Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μεταγραφές ομάδας και παίκτες με κίνητρο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την λογική του Παναθηναϊκού στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
Οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού είναι σε εξέλιξη και το πλάνο λέει, ότι φέτος θα γίνει προσπάθεια να είναι πιο γρήγορα στην διάθεση του Αναστασίου οι νέοι παίκτες, αφού υπάρχουν οι υποχρεώσεις για τα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Τα ονόματα των παικτών, που θα έρθουν φέτος στην ομάδα θα τα μάθουμε αργά, η γρήγορα. Σύμφωνα, όμως, με αυτά, που έχουν δηλώσει επίσημα οι άνθρωποι της ομάδας το προφίλ των παικτών, που θα έρθουν είναι το εξής:
Παίκτες, που θα παίζουν για την ομάδα και όχι για το εαυτό τους, παίκτες, που θα έρθουν με λαχτάρα στον Παναθηναϊκό , για να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα τους, παίκτες, που θα μπαίνουν στο γήπεδο αποφασισμένοι να δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Και φυσικά παίκτες με συγκεκριμένο μπάτζετ στο συμβόλαιο, αφού ο Παναθηναϊκός και φέτος ΔΕΝ έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει, διότι τα χρέη ακόμα τα πληρώνει και εξασφαλισμένα έσοδα δεν έχει ούτε από το τσάμπιονς λιγκ, ούτε από το Europa League.
Υπάρχουν προϋποθέσεις, για να μπει στους ομίλους αλλά ΔΕΝ έχει μπει. Εκτός όλων των άλλων, όμως, η ομάδα που χτίζεται από πέρυσι το καλοκαίρι μεγαλώνει με την νοοτροπία «τα δίνω όλα στο γήπεδο και παίζω για την ομάδα μου». Με αυτή την έννοια καταλαβαίνω την παγωμάρα φίλων του Παναθηναϊκού μόλις έμαθαν , ότι έχει κλείσει ο Μπούρμπος, αλλά από την άλλη καταλαβαίνω και την επιλογή των Νταμπίζα, Αναστασίου , που λένε , ότι ο συγκεκριμένος παίκτης προέρχεται από μία χρονιά με πολύ καλή απόδοση στην θέση του δεξιού μπακ και θέλει όσο τίποτα άλλο να πετύχει στον Παναθηναϊκό και να αποδείξει ότι δεν έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά, όπως αρκετοί λένε επειδή είναι 31 ετών .
Και έρχεται για να παίξει για την ομάδα. Και ακόμα εισπράττει 90.000 ευρώ τον χρόνο, χρήματα που είναι το ταβάνι του Παναθηναϊκού για την θέση του δεξιού μπακ. Είμαι βέβαιος, ότι και για κάποιες άλλες μεταγραφές , θα υπάρξει ανάλογη γκρίνια και μουρμούρα, αλλά το ίδιο ζήσαμε και πέρυσι. Με τον αμυντικό της Πομφεραντίνα , ομάδας ΒΈθνικής, που ήρθε μέσα στην αμφισβήτηση και με σχόλια του στιλ «που τον βρήκανε αυτό τον Νάνο; Αν ήταν καλός τόσα χρόνια, γιατί δεν έχει παίξει στην Α'Εθνική της Ισπανίας;».
Και στο τέλος της σεζόν να λένε, όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού ότι «τέτοιο μπακ στην ομάδα είχαμε να δούμε χρόνια». Θα έρθει κάποιος και θα μου πει: «Ρε Τάσο τον Νάνο δεν τον είχαμε δει να παίζει, τον Μπούρμπο τον έχουμε δει, πόσο καλύτερα να παίξει;» Η απάντησή μου σε αυτό είναι η εξής. Ο κάθε παίκτης μπορεί να έχει διαφορετική απόδοση, ανάλογα με την ομάδα, που παίζει και ανάλογα με την χημεία, που έχει σε κάθε ομάδα και πόσο τον πιστεύει ο προπονητής. Θέλετε ένα παράδειγμα εντός συνόρων; Θυμηθείτε τον Κουτρουμπή της ΑΕΚ και τον Κουτρουμπή του Παναθηναϊκού στον δεύτερο γύρο.
Η μέρα με τη νύχτα. Για αυτό πάντα , για μένα, οι μεταγραφές κρίνονται ΜΟΝΟ μέσα στο γήπεδο και όχι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα σχόλια των αναγνωστών στα σάιτ. Και στο κάτω-κάτω μετά τις πετυχημένες -ως επί το πλείστον- επιλογές στις μεταγραφές, που έκαναν ο Νταμπίζας και ο Αναστασίου την περασμένη χρονιά δικαιούνται πριν κρίνουμε κάποιον που επιλέγουν και φέρνουν στην ομάδα , να τον δούμε στο γήπεδο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: