίνεσαι. Είναι δύσκολο να υπάρχει πρωτάθλημα Α’ εθνικής και να μην είναι ο Άρης μέσα. Από την άλλη πλευρά μπορεί να μας βγει σε καλό. Πρέπει το πάθημα να γίνει μάθημα και να μην φτάσει ξανά εδώ η ομάδα. Να καθαρίσει το τοπίο με τους ανθρώπους που έφεραν την ομάδα εδώ και να έρθουν καινούριοι άνθρωποι, καθαροί και κρυστάλλινοι που θα βοηθήσουν. Αν κάποιος έχει άλλη λύση, ας την καταθέσει. Αν υπάρχει καμιά καλύτερη λύση για να μείνουμε στην Β’ κατηγορία και να φύγουν όλα τα χρέη βεβαίως, ας την εφαρμόσουμε. Κανείς δεν θέλει την ομάδα στην Γ’ εθνική, όμως δεν υπάρχει μέχρι τώρα. Στην ανάγκη τι θα κάνεις; Εδώ ξεφτιλιστήκαμε για μια προσφυγή για τον Σταυρόπουλο, με 1800 ευρώ. Είναι δυνατόν να κάνει ένας ποδοσφαιριστής προσφυγή για ένα τέτοιο ποσό; Δεν έχουμε λεφτά ούτε για να… σκουπιστούμε. Μεγάλη ξεφτίλα για τον σύλλογο. Αν έχει κάποιος καλύτερη πρόταση ας βγάλει τα λεφτά στο φως και ας τα καταθέσει. Το παιδί που το ρώτησα δεν θέλει να πάρει λεφτά πίσω και να κάνει μπίζνες. Βέβαια, εγώ δεν θα αποφασίσω”.
Για την στάση του στο ενδεχόμενο της Γ’ εθνικής: “Έχω αρνητική στάση για την Γ’ εθνική και μου φαίνεται τρελό, αλλά σκέφτομαι και τι γίνεται. Αν δεν υπάρχει λύση για την Β’, χίλιες φορές να πάμε στην Γ’, να οργανωθούμε και να κάνουμε υπομονή. Στην Β’ πρέπει να έχεις ομάδα να διεκδικήσεις την άνοδο. Είμαστε εκτός… περιστάσεων αυτή την στιγμή. Πρέπει να πάρεις και παίκτες. Με μια οργανωμένη ΑΕΚ, που έχει πάρει 12 παίκτες  για την άνοδο της, εσύ δεν έχει δικαίωμα να κάνεις μεταγραφές και με τι λεφτά θα πάρεις παίκτες για να χτυπήσεις την ΑΕΚ, την Λάρισα, τον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό Βόλου;  Ποιοι παίκτες θα μείνουν στην ομάδα; Πρέπει να γίνει σχεδιασμός και να ανέβεις τρένο. Δεν θα παίζεις με γειτονιές για να γελάς. Πρέπει να δεις τι παίκτες θα πάρεις και αν θα θέλουν να έρθουν με αυτή την κατάσταση. Ότι… χαλί σηκώνεις υπάρχουν χρέη από κάτω!  Το να λες κάτι είναι σα να κάνεις κριτική. Η κριτική είναι τόσο εύκολη, όσο να ξυριστεί ένας σπανός”.
Για τον αν θα παρευρεθεί ο Γιώργος Γαλανός στην Γενική Συνέλευση: “Ναι, θα έρθει να μας πει όλες τις λεπτομέρειες. Τώρα μας έκανε μια εισαγωγή και μια γνωριμία. Προέβαλλε το σχέδιο του και επίσης, ζήτησε κάποιοι από εμάς να τον ελέγχουν ανά πάσα στιγμή. Όταν του είπαμε εγώ και ο Γ. Βένος για τα χρήματα μας είπε πως μπορούμε να ελέγξουμε τα χρήματα όποτε θέλουμε. Θα υπάρχουν αντιδράσεις, όμως πρέπει να γίνει και πρόταση. Μην απαντάμε με ερώτηση. Αν προτείνει κάποιος κάτι άλλο θα το εξετάσουμε και αν είναι καλύτερο θα το κάνουμε. Θα αποφασίσουν οι μεγαλομέτοχοι για το τι θα κάνουν και τα μέλη”.
Για την προσωπική του άποψη: “Να ξεκινήσει η ομάδα από το μηδέν, εφόσον δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση. Εγώ λέω να πάμε στην Β’, εφόσον υπάρχει βιώσιμη λύση. Υπάρχουν τα λεφτά και τρόπος για να εξαφανιστούν τα χρέη; ‘Ένας άνθρωπος να βάλει λεφτά;  Με τι προϋποθέσεις και πως θα πας στην Β’; Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα ας ξεκινήσουμε από εκεί. Στην χειρότερη περίπτωση όμως ας πάμε στην Γ’ από την αρχή. Τουλάχιστον, να μην χρωστάμε λεφτά”.
Για την συνάντηση που θα γίνει με τους παλιούς Αρειανούς: “Θα κάνουμε συνάντηση με όλους τους παλιούς Αρειανούς και ενδεχομένως με τον Ντίμη Παπαϊωάννου και τον Δήμο Δασυγένη για να δούμε τι λένε και αυτοί. Εμείς οι βετεράνοι κάνουμε προσπάθεια, όπως κάνει και ο κ. Γαλανός. Όπως είπα είναι… Αρειανάκι, ο πατέρας του έπαιζε στον Άρη και θέλει να βοηθήσει σε μια αρρωστημένη κατάσταση”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: