Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σαβάνοβιτς: «Είμαστε ακόμη ζωντανοί με Ολυμπιακό»

Έτοιμοι και αποφασισμένοι για το 2-2 απέναντι στον Ολυμπιακό δηλώνουν στην Αναντολού Εφές δια στόματος Ντούσκο Σαβάνοβιτς. «Θέλουμε να έρθουμε ξανά στην Ελλάδα», τόνισε στη SportDay.

Σαβάνοβιτς: «Είμαστε ακόμη ζωντανοί με Ολυμπιακό»
Η Αναντολού Εφές πήρε… θάρρος από τη νίκη της Τετάρτης και μετά τη μείωση του σκορ στην προημιτελική σειρά απέναντι στον Ολυμπιακό, έχει σαν στόχο απόψε (20:00) την ισοφάριση για να παίξει τα ρέστα της την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ. Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς μιλώντας στη SportDay έδειξε να πιστεύει στην… ολική επαναφορά.

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό μας ανεβάζει το ηθικό. Αυτή η ομάδα χτίστηκε για να πάει στο Final 4 και θα ήταν κρίμα να... πέσει χωρίς να δώσει μάχη. Αυτό κάναμε στο τρίτο παιχνίδι. Μπήκαμε δυναμικά, εκμεταλλευτήκαμε τα ατού και την έδρα μας, όπως ακριβώς έκανε ο Ολυμπιακός στα δύο πρώτα παιχνίδια. Πλέον στο μυαλό μας είναι να συνεχίσουμε έτσι, ώστε να έρθουμε ξανά στην Ελλάδα για έναν πέμπτο αγώνα, που θα κρίνει τη πρόκριση», τόνισε ο Σέρβος διεθνής φόργουορντ.

Μιλώντας για τη μεταμόρφωση της ομάδας του σε σχέση με τα δύο ματς στο ΣΕΦ, είπε: «Αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης μας για το παιχνίδι και του τι μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν ήμασταν καλύτεροι μόνο στα σουτ, στα ριμπάουντ ή την άμυνα. Ήταν ένα κράμα όλων αυτών. Σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο παθιασμένος και συγκεντρωμένος, αλλά σε αυτό συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό κι η δική μας καλύτερη απόδοση».

Ασφαλώς και η έδρα έπαιξε το δικό της ρόλο. «Όταν έχεις δέκα χιλιάδες ανθρώπους να φωνάζουν για σένα, είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Θεωρώ ότι αποτέλεσαν τον έκτο παίκτη μας και μας ‘έσπρωξε’ σε κάποια σημεία που δεν πηγαίναμε και τόσο καλά και ο Ολυμπιακός πλησίαζε στο σκορ. Πιστεύω ότι την Παρασκευή θα είναι και πάλι κοντά μας το ίδιο δυναμικά για να μας βοηθήσουν να ισοφαρίσουμε σε 2-2», ανέφερε ο Σαβάνοβιτς.

Όσο για το πού θα κριθεί το αποψινό ματς, ο 29χρονος άσος είπε: «Περιμένω ακόμα πιο σκληρό παιχνίδι και δεν νομίζω ότι θα νικήσουμε τόσο εύκολα. Οι διαφορές των δύο ομάδων αγωνιστικά δεν είναι και τόσο μεγάλες όσο αρχικά είχε φανεί. Και εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο υψηλό ρυθμό γιατί ξέρουμε ότι δεν έχουμε καταφέρει απολύτως τίποτα με τη μείωση του σκορ στη σειρά, αλλά και ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για την πρόκριση. Νομίζω ότι θα κριθεί στη λεπτομέρεια ο νικητής και η διαφορά θα μοιάζει με αυτή του πρώτου αγώνα, που ουσιαστικά στο τέλος χάσαμε την ευκαιρία για το break. Ελπίζω να χαμογελάσουμε και πάλι, αλλά σέβομαι απόλυτα τον αντίπαλο, που είναι μόλις ένα βήμα από το Final 4».

Δεν υπάρχουν σχόλια: